Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στην Καλλιθέα ο Μητσοτάκης - Επίσκεψη στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής

Στην Καλλιθέα ο Μητσοτάκης - Επίσκεψη στο  Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής
Στην Καλλιθέα ο Κ. Μητσοτάκης το Σάββατο 26/11
Σχετικά Άρθρα

Στην Καλλιθέα θα μεταβεί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφτεί το πρωί – στις 10:00- του Σαββάτου 26/11 το Αστυνομικό Τμήμα Καλλιθέας, στο οποίο λειτουργεί γραφείο αντιμετώπισης ενδοοικογενειακής βίας.
Σημειώνεται ότι ο κ. Μητσοτάκης χθες (25/11), σε εκδήλωση που διοργάνωσαν τα Υπουργεία Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Προστασίας του Πολίτη, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Δικαιοσύνης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης με θέμα «Πολιτικές για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών», υπενθύμισε ότι το Νοέμβριο του 2019 ιδρύθηκαν οι πρώτες υπηρεσίες αντιμετώπισης ενδοοικογενειακής βίας της ΕΛ.ΑΣ.και σήμερα στο Σώμα λειτουργούν 73 επιτελικές υπηρεσίες και 18 επιχειρησιακά γραφεία αντιμετώπισης της ενδοοικογενειακής βίας απλωμένα σε ολόκληρη την επικράτεια, τα οποία έχουν στελεχώσει 403 αστυνομικοί –γυναίκες κυρίως- με κατάλληλες γνώσεις.
Παράλληλα, όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός, η επιμόρφωση για την έμφυλη και ενδοοικογενειακή βία διατρέχει πια όλη τη δομή της αστυνομίας, 229 πιστοποιημένοι αξιωματικοί είναι επιφορτισμένοι να μεταδώσουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους σε 6.000 συναδέλφους τους, ενώ με την ολοκλήρωση του προγράμματος θα έχουν εξειδικευτεί πάνω σε αυτά τα ζητήματα παραπάνω από 16.000 αστυνομικοί, το 1/3 δηλαδή της δύναμης του Σώματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης