Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βαρβιτσιώτης (αναπληρωτής ΥΠΕΞ): Καμία τουρκική πρόκληση δεν μένει αναπάντητη

Βαρβιτσιώτης (αναπληρωτής ΥΠΕΞ): Καμία τουρκική πρόκληση δεν μένει αναπάντητη
Ο στρατός είναι στα νησιά για να αμυνθούμε απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα είπε ο κ.Βαρβιτσιώτης
Σχετικά Άρθρα
Την θέση ότι καμία τουρκική πρόκληση δεν μένει αναπάντητη διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μ. Βαρβιτσιώτης, αναφερόμενος στην επιστολή που έστειλε η Ελλάδα στον ΟΗΕ για το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο
«Η Ελλάδα δεν αφήνει τίποτε να πέσει κάτω.
Θεωρούμε υποχρέωσή μας, για την προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων, να απαντάμε με κάθε τρόπο σε ανιστόρητες προκλητικές δηλώσεις και πράξεις, που προσβάλλουν ή δημιουργούν προϋποθέσεις προσβολής της εθνικής μας κυριαρχίας» είπε μιλώντας στο Real Fm ο κ.Βαρβιτσιώτης.
Αναφερόμενος στην επιστολή προς τον ΟΗΕ, ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ υποστήριξε ότι η προσωρινή κυβέρνηση της Λιβύης δε νομιμοποιείται να υπογράφει διεθνείς συμφωνίες, ενώ και το ίδιο το περιεχόμενο της Συμφωνίας παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας.

Αμυντικός ο στρατός στα νησιά

Σχολιάζοντας τις τουρκικές αιτιάσεις για τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, ο κ.Βαρβιτσιώτης επανέλαβε ότι ο στρατός βρίσκεται στα νησιά όχι για να απειλήσει την Τουρκία αλλά, αντίθετα, για να αμυνθούμε απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα, το casus belli και την αμφισβήτηση της εθνικής μας κυριαρχίας.
«Η Ελλάδα είναι προετοιμασμένη να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε πρόκληση στο πεδίο, είναι πολύ πιο ισχυρή από ό,τι ήταν το 2020, πολύ καλύτερα εξοπλισμένη και με ισχυρότερες διεθνείς συμμαχίες.
Η χώρα μας έχει καταστεί πολύ σημαντικός εταίρος τόσο για την Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και για τις ΗΠΑ στην περιοχή, πράγμα που αθροίζει στο αμυντικό της οπλοστάσιο» υποστήριξε ο κ.Βαρβιτσιώτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης