Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Εκτός λειτουργίας τα νοσοκομεία λόγω των προβλημάτων ηλεκτροδότησης – Γίνονται μόνο επείγουσες ιατρικές πράξεις

Ουκρανία: Εκτός λειτουργίας τα νοσοκομεία λόγω των προβλημάτων ηλεκτροδότησης –  Γίνονται μόνο επείγουσες ιατρικές πράξεις
Υπό κατάρρευση του δίκτυο ενέργειας μετά τα ρωσικά «χειρουργικά» πλήγματα
Τα ουκρανικά νοσοκομεία θα πραγματοποιούν μόνο επεμβάσεις έκτακτης ανάγκης και άλλες ιατρικές πράξεις σε περίπτωση συσκότισης, ώστε να μην φορτωθεί το ενεργειακό σύστημα, δήλωσε η αναπληρώτρια επικεφαλής του υπουργείου Υγείας της Ουκρανίας Maria Karchevych..
«Από την πλευρά μας δόθηκαν συστάσεις, εάν υπάρξει παρατεταμένη διακοπή ρεύματος, τότε θα ανασταλούν οι προγραμματισμένες νοσηλείες και οι προγραμματισμένες επεμβάσεις για να μην υπερφορτώνονται οι εγκαταστάσεις και προκληθεί κατάρρευση του δικτύου.
Θα γίνονται μόνο επείγουσες ιατρικές πράξεις ή επεμβάσεις», ανέφερε η Karchevych. σε δήλωσή της ότι σε αυτή την περίπτωση, μέρος των χώρων στα νοσοκομεία δεν θα έχει ρευμα
Η Karchevych. σημείωσε ότι οι ιατρικές εγκαταστάσεις της χώρας χωρίζονται υπό όρους σε δύο επίπεδα: εκείνες που μπορούν να λειτουργήσουν σε συνθήκες πλήρους έλλειψης ηλεκτρισμού και εκείνες που μπορούν επίσης να αντέξουν την έλλειψη παροχής νερού και θέρμανσης.
Τα ιδρύματα και των δύο επιπέδων διαθέτουν γεννήτριες και σταθμούς δορυφορικής επικοινωνίας Stralink.
Το Υπουργείο Ενέργειας της Ουκρανίας στις 23 Νοεμβρίου ανέφερε ότι λόγω των ρωσικών πληγμάτων, όλοι οι πυρηνικοί σταθμοί και οι περισσότεροι θερμοηλεκτρικοί σταθμοί και υδροηλεκτρικοί σταθμοί είχαν προσωρινά απενεργοποιηθεί και η συντριπτική πλειοψηφία των καταναλωτών έμειναν χωρίς ηλεκτρισμό.
Την επόμενη μέρα αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση σε κρίσιμες υποδομές.
Οι επιθέσεις στην ουκρανική υποδομή των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων ξεκίνησαν στις 10 Οκτωβρίου - δύο ημέρες μετά την επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας, πίσω από την οποία, σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές, στέκονται οι ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες.
Τα πλήγματα πραγματοποιούνται σε εγκαταστάσεις ενέργειας, αμυντικής βιομηχανίας, στρατιωτικής διοίκησης και επικοινωνιών.
Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Denys Shmyha δήλωσε στις 20 Νοεμβρίου 2022 ότι σχεδόν το ήμισυ του ενεργειακού συστήματος της χώρας είχε ήδη τεθεί εκτός λειτουργίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης