Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Ψυχρός εκτελεστής»: Οι ΗΠΑ αποκαλύπτουν σήμερα (2/12) το πρώτο βομβαρδιστικό έκτης γενιάς - Χωρίς πλήρωμα, εκτελεί πυρηνικά πλήγματα

«Ψυχρός εκτελεστής»: Οι ΗΠΑ αποκαλύπτουν σήμερα (2/12) το πρώτο βομβαρδιστικό έκτης γενιάς - Χωρίς πλήρωμα, εκτελεί πυρηνικά πλήγματα
Τουλάχιστον 100 B-21 Raiders θα τεθούν σε υπηρεσία με την Πολεμική Αεροπορία
Αποκαλυτπήρια έχουν σήμερα 2/12 οι Ηνωμένες Πολιτείες οι σκοπεύουν να παρουσιάσουν το νέο στρατηγικό βομβαρδιστικό stealth B-21 "Raider", το οποίο μπορεί να λειτουργεί χωρίς πλήρωμα και είναι ικανό να εκτελεί πυρηνικά πλήγματα μεγάλης εμβέλειας.

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, το νέο μοντέλο είναι ικανό να μεταφέρει ένα μείγμα συμβατικών και πυρηνικών πυρομαχικών, να διεισδύει στις ισχυρότερες άμυνες και να εκτελεί χτυπήματα ακριβείας «οπουδήποτε στον κόσμο».
Όπως τα περισσότερα σύγχρονα στρατιωτικά σχέδια των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των μαχητικών αεροσκαφών F-22 και F-35, το B-21 θα είναι αεροσκάφος stealth. Αυτή η τεχνολογία, η οποία μειώνει τη δυνατότητα ανίχνευσης αεροσκαφών μέσω ραντάρ, υπάρχει εδώ και δεκαετίες. Αλλά σύμφωνα με τον κατασκευαστή Northrop Grumman, το βομβαρδιστικό θα είναι ένα «αεροσκάφος stealth επόμενης γενιάς» που χρησιμοποιεί «νέες τεχνολογίες και υλικά» που δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί.
Όσο για το όνομά του, "Raider", εμπνεύστηκε από την επιδρομή που ξεκίνησε από τον συνταγματάρχη James Doolittle για να βομβαρδίσει το Τόκιο το 1942, και αυτή ήταν η πρώτη αμερικανική επίθεση σε ιαπωνικό έδαφος κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ως απάντηση στην επίθεση των ιαπωνικών αεροσκαφών στο Pearl στη λιμενική βάση στη Χαβάη ένα χρόνο νωρίτερα.
Η Στρατηγική Διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ δήλωσε προ ημερών: «Την επόμενη Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου, το στρατηγικό βομβαρδιστικό B-21 Raider θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά».

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στο 42ο εργοστάσιο της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ στο Palmdale της Καλιφόρνια.
Τον Ιούλιο του 2021, η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ αποκάλυψε την πρώτη επίσημη φωτογραφία του πολλά υποσχόμενου στρατηγικού βομβαρδιστικού stealth B-21 Raider.

Το «B-21 Raider» θα δώσει στις Ηνωμένες Πολιτείες μια «τεράστια» μαχητική ικανότητα και θα αντικαταστήσει σταδιακά τα βομβαρδιστικά «B-1 Lancer» και «B-2 Lancer», αποτελώντας τη ραχοκοκαλιά του στόλου των αμερικανικών αεροπορικών βομβαρδιστικών.
Η πρώτη πτήση του αναμένεται να πραγματοποιηθεί το 2023 και δεν θα τεθεί σε λειτουργία πριν από το 2030.
Τουλάχιστον 100 B-21 Raiders θα τεθούν σε υπηρεσία με την Πολεμική Αεροπορία.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης