Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ξανθός (ΣΥΡΙΖΑ): Χαριστική βολή στο ΕΣΥ, στο στόχαστρο η τσέπη των ασθενών

Ξανθός (ΣΥΡΙΖΑ): Χαριστική βολή στο ΕΣΥ, στο στόχαστρο η τσέπη των ασθενών
Η κυβέρνηση φέρνει ν/σ που δεν θα λύσει κανένα από τα διαρθρωτικά προβλήματα της δευτεροβάθμιας περίθαλψης λέει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Για χαριστική βολή στο ΕΣΥ κάνει λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός αναφερόμενος στο νομοσχέδιο που φέρνει για ψήφιση η κυβέρνηση, επισημαίνοντας ότι όχι μόνο δεν θα φέρει καμία λύση αλλά θα αλλάξει και όλη την φιλοσοφία του δημόσιου συστήματος υγείας.
«Σε μία περίοδο αποδιοργάνωσης του ΕΣΥ και δραματικής υποστελέχωσης των νοσοκομείων, η κυβέρνηση φέρνει για ψήφιση ένα νομοσχέδιο που όχι μόνο δεν θα λύσει κανένα από τα διαρθρωτικά προβλήματα της δευτεροβάθμιας περίθαλψης, αλλά θα της δώσει τη "χαριστική βολή", ανατρέποντας τη θεμελιώδη εργασιακή συνθήκη του ιδρυτικού νόμου του ΕΣΥ, δηλαδή την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των νοσοκομειακών γιατρών» επισημαίνει ο κ.Ξανθός.

Στο στόχαστρο η τσέπη των ασθενών

«Στη χώρα με το πιο ιδιωτικοποιημένο σύστημα υγείας της Ευρώπης, η κυβέρνηση Μητσοτάκη λέει ωμά στους εξουθενωμένους γιατρούς τού ΕΣΥ να αναζητήσουν συμπληρωματικά εισοδήματα από την τσέπη των ασθενών, ασκώντας και ιδιωτικό έργο εκτός νοσοκομείου.
Δεν πρόκειται όμως για μια απλή αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις των γιατρών, που δήθεν δίνει ευελιξία στο σύστημα και στους ασθενείς ευχέρεια επιλογής.
Αλλάζει όλη η φιλοσοφία του δημόσιου συστήματος υγείας.
Από την καθολική, ισότιμη και δωρεάν φροντίδα την οποία διασφάλιζε ο γιατρός-δημόσιος λειτουργός που ήταν αποκλειστικά απασχολούμενος στις δημόσιες δομές υγείας και αφοσιωμένος στη περίθαλψη χωρίς οικονομική συναλλαγή, πάμε σε γιατρούς αλλά και σε ασθενείς διαφορετικών ταχυτήτων εντός του ΕΣΥ», υπογραμμίζει ο κ.Ξανθός.

Συρρίκνωση των δημόσιων υπηρεσιών

«Οι δωρεάν υπηρεσίες θα συρρικνώνονται και οι επί πληρωμή θα επικρατήσουν.
Αυτοί που θα θιγούν βεβαίως θα είναι κυρίως οι ασθενείς που θα αντιμετωπίσουν νέα εμπόδια πρόσβασης σε αξιόπιστη φροντίδα και θα επιβαρυνθούν οικονομικά για να εξυπηρετηθούν σε ιδιωτικές δομές.
Γυρνάμε πίσω, με πολιτική επιλογή της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, στην εποχή που το "προνόμιο" στην περίθαλψη είχαν μόνο όσοι διέθεταν χρήματα ή "μέσον".
Η ακραία ανισότητα στη φροντίδα υγείας και η "υγειονομική φτώχεια" θα επανέλθουν δριμύτερες.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταψηφίζει συνολικά το νέο νομοσχέδιο που διαλύει τη δημόσια περίθαλψη και ζητά την απόσυρσή του.
Η απόρριψη του ν/σ γίνεται από τη σκοπιά της γενναίας ενίσχυσης του ΕΣΥ και της δραστικής αντιμετώπισης των σοβαρών ελλειμμάτων και παθογενειών του.
Τώρα είναι η ώρα για ένα ευρύτατο συνδικαλιστικό, κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο που θα διατρανώσει το "κάτω τα χέρια από το ΕΣΥ" και θα διεκδικήσει τη συνολική αναβάθμιση της δημόσιας φροντίδας υγείας» αναφέρει ο κ.Ξανθός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

Advertisement