Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Κικίλιας: Έρχεται καμπάνια ευαισθητοποίησης και προβολής των δράσεων για τις προσβάσιμες παραλίες

Κικίλιας: Έρχεται καμπάνια ευαισθητοποίησης και προβολής των δράσεων για τις προσβάσιμες παραλίες
"Νοιαζόμαστε για τους συμπολίτες μας και τους επισκέπτες μας με αναπηρία και μεριμνούμε για την πρόσβασή τους σε τουριστικούς προορισμούς", σημείωσε ο Β. Κικίλιας
Έρχεται καμπάνια ευαισθητοποίησης για τις προσβάσιμες παραλίες, τόνισε με ανάρτησή του στο twitter ο υπουργός Τουρισμού, Β. Κικίλιας, με αφορμή της σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για τα άτομα με αναπηρία.
«Νοιαζόμαστε για τους συμπολίτες μας και τους επισκέπτες μας με αναπηρία και μεριμνούμε για την πρόσβασή τους σε τουριστικούς προορισμούς. Έρχεται καμπάνια ευαισθητοποίησης και προβολής των δράσεων του υπουργείου τουρισμού για τις προσβάσιμες παραλίες», σημείωσε ο κ. Κικίλιας.
Μάλιστα, υπενθύμισε ότι στο νόμο του υπουργείου Τουρισμού που ψηφίστηκε πριν από ένα χρόνο στη Βουλή, θεσμοθετήθηκαν το «Σήμα Προσβάσιμου Τουριστικού Προορισμού», με σκοπό την προώθηση και ανάδειξη προορισμών που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια, ώστε να είναι προσβάσιμοι σε όλους, συμπεριλαμβανομένων των ΑμεΑ και ειδικών πληθυσμιακών ομάδων (π.χ. εμποδιζόμενα άτομα, άτομα τρίτης ηλικίας, έγκυοι, παιδιά), αλλά και το «Σήμα Προσβάσιμης Τουριστικής Επιχείρησης» σε τουριστικές επιχειρήσεις με στόχο την ευαισθητοποίηση και παρακίνησή τους, ώστε να γίνουν πιο φιλικές, προσβάσιμες και άρα ευκολότερα επισκέψιμες σε άτομα - πολίτες και τουρίστες - με αναπηρία ή μειωμένη κινητικότητα.
Η βελτίωση της προσβασιμότητας στις ελληνικές παραλίες προχωράει μέσα από παρεμβάσεις, με ημι-μόνιμες υποδομές, όπως ράμπες πρόσβασης στην παραλία, διάδρομοι για πρόσβαση στην όχθη με αναπηρικό αμαξίδιο, εγκαταστάσεις ντους, αποδυτηρίων και τουαλετών, χώροι σκίασης για τους χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων κ.α. Παρεμβάσεις που θεωρούνται απαραίτητες προκειμένου να αναπτυχθεί ένας ολοκληρωμένος τουριστικά προσβάσιμος θαλάσσιος προορισμός.
Ακόμη, ο κ. Κικίλιας υπογραμμίζει πως όλοι οι ιστότοποι του ΕΟΤ αναβαθμίζονται προκειμένου να είναι προσβάσιμοι και φιλικοί σε Άτομα με Αναπηρία, ενώ πολύ μεγάλο βάρος δίνει το Υπουργείο στην ένταξη στην τουριστική εκπαίδευση και κατάρτιση της διάστασης της αναπηρίας και της προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία στις τουριστικές υπηρεσίες, με την εισαγωγή στα προγράμματα σπουδών των Σχολών του Υπουργείου Τουρισμού σχετικών θεματικών ενοτήτων.
kikilia.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης