Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωρικάκος: Ο νόμος εφαρμόζεται χωρίς εξαιρέσεις – Μέχρι τέλους η έρευνα στην Κιβωτό του Κόσμου

Θεοδωρικάκος: Ο νόμος εφαρμόζεται χωρίς εξαιρέσεις – Μέχρι τέλους η έρευνα στην Κιβωτό του Κόσμου

"Ο νόμος είναι νόμος και ισχύει για όλους", τόνισε ο Τ. Θεοδωρικάκος

«Η Οικονομική Αστυνομία διεξάγει την αυτοτελή δική της έρευνα στην «Κιβωτό του Κόσμου» και τα πορίσματά της θα παραδοθούν στις εισαγγελικές Αρχές. Θέμα λίγων ημερών να ανακοινωθούν τα βασικά ευρήματα του ελέγχου», τόνισε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τ. Θεοδωρικάκος.
Ο κ. Θεοδωρικάκος μιλώντας στον ΑΝΤ1 ανέφερε ότι η Αστυνομία έχει παραδώσει τη δικογραφία στην εισαγγελική Αρχή αλαά ταυτόχρονα η Οικονομική Αστυνομία διεξάγει την αυτοτελή δική της έρευνα, ποινική έρευνα και τα πορίσματά της επίσης θα παραδοθούν στις εισαγγελικές Αρχές, προκειμένου να αξιολογηθούν για το τι έχουν γίνει τα τεράστια ποσά τα οποία έχουν εισρεύσει στην Κιβωτό, διότι, όλος ο κόσμος και επίσημοι παράγοντες, αλλά και απλοί πολίτες, έχουν στηρίξει την προσπάθεια της Κιβωτού και έχουν δοθεί τεράστια ποσά.
«Όλη η αλήθεια θα έρθει στο φως, θα υπάρξει απόλυτη διαφάνεια, θέλω για αυτό να μην υπάρχει κανένας που να έχει αμφιβολία, δεν υπάρχει κανείς που να είναι υπεράνω του νόμου, και ούτε υπάρχουν πολίτες ανώτερης και κατώτερης βαθμίδας. Με απόλυτη αυστηρότητα και διαφάνεια θα δοθούν όλα τα στοιχεία και η δικαστική και η αστυνομική έρευνα θα ολοκληρωθούν και εάν υπάρχουν εγκληματικές δράσεις θα πάνε όλες στη Δικαιοσύνη για να κριθούν», είπε χαρακτηριστικά.
Σε ό,τι αφορά την οικονομική διαχείριση σημείωσε πως δεν είναι εύκολο να αποκρυβούν στοιχεία, χωρίς κανείς να αποκλείει τίποτα.
Επανέλαβε ότι η έρευνα θα πάει μέχρι το τέλος και η Οικονομική Αστυνομία θα συγκεντρώσει τα πάντα, θα οργανώσει το πόρισμά της, θα το καταθέσει στις δικαστικές Αρχές και «να μην έχετε καμία αμφιβολία ότι εφόσον υπάρχουν εγκληματικές δράσεις θα τιμωρηθούν με τον πλέον αυστηρό τρόπο και ο νόμος θα εφαρμοστεί διότι δεν υπάρχει εξαίρεση από το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος είναι ιερωμένος, ο νόμος αφορά τους πάντες».
Πρόσθεσε πως «αυτού του είδους οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις υπόκεινται στην κρίση τον έλεγχο και την αρμοδιότητα των Περιφερειών, δεν ήταν δουλειά της Αστυνομίας τόσο καιρό να πάει και να κάνει οτιδήποτε».
Ξεκαθάρισε πως «η Αστυνομία κάνει τη δουλειά της και για να την ολοκληρώσει με πολύ αποτελεσματικό τρόπο, δεν χαριζόμαστε σε κανέναν και δεν θα ήταν δυνατόν να είναι διαφορετικά, ο νόμος είναι νόμος και ισχύει για όλους», αλλά και ότι «οικονομική καταγγελία δεν έχει υπάρξει ποτέ, ήταν εντολή του Υπουργού σε μία υπηρεσία η οποία υπάγεται κατευθείαν στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη όπως γνωρίζετε, το θεώρησα καθήκον γιατί πρέπει να υπάρξει απόλυτη διαφάνεια και στον οικονομικό τομέα και γιατί όλα τα στοιχεία έδειχναν ότι εκεί είχαν εισρεύσει πολλές δεκάδες εκατομμύρια τα τελευταία χρόνια, συνεπώς πρέπει να ελεγχθεί το τι ακριβώς έχει γίνει. Κινείται με μεγάλη ταχύτητα η Οικονομική Αστυνομία, έχει ζητήσει τα σχετικά στοιχεία από την Ένωση Τραπεζών, από τα τραπεζικά ιδρύματα, τα λαμβάνει και νομίζω ότι κινείται αυτό να γίνει όσο γίνεται πιο γρήγορα, είναι θέμα λίγων ημερών να ανακοινωθούν βασικά στοιχεία γύρω από την υπόθεση».

Έχουν αντιμετωπιστεί πάνω από 10.000 περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας

Ακόμη, αναφέρθηκε στις δράσεις της αστυνομίας και της πολιτείας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών, αλλά και της ενδοοικογενειακής βίας.
Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη επισήμανε πως από την αρχή της χρονιάς έχουν αντιμετωπιστεί πάνω από 10.000 περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας.
«Μόνο τα Γραφεία Ενδοοικογενειακής Βίας και οι υπόλοιπες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, αυτό το χρόνο που διανύουμε τώρα, έχουν αντιμετωπίσει 10.000 περιπτώσεις»
Το πρόβλημα ασφαλώς είναι μεγάλο, πρόκειται για ένα απάνθρωπο φαινόμενο, η βία εναντίον των γυναικών, αλλά πιστεύω ότι ο μεγάλος αριθμός καταγγελιών που υπάρχουν σχετίζεται με το γεγονός ότι πλέον και η κοινωνία έχει ευαισθητοποιηθεί σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό, αλλά και η πολιτεία, η Αστυνομία και άλλες υπηρεσίες είναι και ευαίσθητες και έχουν ανοιχτές πλέον τις αντένες να παρεμβαίνουν σε αυτά τα θέματα, συνδράμοντας τις γυναίκες οι οποίες αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους φρικτές καταστάσεις.
Μόνο τα Γραφεία Ενδοοικογενειακής Βίας και οι υπόλοιπες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, αυτό το χρόνο που διανύουμε τώρα, έχουν αντιμετωπίσει 10.000 τέτοιες περιπτώσεις. Είναι διπλάσιες απ’ ό,τι συνέβαινε πριν από δύο ή τρία χρόνια. Η περίοδος της πανδημίας και της καραντίνας, αυτός ο διαρκής εγκλεισμός, έχει οξύνει σε μεγάλο βαθμό τις σχέσεις ανάμεσα στους ανθρώπους και δυστυχώς είχαμε καταστάσεις βίας και εγκληματικότητας απέναντι σε γυναίκες», ανέφερε.
Πρόσθεσε πως είναι πολύ σημαντικό ότι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Ελληνική Αστυνομία έχουν δημιουργήσει 18 τέτοια Γραφεία Ενδοοικογενειακής Βίας, στα περισσότερα από τα οποία επικεφαλής είναι γυναίκες Αξιωματικοί για ευνόητους λόγους.

Σε λίγες εβδομάδες η εφαρμογή του Panic Button

Ο κ. Θεοδωρικάκος πρόσθεσε πως σε λίγες εβδομάδες τίθεται σε πιλοτική εφαρμογή το Panic Button, με την οποία γυναίκες υπό κίνδυνο θα μπορούν πατώντας ένα κουμπί στο κινητό να ειδοποιούν την αστυνομία.
Όπως είπε, «τίθεται σε εφαρμογή σε λίγες εβδομάδες το Panic Button, το οποίο είναι μία πιλοτική εφαρμογή που θα αφορά πρώτα απ’ όλα τις γυναίκες που έχουν καταγγείλει περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας. Αυτό θα είναι με εφαρμογή στο κινητό και έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα, ότι μία γυναίκα η οποία αντιμετωπίζει τέτοιο πρόβλημα, πατώντας αυτό το κουμπί θα εντοπίζεται αμέσως από την Αστυνομία πού βρίσκεται. Είναι θέμα λίγων εβδομάδων, γίνεται σε συνεργασία με την Vodafone, μία ιδιωτική εταιρία και πιστεύω ότι θα συνδράμει στο να αποφεύγονται οι δύσκολες καταστάσεις, οι πιο απειλητικές ιδιαίτερα για την ανθρώπινη ζωή».

Ο Τσίπρας δεν έχει αναγνωρίσει ακόμη το λάθος του

Αναφορικά με την υπόθεση των 38 παράνομων μεταναστών στην βραχονησίδα του Έβρου, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε πως η αλήθεια αποκαλύφθηκε και η ΜΚΟ που παρουσίασε ψευδή στοιχεία βρίσκεται υπό δικαστικό έλεγχο, ενώ ζήτησε από τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, έστω και τώρα, να ζητήσει συγγνώμη στην Ελληνική Αστυνομία και τον Στρατό.
«Για το περιστατικό με τους 38 μετανάστες η αλήθεια απεδείχθη, όμως ο κ. Τσίπρας δεν έχει αναγνωρίσει ακόμη το λάθος του. Έστω και τώρα, να ζητήσει συγγνώμη από τους αστυνομικούς και τους στρατιώτες μας που φυλάσσουν με αποφασιστικότητα τα σύνορά μας» , ανέφερε ο κ. Θεοδωρικάκος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης