Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χαρίτσης (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ): Οι πολιτικές της κυβέρνησης βαθαίνουν την κρίση - Οι εκλογές να γίνουν το συντομότερο

Χαρίτσης (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ): Οι πολιτικές της κυβέρνησης βαθαίνουν την κρίση - Οι εκλογές να γίνουν το συντομότερο

«Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε παρεμβάσεις που θα έδιναν πραγματική ανάσα στους καταναλωτές , όπως είναι η μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα», σύμφωνα με τον Α. Χαρίτση

«Η κοινωνία και η οικονομία πληρώνουν πολύ ακριβά τις πολιτικές αποφάσεις της κυβέρνησης. Μακάρι οι εκλογές να γίνουν το συντομότερο δυνατό», δήλωσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και βουλευτής Μεσσηνίας, Α. Χαρίτσης.
Ο κ. Χαρίτσης σε συνέντευξή του στο «Κόκκινο 105.5», αναφέρθηκε στο μέτωπο της ακρίβειας, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι προχωρά σε κινήσεις δεν λύνουν κανένα ουσιαστικό πρόβλημα και βαθαίνουν την κρίση.
«Δυστυχώς η καθημερινότητα χειροτερεύει ολοένα και περισσότερο για τους πολίτες που βιώνουν την σωρευτική επιβάρυνση της ακρίβειας στους οικογενειακούς τους προϋπολογισμούς, αλλά και για τις επιχειρήσεις που βλέπουν το λειτουργικό τους κόστος να εκτοξεύεται και τον τζίρο τους να μειώνεται» επισήμανε ο κ. Χαρίτσης.
Για το «καλάθι του νοικοκυριού», αφού υπενθύμισε ότι «εξαρχής οι φορείς της αγοράς είχαν μιλήσει για επικοινωνιακή κοροϊδία, αλλά και η Επιτροπή Ανταγωνισμού για φαινόμενα αθέμιτου ανταγωνισμού εις βάρος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αλλά και των προμηθευτών των μεγάλων αλυσίδων» , είπε ότι «όλα αυτά επιβεβαιώνονται σήμερα στην πράξη».
Σύμφωνα με τον κ. Χαρίτση «η κυβέρνηση προχωρά σε κινήσεις που όχι μόνο δεν λύνουν κανένα ουσιαστικό πρόβλημα, αλλά ανοίγουν ακόμη περισσότερο την ψαλίδα υπέρ των μεγάλων και βαθαίνουν την κρίση» και «προσβάλλουν την νοημοσύνη των πολιτών, οι οποίοι, παρ’ όλες τις βαρύγδουπες επικοινωνιακές κορώνες, στο ταμείο πληρώνουν το ίδιο με πριν».

Βασιλεύει η αισχροκέρδεια

Για τις τιμές των καυσίμων, παρατήρησε ότι παρά την αποκλιμάκωση σε άλλες χώρες, στη Ελλάδα διατηρούνται σε υψηλά επίπεδα.
«Η χώρα μας είχε την ακριβότερη βενζίνη στην Ευρώπη των 27 για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με την Eurostat» υπενθύμισε ο βουλευτής.
«Ενώ στις άλλες χώρες καταγράφεται σταδιακή αποκλιμάκωση των τιμών στα καύσιμα, στην χώρα μας οι τιμές παραμένουν στα ύψη επειδή βασιλεύει η αισχροκέρδεια» συνέχισε ο κ. Χαρίτσης.
«Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε παρεμβάσεις που εδώ και πάνω από ένα χρόνο έχουμε προτείνει και που θα έδιναν πραγματική ανάσα στους καταναλωτές και διέξοδο στην οικονομία, όπως είναι η μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα» πρόσθεσε και υπογράμμισε ότι «παρόλο που το έχει εξαγγείλει, δεν έχει την πολιτική βούληση να προχωρήσει στην φορολόγηση με 90% των υπερκερδών των παρόχων ενέργειας, αλλά και των διυλιστηρίων που ανακοίνωσαν ρεκόρ κερδών για το α’ εξάμηνο του 2022».

Για εκλογές

«Η κοινωνία και η οικονομία πληρώνουν πολύ ακριβά τις πολιτικές αποφάσεις της κυβέρνησης. Μακάρι οι εκλογές να γίνουν το συντομότερο δυνατό. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι απολύτως έτοιμος να αντιμετωπίσει αυτή την πολύ μεγάλη πρόκληση», δήλωσε ο κ. Χαρίτσης.
Σημείωσε ότι «η επόμενη εκλογική αναμέτρηση δεν είναι μια απλή κομματική αντιπαράθεση. Είναι μια μάχη που πρέπει να πάρει πάνω της η ίδια η ελληνική κοινωνία και κάθε προοδευτικός και δημοκρατικός πολίτης. Από την μία έχουμε μια κοινωνική πλειοψηφία που θέλει να βρει διέξοδο στα προβλήματά της και από την άλλη, ένα καθεστώς που προσπαθεί με «νύχια και με δόντια» να κρατηθεί στην εξουσία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης