Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Προς αναζήτηση κατεύθυνσης με το βλέμμα στις ροές λόγω MSCI

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Προς αναζήτηση κατεύθυνσης με το βλέμμα στις ροές λόγω MSCI
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Αναμένεται αυξημένη μεταβλητότητα και υψηλός τζίρος, ειδικά στο κλείσιμο. Γίνεται σήμερα η αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI και οι αλλαγές που είχαν ανακοινωθεί μπαίνουν αύριο σε ισχύ. Επιπλέον κλείνουν βιβλία οι ξένοι, άλλα παραδοσιακά όπως υπενθυμίζει και η Beta ο τζίρος είναι υψηλός.

Το ΧΑ ξεκίνησε σταθεροποιητικά και λίγο χαμηλότερα ενώ οι ευρωπαϊκές αγορές έχουν άνοδο αλλά ήπια. Οι διαθέσεις πάντως της αγοράς μας δείχνουν πως θα ακολουθήσει τα ξένα. Λίγα λεπτά αργότερα με Jumbo, Πειραιώς και Εθνική γύρισε θετικό. Η Τέρνα Ενεργειακή υποχωρεί και η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ αλλά η τελευταία με μικρό όγκο.

ΣΑΡΑΝΤΗΣ: Με δυνατό όγκο ξεκίνησε η μετοχή. Στα πρώτα 3 λεπτά είχε ξεπεράσει τις 40 χιλ. τεμάχια και είχε άνοδο άνω του 2%. Λίγο αργότερα γύρισε αμετάβλητη.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Με σημαντικές απώλειες και άνω του 2% στο ξεκίνημα. Υπάρχουν διάφορες εκτιμήσεις για το τι γίνεται με το θέμα της πώλησης. Η στήλη έχει την άποψη ότι έχει καθυστερήσει υπερβολικά. Στο -2,40% και στα 19,50 ευρώ με όγκο πάνω από 30 χιλ. τεμάχια. Το ΒΝ σήμερα έχει κάποιες πληροφορίες ότι το deal δεν πάει καλά. Από το κλείσιμο της συνεδρίασης στον MSCI Greece Standard.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Επηρεάζεται και αυτή και υποχωρεί 1,84%. Δεν έχει αλλάξει κάτι στην εικόνα της πάντως. Εξακολουθεί να κινείται συγκεκριμένου εντός εύρους συσσώρευσης εδώ και μήνες. Έχουμε αναφερθεί αναλυτικά παλαιότερα.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η εκδίκηση του επενδυτή είναι αυτά τα ομόλογα μειωμένης εξασφάλισης. Με επιτόκια έως και πάνω από 10% δάνεισαν τις τράπεζες παίρνοντας την εκδίκησή τους οι επενδυτές για τα επιτόκια που χρεώσουν οι τράπεζες σε ορισμένους τύπους δανείων. Δυστυχώς δεν είχαν όλοι οι επενδυτές τη δυνατότητα να δανείσουν με πάρουν τέτοια απόδοση. Οι περισσότεροι συνεχίζουν να έχουν μηδενικά επιτόκια στις καταθέσεις τους. Πριν λίγο καιρό οι τράπεζες είχαν δανειστεί με το μισό επιτόκιο από το σημερινό. Στο ξεκίνημα ξεχωρίζει η Πειραιώς που γρήγορα πήγε στο +1,4% βοηθώντας την αγορά. Ακολουθούν και οι άλλες συστημικές με λίγο μικρότερη άνοδο.

JUMBO: Με τη δική της βοήθεια ισορροπεί ο γενικός δείκτης πέριξ του χθεσινού κλεισίματος. Στα 15,21 ευρώ και στο +1,60%.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Αύριο δημοσιεύει αποτελέσματα τρίτου τριμήνου. Υπενθυμίζεται πως η διοίκηση έχει δώσει εκτίμηση για κέρδη προ φόρων από τη βασική δραστηριότητα 25 εκατ. ευρώ, ενώ έχει ήδη πολύ καλή κερδοφορία και από τη δραστηριότητα που άνθισε με την πανδημία. Με άνοδο 0,75% η μετοχή στο ξεκίνημα και τιμή 4,04 ευρώ. Θεωρούμε εξαιρετικά φθηνή την αποτίμηση των 176 εκατ. ευρώ, αφού παρά τη μείωση της κερδοφορίας καθώς τα προϊόντα της πανδημίας δεν πουλάνε το ίδιο πλέον θα παίζει με p/e μονοψήφιο. Tα προ φόρων κέρδη συνολικά περιμένουμε πως θα ξεπεράσουν τα 30 εκατ. ευρώ.

ΕΛΒΕ: Έκοψε σήμερα το δικαίωμα στην επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,30 ευρώ που αντιστοιχεί φυσικά σε πολύ καλή απόδοση και πάνω από 5%. Στα 5 ευρώ η προσαρμοσμένη τιμή εκκίνησης.

UNIBIOS: Έκοψε και αυτή σήμερα το δικαίωμα στην επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,01 ευρώ ανά μετοχή.

ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ: Περιμένουμε και εδώ την ανακοίνωση της συμφωνίας αλλά και το τίμημα. Η τιμή της μετοχής σήμερα με πολύ μικρό όγκο είναι στα 0,8380 ευρώ και με απώλειες 1,18%.

INTRALOT: Η πρώτη ανάγνωση των αποτελεσμάτων δείχνει αρνητικά ίδια κεφάλαια και μάλιστα κατά 101,8 εκατ. ευρώ παρά το γεγονός ότι το μετοχικό έχει ενισχυθεί λόγω της αύξησης κεφαλαίου. Υπάρχει αύξηση στα λοιπά στοιχεία των ιδίων κεφαλαίων και από -169,1 εκατ. ευρώ πήγαν στα -293,8 εκατ. ευρώ. Με τέτοια ίδια κεφάλαια δεν ξέρουμε πως υπολογίζει η διοίκηση να βγει από την επιτήρηση.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης