Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έκρυθμη η κατάσταση στη Συρία – Πυροβολισμοί και διαδηλώσεις εν μέσω οικονομικής κατάρρευσης

Έκρυθμη η κατάσταση στη Συρία – Πυροβολισμοί και διαδηλώσεις εν μέσω οικονομικής κατάρρευσης
Επιδείωση της οικονομικής κατάστασης στη Συρία
Δεκάδες διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για την επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης στη Συρία επιτέθηκαν στο γραφείο του κυβερνήτη στη νότια πόλη Σουέιντα και έβαλαν φωτιά σε τμήματα του κτιρίου εν μέσω σφοδρών ανταλλαγών πυρών, δήλωσαν οι αρχές και αυτόπτες μάρτυρες.
Νωρίτερα, τουλάχιστον 200 άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί γύρω από το κτίριο στο κέντρο της πόλης, οι κάτοικοι της οποίας είναι κυρίως Δρούζοι, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της ανατροπής του Σύρου προέδρου Bashar al Assad, ανέφεραν, εν μέσω εκτόξευσης των τιμών και οικονομικής δυσπραγίας.
Σύμφωνα με συριακά κρατικά ΜΜΕ δεκάδες «παράνομοι» επιτέθηκαν στο γραφείο του κυβερνήτη και έκαψαν φακέλους και επίσημα έγγραφα.
Τρεις αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στο Reuters πως ο κυβερνήτης δεν βρισκόταν στο κτίριο το οποίο είχε εκκενωθεί προτού οι διαδηλωτές επιτεθούν στα γραφεία.

Βαθιά οικονομική κρίση

Μια πηγή στο νοσοκομείο της πόλης δήλωσε πως ένας άμαχος που νοσηλευόταν εκεί υπέκυψε στα τραύματά του από σφαίρες, ενώ ένας άλλος που τραυματίστηκε επίσης από σφαίρες παραμένει στο νοσοκομείο.
Η επαρχία Σουέιντα έχει γλιτώσει από τη βία που έχουν βιώσει άλλα τμήματα της Συρίας αφότου ξεκίνησε ο πόλεμος το 2011 όταν διαδηλώσεις υπέρ της δημοκρατίας που ξέσπασαν εναντίον της διακυβέρνησης της οικογένειας Assad κατεστάλησαν βίαια από τις δυνάμεις ασφαλείας.
Η μειονότητα των Δρούζων, η πίστη των οποίων έχει τις ρίζες της στο ισλάμ, απέφυγαν να εμπλακούν στη σύγκρουση στη Συρία στην οποία κυρίως σουνίτες αντάρτες πολεμούν εναντίον του Assad.
Πολλοί κοινοτικοί ηγέτες και Δρούζοι ανώτατοι θρησκευτικοί ηγέτες αρνήθηκαν την κατάταξή τους στον στρατό.
Η Συρία διέρχεται μια βαθιά οικονομική κρίση στην οποία μια πλειονότητα ανθρώπων, έπειτα από μια σύγκρουση που κόστισε τη ζωή σε εκατοντάδες χιλιάδες και οδήγησε στον εκτοπισμό εκατομμύρια άλλους, προσπαθούν σκληρά να εξασφαλίσουν τρόφιμα και άλλα βασικά αγαθά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης