Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ σε Τουρκία: Αποκλιμάκωση τώρα σε Συρία και Ιράκ – Σε κίνδυνο η μάχη κατά του ISIS

ΗΠΑ σε Τουρκία: Αποκλιμάκωση τώρα σε Συρία και Ιράκ – Σε κίνδυνο η μάχη κατά του ISIS
Απευθύνουμε έκκληση για αποκλιμάκωση αναφέρει το αμερικανικό Πεντάγωνο
Σχετικά Άρθρα

Την ανησυχία τους για τις τουρκικές αεροπορικές επιδρομές σε βόρεια Συρία και Ιράκ εξέφρασαν οι ΗΠΑ, επισημαίνοντας πως υπάρχει ο κίνδυνος να χαθεί η πρόοδος που έχει επιτευχθεί κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους (ISIS).
Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Patrick Ryder υποστήριξε πως η κλιμάκωση των επιθέσεων απειλεί «την πρόοδο του διεθνούς συνασπισμού κατά του Ισλαμικού Κράτους στην πολυετή εκστρατεία του για τον περιορισμό και την εξάρθρωση του ISIS» ενώ επισήμανε πως μια από αυτές τις τουρκικές επιδρομές στη Συρία, απείλησε άμεσα την ασφάλεια «του στρατιωτικού προσωπικού των ΗΠΑ που εργάζεται στη Συρία με εταίρους του εκεί για να νικήσει τον ISIS και να διατηρήσει υπό κράτηση περισσότερα από 10.000 μέλη του Ισλαμικού Κράτους».
Σύμφωνα με τον Ryder, «ασυντόνιστες στρατιωτικές ενέργειες απειλούν την κυριαρχία του Ιράκ» και για αυτό το λόγο ζητείται η «άμεση αποκλιμάκωση προκειμένου να διατηρηθεί η προσήλωση στην αποστολή με στόχο τη νίκη επί του ISIS και η διασφάλιση της ακεραιότητας του προσωπικού στην περιοχή που είναι αφοσιωμένο σε αυτήν την αποστολή».

Καταδίκη

«Καταδικάζουμε τις απώλειες αμάχων τόσο στην Τουρκία όσο και στη Συρία, ως αποτέλεσμα αυτών των ενεργειών, και εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας.
Ανησυχούμε επίσης από τις αναφορές της σκόπιμης στόχευσης μη στρατιωτικών υποδομών.
Απευθύνοντας έκκληση για αποκλιμάκωση, αναγνωρίζουμε τις θεμιτές ανησυχίες της Τουρκίας για την ασφάλεια. Θα εξακολουθήσουμε να συζητάμε με την Τουρκία και τους εταίρους μας για τη διατήρηση των συμφωνιών εκεχειρίας» επισήμανε ο Ryder.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης