Διεθνή

Ο Medvedev απαντά στη Δύση για το πλαφόν στο πετρέλαιο με …Jack Nicholson: Σας περιμένει ο πάγος!

Ο Medvedev απαντά στη Δύση για το πλαφόν στο πετρέλαιο με …Jack Nicholson: Σας περιμένει ο πάγος!
Το μήνυμα του Medvedev έγινε άμεσα αντιληπτό από την Δύση
Σχετικά Άρθρα
Με καυστικό τρόπο απάντησε ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου και πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Dmitry Medvedev στην απόφαση της Δύσης να επιβάλει ανώτατο όριο στις του ρωσικού πετρελαίου στα 60 δολάρια το βαρέλι.
Ανήρτησε στο κανάλι του στο Telegram τη φωτογραφία του παγωμένου Jack Nicholson στο αριστούργημα του Stanley Kubrick (και διάσημο βιβλίο του Stephen King) «The Shining».
«Επιτέλους, πήραμε μια απόφαση για το ανώτατο όριο τιμής για το ρωσικό πετρέλαιο…» αναγράφεται στην εικόνα και όπως λένε και οι Κινέζοι «μία εικόνα, χίλιες λέξεις».
Το μήνυμα του Medvedev έγινε άμεσα αντιληπτό από την Δύση και είναι πολύ απλό: «Σας περιμένει ο πάγος».
nich.jpg

Υπενθυμίζεται ότι οι χώρες των G7 και η Αυστραλία κατέληξαν σε συναίνεση για την εισαγωγή ανώτατου ορίου στην αγορά πετρελαίου ρωσικής προέλευσης στα 60 δολάρια το βαρέλι.
Η ρωσική πολιτική ανώτατου ορίου τιμής πετρελαίου θα τεθεί σε ισχύ στις 5 Δεκεμβρίου «ή λίγο αργότερα».
Παράλληλα, όπως αναφέρεται στην κοινή δήλωση, το οριακό κόστος μπορεί να αναπροσαρμόζεται ανάλογα με τις ανάγκες.

Ρωσία: Αυξανόμενη αβεβαιότητα

Το ανώτατο όριο τιμής για το ρωσικό πετρέλαιο, που εισήγαγαν οι ΗΠΑ και οι εταίροι τους, σημαίνει στην πράξη ότι οι βασικές αρχές της ελεύθερης αγοράς ανατρέπονται, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ρωσική πρεσβεία στις Ηνωμένες Πολιτείες.
«Λάβαμε υπόψη τους αλαζονικούς ισχυρισμούς της κυβέρνησης των ΗΠΑ σχετικά με τη συμφωνία με τους εταίρους της για το περιβόητο όριο τιμών του ρωσικού πετρελαίου», ανέφερε η ρωσική πλευρά.
«Οι Αμερικανοί κρυμμένοι πίσω από ευγενή συνθήματα για την εξασφάλιση ενεργειακής ασφάλειας για τις αναπτυσσόμενες χώρες, τηρούν ένα τείχος σιωπής για το γεγονός ότι οι τρέχουσες ανισορροπίες στις ενεργειακές αγορές πηγάζουν από τις κακοσχεδιασμένες ενέργειές τους.
Πρώτα απ 'όλα - η εισαγωγή κυρώσεων κατά της Ρωσίας και απαγορεύσεις εισαγωγών ενέργειας από τη χώρα μας».
«Με επιμονή η Δύση προσπαθεί να επιλύσει τα ζητήματα που η ίδια δημιούργησε», συνεχίζει η Ρωσία.
«Στην πραγματικότητα, γινόμαστε μάρτυρες μιας ανατροπής των βασικών αρχών της ελεύθερης αγοράς», επισημαίνει.
Σύμφωνα με τη Ρωσία, «βήματα όπως αυτά αναπόφευκτα θα οδηγήσουν σε αυξανόμενη αβεβαιότητα και στην επιβολή υψηλότερου κόστους για τους καταναλωτές των πρώτων υλών».
«Επιπλέον, από εδώ και στο εξής καμία χώρα δεν θα μπορεί να μείνει ανεπηρέαστη στην εισαγωγή όλων των ειδών πλαφόν στις εξαγωγές της, που τέθηκαν σε ισχύ για πολιτικούς λόγους» αναφέρει.
«Ανεξάρτητα από το επικίνδυνο και παράνομο αυτό μέτρο, είμαστε βέβαιοι ότι το ρωσικό πετρέλαιο θα συνεχίσει να έχει ζήτηση», καταλήγει η ρωσική ανακοίνωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης