Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία απορρίπτει την πρόταση Zelensky για Κριμαία, έχει δαπανήσει 82 δισ. στον πόλεμο – Χωρίς ρεύμα φεύγουν από Κίεβο

Η Ρωσία απορρίπτει την πρόταση Zelensky για Κριμαία, έχει δαπανήσει 82 δισ. στον πόλεμο – Χωρίς ρεύμα φεύγουν από Κίεβο
Forbes: Η Ρωσία έχει ξοδέψει 82 δισεκ. δολάρια από την έναρξη του πολέμου

Η Ρωσία απορρίπτει την πρόταση Zelensky του προέδρου της Ουκρανίας, ο οποίος σε συνέντευξη του στους Financial Times ανέφερε ότι θα συζητούσε μια λύση για την Κριμαία χωρίς στρατιωτικά μέσα…
Η απάντηση της Ρωσίας, ωστόσο ήταν άμεση.
Η Ρωσία αξιολογεί την δήλωση του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky, να ανακτήσει την Κριμαία «με μη στρατιωτικά μέσα», ως προσπάθεια απομόνωσης ρωσικών εδαφών και τέτοια ζητήματα η Ρωσία δεν συζητάει…
«Για εμάς, αυτό δεν είναι τίποτα άλλο από μια συζήτηση για την αποξένωση ενός εδάφους από τη Ρωσία» ανέφερε ο εκπρόσωπος του Προέδρου Putin ο Dm. Peskov.
Τέτοιες δηλώσεις δείχνουν την απροθυμία και την αδυναμία της ουκρανικής πλευράς να λύσει το πρόβλημα με μη στρατιωτικές μεθόδους».

Η Ουκρανία… από εξαγωγέας… εισαγωγέας ενέργειας…

Πριν λίγο καιρό, ο Zelensky διατεινόταν ότι η Ουκρανία μπορεί να εξάγει ενέργεια.
Ωστόσο μετά την κατάρρευση της ενεργειακής υποδομής της Ουκρανίας αφού το 50% με 55% του δικτύου ηλεκτροδότησης έχει καταρρεύσει λόγων των ρωσικών επιθέσεων… η Ουκρανία υποχρεώνεται να εισάγει ηλεκτρικό ρεύμα.
Η Ουκρανία σχεδιάζει να αγοράσει ηλεκτρική ενέργεια από την Ευρώπη, μια απόφαση που απαιτεί έναν ειδικό μηχανισμό υπό ανάπτυξη, δήλωσε ο Volodymyr Kudrytskyi, πρόεδρος της NEC Ukrenergo, του εθνικού διαχειριστή δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας. Η Ukrenergo, θα εισάγει ηλεκτρική ενέργεια από την Ευρώπη για τουλάχιστον 500 MW.
«Αυτό είναι σημαντικό για την ασφάλειά μας.
Το ενεργειακό σύστημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι σε θέση να μας βοηθήσει σε στιγμές ανάγκης και το κάνει.
Όσον αφορά τις εμπορικές εισαγωγές, είναι τεχνικά εφικτό, η Ukrenergo προβλέπει τη δυνατότητα τέτοιων εισαγωγών ύψους 500MW και ακόμη και 600MW.

Ζητούν από τους πολίτες να εγκαταλείψουν προσωρινά το Κίεβο

Ο δήμαρχος του Κιέβου Vitali Klitschko ζήτησε από τους κατοίκους που μπορούν να το κάνουν να εγκαταλείψουν προσωρινά την πόλη λόγω των προβλημάτων παροχής ρεύματος, θέρμανσης και νερού.

Οι κάτοικοι του Κιέβου θα έχουν ρεύμα για 2-3 ώρες την ημέρα

Οι κάτοικοι του Κιέβου θα έχουν ρεύμα «για 2-3 ώρες την ημέρα μέχρι να αυξηθεί η ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας δήλωσε ο Dmytro Saharuk διευθυντής της ενεργειακής εταιρείας Dtek.
Αφού σταθεροποιηθεί το σύστημα, η Dtek θα επανέλθει στα ήδη καθορισμένα προγραμματισμένα χρονοδιαγράμματα διακοπών. Σύμφωνα με τον Saharuk, αυτή τη στιγμή περίπου το 30% του πληθυσμού του Κιέβου έχει ηλεκτρική ενέργεια και το 70% δεν έχει ρεύμα.

Forbes: Η Ρωσία έχει ξοδέψει 82 δισεκ. δολάρια από την έναρξη του πολέμου

Κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία που διαρκεί 9 μήνες, η Ρωσία ξόδεψε 82 δισεκατομμύρια δολάρια σε πολεμικές επιχειρήσεις με βάση το Forbes.
Το 2021 όλα τα έσοδα του προϋπολογισμού της Ρωσίας ανήλθαν σε 340 δισεκατομμύρια δολάρια, επομένως η Ρωσική Ομοσπονδία έχει ήδη ξοδέψει το ένα τέταρτο των εσόδων του 2021 σε στρατιωτικές επιχειρήσεις αναφέρει το Forbes.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης