Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το 55% των Ουκρανικών υποδομών ενέργειας καταστράφηκαν, νέα επίθεση με 70 πυραύλους – Η Ρωσία βέβαιη για την νίκη της…

Το 55% των Ουκρανικών υποδομών ενέργειας καταστράφηκαν, νέα επίθεση με 70 πυραύλους – Η Ρωσία βέβαιη για την νίκη της…
Ο στόχος των ρώσων είναι να καταστρέψουν το 70% με 80% των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας μεσαίας και υψηλής τάσης ουσιαστικά να αφήσουν χωρίς ρεύμα και θέρμανση την Ουκρανία… θέλουν να σβήσουν τα φώτα… της Ουκρανίας…
Σχετικά Άρθρα

Το 55% των Ουκρανικών υποδομών ενέργειας καταστράφηκαν, μετά την νέα πυραυλική επίθεση με 70 πυραύλους υψηλής ακρίβειας που πραγματοποιήθηκε από τον ρωσικό στρατό στις 23 Νοεμβρίου 2023...αμέσως μετά την... αστεία απόφαση του ευρωκοινοβουλίου να χαρακτηρίσει την Ρωσία ότι είναι χώρα τρομοκράτης... 
Η πρωτεύουσα της Ουκρανίας, το Κίεβο δέχθηκε το μεγαλύτερο βομβαρδισμό αλλά σε άλλες 14 πόλεις σημειώθηκαν σφοδροί βομβαρδισμοί.
Το 80% των σπιτιών στο Κίβεο είναι χωρίς ρεύμα και ο πανικόβλητος Zelensky κατηγορεί τους ρώσους για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας... η μαριονέα των ΗΠΑ... έχει πολύ θράσος μετά το σοκ των video που δείχνουν οι Ουκρανοί να εκτελούν ρώσους άοπλους στρατιώτες...
Η νέα εξέλιξη που χρήζει μεγάλης προσοχής είναι ότι έως σήμερα οι ρώσοι βομβάρδιζαν την ενεργειακή υποδομή μεσαίας τάσης της Ουκρανίας… ενώ για πρώτη φορά στις 23 Νοεμβρίου χτύπησαν μονάδες υψηλής τάσης…
Ο στόχος των ρώσων είναι να καταστρέψουν το 70% με 80% των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας μεσαίας και υψηλής τάσης ουσιαστικά να αφήσουν χωρίς ρεύμα και θέρμανση την Ουκρανία… θέλουν να σβήσουν τα φώτα… της Ουκρανίας…να παγώσουν τους πολίτες οι οποίοι θα αντιδράσουν και θα οδηγήσουν τον Zelensky σε συνθηκολόγηση...

«Δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό», η ειδική στρατιωτική επιχείρηση θα τελειώσει με επιτυχία, υποστηρίζει η Ρωσία

Το μέλλον και η επιτυχία της ειδικής επιχείρησης δεν αμφισβητούνται», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dm. Peskov.
Η Ρωσία δεν έχει καμία αμφιβολία ότι θα υπάρξει επιτυχής έκβαση της ειδικής στρατιωτικής της επιχείρησης στην Ουκρανία.

Στόχος η καταστροφή ενεργειακών υποδομών και οπλικών συστημάτων της Ουκρανίας

Η Ρωσία θα συνεχίσει τις ενέργειες για να καταστρέψει το στρατιωτικό δυναμικό της Ουκρανίας έως η κυβέρνηση της Ουκρανίας προσέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ανέφερε ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη.
Σύμφωνα με τον Ρώσο διπλωμάτη, οι ρωσικές δυνάμεις στοχεύουν «στις εγκαταστάσεις υποδομής της Ουκρανίας ως απάντηση στην συνεχή παροχή όπλων από την Δύση και στις απερίσκεπτες τακτικές των Ουκρανών να νομίζουν ότι να νικήσουν τη Ρωσία».

«Ένας από τους στόχους της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης είναι να καταστρέψουμε τις μαχητικές δυνατότητες του ουκρανικού στρατού, που μας ώθησαν να ξεκινήσουμε την ειδική στρατιωτική επιχείρηση», είπε στην συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

«Μέχρι στιγμής, ο Zelensky ο Πρόεδρος της Ουκρανίας και η Δύση απειλούν απερίσκεπτα και στέλνουν τελεσίγραφα.
Οι δυτικοί αδιαφορούν για τους χιλιάδες νεκρούς Ουκρανούς, δοκιμάζουν τα όπλα τους στην Ουκρανία και το ΝΑΤΟ χρησιμοποιεί την Ουκρανία ως πεδίο δοκιμών οπλικών συστημάτων...εις βάρος της ζωής των απλών Ουκρανών».

Οι ΗΠΑ στέλνουν νέα οπλικά συστήματα

Ως μέρος του τελευταίου πακέτου στρατιωτικής βοήθειας, οι ΗΠΑ θα παράσχουν στην Ουκρανία περισσότερους πυραύλους HARM και πρόσθετα πυρομαχικά για συστήματα πυραύλων υψηλής κινητικότητας ή HIMARS και προηγμένα συστήματα πυραύλων επιφανείας - αέρος ή NASAMS, ανέφερε το Πεντάγωνο.
Οι ΗΠΑ θα προμηθεύσουν την Ουκρανία με 150 βαριά πολυβόλα για την αντιμετώπιση μη επανδρωμένων αεροσκαφών, 200 βλήματα πυροβολικού των 155 χιλιοστών με καθοδήγηση ακριβείας, 10.000 φυσίγγια όλμων 120 χιλιοστών και 150 τροχοφόρα οχήματα πολλαπλών χρήσεων και πάνω από 100 ελαφρά τακτικά οχήματα.
Επίσης 20.000.000 σφαίρες για αυτόματα, πάνω από 200 γεννήτριες και ανταλλακτικά.
Συνολικά, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δεσμεύσει περισσότερα από 19,7 δισεκατομμύρια δολάρια σε βοήθεια για την ασφάλεια στην Ουκρανία από την αρχή της τρέχουσας κυβέρνησης και περισσότερα από 21,8 δισεκατομμύρια δολάρια από το 2014.

Οι ρώσοι κατέστρεψαν το 55% της ενεργειακής υποδομής της Ουκρανίας

Στις 23 Νοεμβρίου 2022 οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων καταστρέφοντας κρίσιμες υποδομές ενέργειας στο Κίεβο και σε άλλες πόλεις.
Ως αποτέλεσμα της επίθεσης, σε αρκετές περιοχές του Κιέβου διακόπηκε η παροχή ενέργειας αλλά και η παροχή νερού σε ολόκληρη την πόλη.
«Το Κίεβο μπορεί να περιμένει τον χειρότερο χειμώνα από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Εάν κυριαρχήσει το χειρότερο σενάριο, ίσως χρειαστεί να εκκενώσουμε μέρος της πόλης, αν και οι αρχές δεν το θέλουν», ανέφερε ο δήμαρχος του Κιέβου…

Νέο Στάδιο Ρωσικών Επιθέσεων σε Ουκρανικές Ενεργειακές υποδομές…

Στην περιοχή Μikolaev, αναφέρθηκαν αρκετές εκρήξεις στην πόλη, καταστρέφοντας το ενεργειακό δείκτυο.
Ένας άλλος στόχος στην περιοχή ήταν ένας υποσταθμός 750 kV. Οι βομβαρδισμοί είχαν ως αποτέλεσμα την έκτακτη διακοπή λειτουργίας των μονάδων παραγωγής ενέργειας του πυρηνικού σταθμού της Νότιας Ουκρανίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πυρηνικός σταθμός Rivne έχει τεθεί σε λειτουργία έκτακτης ανάγκης και ο NPP Khmelnitsky αποσυνδέθηκε από το σύστημα ηλεκτροδότησης.
Είναι τα πρώτα χτυπήματα στους σταθμούς υψηλής τάσης στην Ουκρανία, που μπορεί να είναι το τελευταίο στάδιο καταστροφής του ουκρανικού ενεργειακού συστήματος.
Οι ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν στόχους στο Belyavsky στην περιοχή της Οδησσού, κοντά στην πόλη Krivoy Rog στην περιοχή Dnepropetrovsk, στο Volnyansk, όπου βρίσκεται ο υποσταθμός Zaporozhye-750.
Ένας άλλος στόχος ήταν ο TPP Ladyzhinskaya στην περιοχή Vinnytsia.
Στο Dnepropetrovsk, μια εγκατάσταση υποδομών ενέργειας φλέγεται…
Η παροχή ενέργειας διακόπηκε σε όλες τις περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο της Ουκρανίας.
Οι ουκρανικές αρχές ανέφεραν ότι οι διακοπές ρεύματος θα συνεχιστούν τουλάχιστον μέχρι το τέλος Μαρτίου 2023, σε περίπτωση που η Ρωσία διακόψει τα χτυπήματα σε εγκαταστάσεις ενεργειακής υποδομής και οι ουκρανικές υπηρεσίες καταφέρουν επισκευάσουν τις υποδομές….
Ο επικεφαλής της Εθνικής Εταιρείας Ενέργειας Ukrenergo είχε υποστηρίξει στο παρελθόν ότι οι θερμικοί και υδροηλεκτρικοί σταθμοί στη χώρα δεν υπέστησαν σχεδόν καμία ζημιά, καθώς και οι βασικοί υποσταθμοί της Ukrenergo.
Εάν οι έκτακτες διακοπές λειτουργίας των μονάδων ισχύος στους πυρηνικούς σταθμούς είναι το αποτέλεσμα ρωσικών επιδρομών στους ενεργειακούς σταθμούς υψηλής τάσης, τότε οι ρώσοι προχώρησαν σε νέο στάδιο άσκησης πιέσεων στην Ουκρανική κυβέρνηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης