Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Citigroup: Πως η Μυτιληναίος θα τριπλασιάσει τα κέρδη της στα 484 εκατ το 2023, νέα τιμή - στόχος τα 26 ευρώ

Citigroup: Πως η Μυτιληναίος θα τριπλασιάσει τα κέρδη της στα 484 εκατ το 2023, νέα τιμή - στόχος τα 26 ευρώ
Κατασκευές ΑΠΕ για τρίτους, καθαρό αλουμίνιο και παραγωγή ενέργειας από θερμικές μονάδες το τρίπτυχο κερδοφορίας
Τριπλάσια καθαρά κέρδη, ύψους 484 εκατ. ευρώ, το 2023 εκτιμά έκθεση της Citigroup για την Μυτιληναίος, αυξάνοντας την τιμή- στόχο στα 26 ευρώ, καθώς τρείς βασικοί καταλύτες θα οδηγήσουν σε εκ νέου ανατιμoλόγηση (re – rate) την μετοχή.
Kατά την CITI, η επενδυτική περίπτωση της Μυτιληναίος παραμένει συμπαγής, με το momentum των κερδών να διατηρείται στο Αλουμίνιο και τον τομέα ενέργειας για το τρίτο τρίμηνο του 2022, ενώ σημειώνεται ισχυρή άνοδος στόν κλάδο ηλιακής ενέργειας ή ανάπτυξης Ανανεώσιμων Πηγών και αποθήκευσης ενέργειας (RSD - Renewables & Storage Development Business Unit).
Στον τελευταίο, η εταιρεία με το μοντέλο κατασκευή – λειτουργία – μεταφορά, κατασκευάζει για λογαριασμό τρίτων, φωτοβολταϊκά -έργα αποθήκευσης και τα πωλεί.

Η ετήσια δυνατότητα κατασκευής έργων ΑΠΕ φθάνει το 1GW, συνολικής αξίας 1 δις. ευρώ συνεισφέροντας πάνω από 100 εκατ. ευρώ λειτουργικών κερδών τον χρόνο.
Η αύξηση της ικανότητας ΑΠΕ για τρίτους και η επακόλουθη αύξηση εσόδων ξεκίνησε να αντικατοπτρίζεται στα κέρδη –κάτι που η CITI είχε επισημάνει ως καταλύτη κερδών προηγουμένως. Διό και ο αμερικανικός οίκος αυξάνει τις προβλέψεις λειτουργικών κερδών ( Ebidta) κατά
22%/6%/15% για 2022/2023/2024 αντίστοιχα καθώς ενσωματώνονται υψηλότερα κέρδη από το RSD σε διατηρήσιμη βάση.

Ο δεύτερος καταλύτης είναι η στρατηγική της Μυτιληναίος για πράσινη ανάπτυξη, τόσο στο παγκόσμιο χαρτοφυλάκιο έργων ΑΠΕ, ισχύος 8,5ΓGW, όσο και στην παραγωγή καθαρού “πράσινου” αλουμινίου, μέσω αύξησης της ανακύκλωσης από τους σημερινούς 60-65 χιλ. τόνους.
Τέλος, η ποιότητα των υπαρχόντων περιουσιακών στοιχείων (Αssets) της Εταιρείας σε συνδυασμό με τις συνέργειες τις οποίες αναπτύσσει η Mυτιληναίος μεταξύ των τομέων της (Αλουμίνιο, παραγωγή και εμπορία ενέργειας, RSD και κατασκευαστικά έργα) εγγυώνται ένα υψηλό, συνεχώς αυξανόμενο επίπεδο κερδοφορίας πάνω στο οποίο στηρίζεται η νέα περίοδος που βιώνει η εταιρεία από το 9μηνο του 2022.

Οι ισχυρές ταμειακές ροές για την CITI αναμένεται να ομαλοποιήσουν το χρέος, ενώ η εταιρεία είναι σε τελική φάση για την θερμική μονάδα, ισχύος 826 MW, διπλασιάζοντας την παραγωγική δυναμικότητα θερμικών μονάδων με πλήρη άνοδο τη νέα χρόνια –ενώ η ανταγωνιστική προμήθεια φυσικού αερίου από διάφορες πηγές, βελτιώνει την αποδοτικότητα τους και αυξάνει τα περιθώρια κέρδους σε σχέση με την spot αγορά.
Ως εκ τούτου, ο αναλυτής της CITI προβλέπει σχεδόν τον τριπλασιασμό των καθαρών κερδών της MYTILINEOS το 2022 (459 εκατ. ευρώ) σε σχέση με το 2021 (162 εκατ. ευρώ), ενώ για το 2023 και το 2024 η αύξηση των κερδών συνεχίζεται με τα καθαρά κέρδη να εκτιμώνται στα 485 εκατ. ευρώ και 577 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.
Σε επίπεδο EBITDA η CITI προβλέπει 755 εκατ. ευρώ το 2022, 792 εκατ, ευρώ το 2023 και 914 εκατ. ευρώ το 2024.
Μάλιστα, η CITIGROUP, εκτός από την άνοδο κατά 50% με την νέα τιμή – στόχο, στο θετικό σενάριο διαβλέπει ότι, η μετοχή θα μπορούσε να διπλασιαστεί από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών.

CITI για την Μυτιληναίος εδώ:

Παφίλας Δημήτρης
dpafilas@yahoo.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης