Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το καθεστώς Zelensky ζητά από τους Ουκρανούς να αντέξουν τους ρωσικούς βομβαρδισμούς και το… σκοτάδι

Το καθεστώς Zelensky ζητά από τους Ουκρανούς να αντέξουν τους ρωσικούς βομβαρδισμούς και το… σκοτάδι
Η Ρωσία εξαπολύει από τον Οκτώβριο μαζικούς βομβαρδισμούς των ουκρανικών ενεργειακών εγκαταστάσεων, προκαλώντας σοβαρές ζημιές και διακοπές ρεύματος
Οι ουκρανικές αρχές κάλεσαν το Σάββατο (3/12/2022) τον πληθυσμό να «κρατήσει γερά» απέναντι στις διακοπές ρεύματος που ορίζουν πλέον την καθημερινότητά τους μετά τα ρωσικά πλήγματα των τελευταίων εβδομάδων που έχουν προκαλέσει μεγάλες ζημιές στο εθνικό ηλεκτρικό δίκτυο.
«Από Δευτέρα (5/12), θα ζητήσω από την Oblenergo (έναν πάροχ)] να ξαναδεί τα ωράρια της περιοχής. Θα υπάρξουν πολύ πιθανόν διακοπές τεσσάρων ωρών», ανέφερε στο Telegram ο κυβερνήτης της περιοχής του Mykolaiv Μικολάιφ (νότια), Vitaly Kim.
Περιέγραψε μια «αυξημένη κατανάλωση» ηλεκτρισμού, η οποία όπως είπε αναμένεται να καταστήσει αναγκαίες μεγαλύτερης διάρκειας διακοπές προκειμένου να ελαφρυνθεί το περιφερειακό ηλεκτρικό δίκτυο.
«Πρέπει να κρατήσουμε γερά», είπε στους κατοίκους της περιοχής του.

Μαζικοί βομβαρδισμοί

Η Ρωσία εξαπολύει από τον Οκτώβριο μαζικούς βομβαρδισμούς των ουκρανικών ενεργειακών εγκαταστάσεων, προκαλώντας σοβαρές ζημιές και διακοπές ρεύματος που επηρεάζουν εκατομμύρια Ουκρανούς, βυθίζοντάς τους κάθε μέρα στο σκοτάδι και στο κρύο.
Στο στρατιωτικό πεδίο, οι μάχες είναι «σκληρές» στο ανατολικό τμήμα της χώρας, γιατί «οι Ρώσοι είχαν τον χρόνο να προετοιμαστούν» για τις επιθέσεις του Κιέβου, δήλωσε στην ουκρανική τηλεόραση ο κυβερνήτης της περιοχής του Λουχάνσκ, Serhiy Haidai.
Σύμφωνα με πρωινό δελτίο του ουκρανικού στρατού, η κατάσταση είναι «δύσκολη» κοντά στο Bakhmut, στην περιοχή του Donetsk, την οποία οι Ρώσοι προσπαθούν να κατακτήσουν χωρίς να το έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής.
Τις ίδιες «δυσκολίες» συναντούν τα στρατεύματα του Κιέβου στην περιοχή της Kherson.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης