Τελευταία Νέα
Ενέργεια

H Γερμανία αγοράζει LNG από το Κατάρ - Deal 15ετίας με στόχο την απεξάρτηση από τη Ρωσία

H Γερμανία αγοράζει LNG από το Κατάρ - Deal 15ετίας με στόχο την απεξάρτηση από τη Ρωσία
Οι συμφωνίες σηματοδοτούν την πρώτη μακροπρόθεσμη συμφωνία προμήθειας υγροποιημένου φυσικού αερίου στη Γερμανία
Σχετικά Άρθρα
Δύο συμφωνίες πώλησης και αγοράς για την εξαγωγή υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στη Γερμανία για τουλάχιστον 15 χρόνια από το 2026, υπέγραψαν QatarEnergy και ConocoPhillips, με τη Γερμανία να εφαρμόζει το σχέδιό της για σταδιακή απεξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο.
Πρόκειται για την πρώτη συμφωνία προμήθειας στην Ευρώπη από το έργο επέκτασης του North Field του Κατάρ.
Η συμφωνία θα παρέχει στη Γερμανία 2 εκατομμύρια τόνους LNG ετησίως, που θα φθάνουν από το Ras Laffan στο Κατάρ στον βόρειο τερματικό σταθμό LNG της Γερμανίας στο Brunsbuettel, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της QatarEnergy.

Μακροπρόθεσμη συμφωνία

«Οι συμφωνίες σηματοδοτούν την πρώτη μακροπρόθεσμη συμφωνία προμήθειας υγροποιημένου φυσικού αερίου στη Γερμανία, με περίοδο προμήθειας που εκτείνεται για τουλάχιστον 15 χρόνια, συμβάλλοντας έτσι στη μακροπρόθεσμη ενεργειακή ασφάλεια της Γερμανίας» δήλωσε ο Saad al-Kaabi σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον CEO της ConocoPhillips Ryan Lance.
Μια θυγατρική εταιρεία της ConocoPhillips, η οποία ανήκει εξ ολοκλήρου στην ConocoPhillips, θα αγοράσει τις συμφωνηθείσες ποσότητες που θα παραδοθούν εκ του πλοίου στον γερμανικό τερματικό σταθμό παραλαβής, ο οποίος βρίσκεται επί του παρόντος υπό ανάπτυξη, όπως μεταδίδει το Reuters.
Η συμφωνία έρχεται λίγες ημέρες μετά την υπογραφή από την QatarEnergy μιας 27ετούς συμφωνίας πώλησης και αγοράς με την κινεζική Sinopec.
Το Βόρειο Πεδίο είναι μέρος του μεγαλύτερου κοιτάσματος φυσικού αερίου στον κόσμο που μοιράζεται το Κατάρ με το Ιράν, το οποίο αποκαλεί την εκμετάλλευσή του South Pars.
Η QatarEnergy υπέγραψε νωρίτερα φέτος πέντε συμφωνίες για το North Field East (NFE), το πρώτο και μεγαλύτερο από το σχέδιο επέκτασης του North Field σε δύο φάσεις, το οποίο περιλαμβάνει έξι τρένα υγροποιημένου φυσικού αερίου που θα αυξήσουν τη δυναμικότητα υγροποίησης του Κατάρ σε 126 εκατομμύρια τόνους ετησίως έως το 2027 από 77 εκατομμύρια.
Μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο, ο ανταγωνισμός για το υγροποιημένο φυσικό αέριο έχει ενταθεί, με την Ευρώπη ειδικότερα να χρειάζεται τεράστιες ποσότητες για να αντικαταστήσει το ρωσικό αέριο από αγωγούς, το οποίο αποτελούσε σχεδόν το 40% των εισαγωγών της ηπείρου.
Ο Kaabi δήλωσε ότι εξακολουθούν να διεξάγονται διαπραγματεύσεις με άλλες γερμανικές εταιρείες για περαιτέρω προμήθειες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης