Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δραματικές ώρες στην Ουκρανία, ούτε ψωμί να φάνε – Προβλήματα στην παραγωγή λόγω των black out

Δραματικές ώρες στην Ουκρανία, ούτε ψωμί να φάνε – Προβλήματα στην παραγωγή λόγω των black out
Λόγω των διακοπών στην ηλεκτροδότηση υπάρχει πρόβλημα και με το αλεύρι
Σχετικά Άρθρα

Τεράστια είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ουκρανία από τις ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις στις ενεργειακές και σε άλλες κρίσιμες υποδομές της χώρας.
Χαρακτηριστική είναι η καταγγελία του αντιπροέδρου της ουκρανικής Ένωσης Αρτοποιών, Yuri Duchenko, ο οποίος επισήμανε πως προβλήματα καταγράφονται ακόμα και στην παραγωγή ψωμιού εξαιτίας των συνεχιζόμενων διακοπών στην ηλεκτροδότηση.
Σε δηλώσεις του ο Duchenko είπε ότι υπάρχουν προβλήματα με την παραγωγή ψωμιού, καθώς όπως ανέφερε η διαδικασία του ψηφίσματος προϋποθέτει μια συνεχή παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, η οποία ωστόσο δεν υπάρχει.
«Υπάρχει ένας αρκετά μακρύς κύκλος παραγωγής για ορισμένα είδη ψωμιού, όπου η όλη διαδικασία διαρκεί περισσότερες από έξι ώρες.
Και η διακοπή του σε οποιοδήποτε στάδιο ή η διακοπή του φούρνου σημαίνει ότι όλη η παραγωγή πηγαίνει για ανακύκλωση.
Μιλάμε για τόνους ψωμιού
Αυτό σημαίνει ότι οι διακοπές, ακόμα και οι προγραμματισμένες, είναι ακατάλληλες για τη βιομηχανία αρτοποιίας» υποστήριξε ο Duchenko,υποστηρίζοντας πως η παραγωγή δεν μπορεί να βασιστεί σε γεννήτριες καθώς το κόστος για την απόκτηση τους είναι τεράστιο (στα επίπεδα των 30.000 με 50.000 ευρώ) και δεν μπορεί να υποστηριχθεί από τα μικρά αρτοποιεία.
Μάλιστα ο Duchenko υποστήριξε πως το τελευταίο διάστημα καταγράφεται και μεγάλο έλλειμμα σε αλεύρι, καθώς λόγω της περιορισμένης παροχής ρεύματος, δεν μπορούν να λειτουργήσουν επαρκώς ούτε οι αλευρόμυλοι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης