Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χατζηδάκης: Κοινωνική πολιτική με αποτέλεσμα η απάντηση στην τοξική αντιπολίτευση και τα ξεπερασμένα τσιτάτα του ΣΥΡΙΖΑ

Χατζηδάκης: Κοινωνική πολιτική με αποτέλεσμα η απάντηση στην τοξική αντιπολίτευση και τα ξεπερασμένα τσιτάτα του ΣΥΡΙΖΑ
Ολοκληρώθηκε η εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων κύριων συντάξεων εκδίδοντας 470.000 συντάξεις σε 22 μήνες και μειώνοντας τον μέσο χρόνο αναμονής έκδοσης μιας σύνταξης στους 2 μήνες από 18 μήνες που απαιτούνταν το 2019, σύμφωνα με τον Κ. Χατζηδάκη
"Στην τοξική αντιπολίτευση και τα ξεπερασμένα τσιτάτα του ΣΥΡΙΖΑ, εμείς απαντάμε με κοινωνική πολιτική με αποτέλεσμα", αναφέρει σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κ. Χατζηδάκης.
Ο κ. Χατζηδάκης κάνει αναφορά στην χθεσινή εκδήλωση της ΝΔ και τα όσα ανέφερε για τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.
"Για το τέλος που δώσαμε στη ντροπή των εκκρεμών κύριων συντάξεων και το ότι οι συντάξεις για νέες αιτήσεις εκδίδονται σε μόλις 2 μήνες! Για την ανεργία που μειώθηκε από 17,5% το καλοκαίρι 2019 στο 11,6% τον Οκτώβριο 2022. Για το 1555 που είναι μια γραμμή για να βρίσκουν άκρη οι πολίτες με τους εποπτευόμενους φορείς του Υπουργείου. Για την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας, που είναι εγγύηση για τον σεβασμό του ωραρίου των εργαζομένων. Για τους ατομικούς "κουμπαράδες" στις επικουρικές συντάξεις των νέων, οι οποίοι οδηγούν σε υψηλότερες επικουρικές συντάξεις 43-68%. Για το γεγονός ότι 1 στους 2 συνταξιούχους θα δει τουλάχιστον μία επιπλέον σύνταξη με τις αυξήσεις που δίνονται από 1ης/1/2023", εξήγησε ο κ. Χατζηδάκης.
"Όλοι μας ξεκαθαρίσαμε ότι είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε σε αυτή την κατεύθυνση. Με συγκεκριμένο και μετρήσιμο έργο για τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τα άτομα με αναπηρία", πρόσθεσε.
k_hatz.JPG
Η εκδήλωση της ΝΔ

“Κοινωνική Πολιτική με αποτέλεσμα: Οι μεταρρυθμίσεις στην εργασία και την ασφάλιση” ήταν το θέμα της εκδήλωσης της ΝΔ, με με κεντρικούς ομιλητές τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη και τον Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Πάνο Τσακλόγλου.
Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών εκατοντάδες πολίτες και μέλη της Νέας Δημοκρατίας, ενώ χαιρετισμό απεύθυναν ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ Παύλος Μαρινάκης, η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρία Συρεγγέλα, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ορφέας Γεωργίου και ο Επικεφαλής του θεματικού Τομέα Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ΝΔ Σπύρος Σταθούλης.

Π. Μαρινάκης: Τα δύο μεγαλύτερα επιτεύγματα της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ, Παύλος Μαρινάκης, ανέφερε κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του πως "λένε ότι το μεγαλύτερο επίτευγμα της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και προσωπικά του ίδιου του Πρωθυπουργού είναι ότι διαχειρίστηκε τις περισσότερες και μεγαλύτερες κρίσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Εγώ θα πω ότι είναι ένα από τα δύο μεγαλύτερα επιτεύγματα. Γιατί πράγματι, ποτέ ξανά στη χώρα μας δεν συνέβησαν τόσα πολλά ταυτοχρόνως, τόσο μεγάλα και τόσο δύσκολα και μάλιστα από την αρχή σχεδόν μιας κυβερνητικής θητείας. Όλα αυτά επηρέασαν την καθημερινότητα και τις ζωές μας, αλλά σίγουρα ο τρόπος διαχείρισης των κρίσεων δικαίωσε αυτούς που εμπιστεύτηκαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία το 2019.
Το δεύτερο μεγαλύτερο επίτευγμα αυτής της Κυβέρνησης είναι ότι κατάφερε μέσα από την πολιτική της, χωρίς τυμπανοκρουσίες, χωρίς υπερβολές, να αποκαταστήσει ψέματα και παθογένειες πολλών δεκαετιών".
Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι η πρώτη ασφαλιστική μεταρρύθμιση που είναι αφιερωμένη αποκλειστικά στους νέους ανθρώπους έγινε πράξη πριν από λίγα χρόνια από αυτήν την Κυβέρνηση, αλλά και πως "μία Κυβέρνηση η οποία παράλληλα έχει κληθεί να διαχειριστεί τόσες κρίσεις κατάφερε μέσα σε λιγότερο από τρία χρόνια να κάνει το ελάχιστο, που δυστυχώς στην χώρα μας μέχρι τώρα δεν ήταν αυτονόητο: Να αποδίδει τις συντάξεις σε έναν ή δύο μήνες. Και να κλείνει παραπάνω από το 90% των ετήσιων εκκρεμοτήτων εντός της χρονιάς που διανύει".
"Για όλα όσα έχουμε καταφέρει μέχρι σήμερα, δεν φοβόμαστε το διάλογο, ούτε το να κάνουμε εποικοδομητική κριτική στο έργο μας και θέλουμε να προβάλουμε το έργο του Κυριάκου Μητσοτάκη και Νέας Δημοκρατίας. Όχι λόγω κομματικού καθήκοντος, αλλά ως καθήκον απέναντι στην χώρα", κατέληξε.
marinakis_nd.JPG
Ακολούθησαν δύο επιμέρους συζητήσεις. Στην πρώτη ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Πάνος Τσακλόγλου, μίλησε για ζητήματα κοινωνικής ασφάλισης, το Ταμείο Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης και μεταρρυθμίσεις που έχει προωθήσει το Υπουργείο.
"Η κυβέρνηση ασκεί ουσιαστική κοινωνική πολιτική, με απτά αποτελέσματα. Οι πολιτικές μας έχουν στο επίκεντρο τους τον εργαζόμενο, τον άνεργο, τον συνταξιούχο, τα ΑΜΕΑ και τις ευάλωτες ομάδες των συμπολιτών μας. Στο πεδίο των κοινωνικών ασφαλίσεων, εκτός από το τιτάνιο έργο της επίλυσης του προβλήματος των εκκρεμών συντάξεων, κατά τα τελευταία τρεισήμισι χρόνια έχει γίνει και σημαντικό μεταρρυθμιστικό έργο. Τόσο με την μεγάλη τομή της εισαγωγής της κεφαλαιοποιητικής επικουρικής ασφάλισης, όσο και με σειρά νομοθετικών πρωτοβουλιών που αποσκοπούν στην ενιαιοποίηση και τον εξορθολογισμό αποσπασματικών και κατακερματισμένων κανόνων του ασφαλιστικού μας συστήματος", δήωσε ο κ. Τσακλόγλου.

Εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων κύριων συντάξεων εκδίδοντας 470.000 συντάξεις σε 22 μήνες

Σε συζήτηση που ακολούθησε, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκης τόνισε όσα έχει πετύχει το Υπουργείο για την ταχεία έκδοση των συντάξεων και την επίλυση των εκκρεμών υποθέσεων.
Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι "με συστηματική δουλειά στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων υπηρετούμε καθημερινά τις ανάγκες των πολλών και κυρίως των ανυπεράσπιστων πολιτών. Η δουλειά που έχει γίνει είναι σημαντική. Ολοκληρώθηκε η εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων κύριων συντάξεων εκδίδοντας 470.000 συντάξεις σε 22 μήνες και μειώνοντας τον μέσο χρόνο αναμονής έκδοσης μιας σύνταξης στους 2 μήνες από 18 μήνες που απαιτούνταν το 2019. Βελτιώσαμε αισθητά την εξυπηρέτηση του πολίτη μέσα από την λειτουργία του 1555 όπου μέσα σε ενάμιση χρόνο έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 3,5 εκατομμύρια απαντημένες κλήσεις πολιτών, δίνοντας τέλος στο χάος των κατεβασμένων τηλεφώνων. Θεσπίσαμε την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας ως ένα επιπλέον ισχυρό εργαλείο προστασίας των δικαιωμάτων των εργαζομένων και παράλληλα αναβαθμίσαμε την Επιθεώρηση Εργασίας σε Ανεξάρτητη Αρχή. Μέσα από ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης της ΔΥΠΑ δίνουμε ευκαιρίες στους ανέργους για απασχόληση και επαγγελματική σταδιοδρομία με αποτέλεσμα η ανεργία να έχει πέσει στο 11,6%. Ενώ ήδη από τα τέλη Δεκεμβρίου και σταδιακά μέχρι τις αρχές του νέου έτους, το 94,6% των συνταξιούχων θα δουν - έπειτα από πολλά χρόνια- μόνιμες αυξήσεις στις αποδοχές τους".
Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, "η Νέα Δημοκρατία έχει αποδείξει ότι είναι η παράταξη των πολλών. Αυτήν την βασική μας αρχή προσπαθήσαμε να κάνουμε πράξη στο Υπουργείο Εργασίας και αυτό το έργο παραδίδουμε σε όλους τους πολίτες. Χωρίς να τάζουμε πράγματα που δεν μπορούμε να δώσουμε κάνοντας τους φιλολαϊκούς με δανεικά. Και χωρίς να δίνουμε υποσχέσεις αριστερά και δεξιά που δεν μπορούμε να ικανοποιήσουμε. Αυτό μας διαφέρει από τους λαϊκιστές και τους δημαγωγούς. Και στον ίδιο δρόμο θα πορευτούμε μέχρι τις εκλογές"
Στην εκδήλωση έδωσαν -μεταξύ άλλων- το παρών ο Βουλευτής Βορείου Τομέα Αθηνών Γ. Κουμουτσάκος οι Γενικές Γραμματείες του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Ελ. Γιώτη, Κ. Γούλα, Π. Καρασιώτου και Ά.Στρατινάκη, ο Διοικητής ΕΦΚΑ Π. Δουφεξής, ο Διοικητής ΝΑΤ Κ. Τσαγκαρόπουλος και ο Διοικητής ΔΥΠΑ Σπ.Πρωτοψάλτης, ενώ το συντονισμό ανέλαβε το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ Κ.Κόλλια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης