Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Αποπληρώνει το ομόλογο 670 εκατ η Ελλάκτωρ – Προχωράει στην απόσχιση των Ανανεώσιμων Πηγών

Αποπληρώνει το ομόλογο 670 εκατ η Ελλάκτωρ – Προχωράει στην απόσχιση των Ανανεώσιμων Πηγών
Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου η διοίκηση σχεδιάζει να αποπληρώσει το ομόλογο, το οποίο υπενθυμίζεται έχει ήδη εξαγοράσει σε ποσοστό 74,18%
Σχετικά Άρθρα

Προχωράει ο σχεδιασμός της Ελλάκτωρ με το επόμενο βήμα να είναι η ολική αποπληρωμή του διαπραγματεύσιμου ομολόγου των 670 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου η διοίκηση σχεδιάζει να αποπληρώσει το ομόλογο, το οποίο υπενθυμίζεται έχει ήδη εξαγοράσει σε ποσοστό 74,18% καταβάλλοντας 502 εκατ. ευρώ.
Η χρηματοδότηση για το υπόλοιπο ποσό των 170 εκατ. ευρώ περίπου αναμένεται να γίνει είτε με το δάνειο γέφυρα, είτε με κεφάλαια από τη συμφωνία με τη Motor Oil.
Η εταιρεία επίσης έχει προγραμματίσει γενική συνέλευση για τις 29 Νοεμβρίου προκειμένου να λάβει απόφαση απόσχισης του κλάδου των ανανεώσιμων πηγών, ο οποίος θα μεταφερθεί σε νέα εταιρεία.
Στη συνέχεια αυτή η εταιρεία θα εξαγοραστεί από μία άλλη νέα εταιρεία στην οποία η Motor Oil θα κατέχει το 75% και η Ελλάκτωρ το 25% με σχεδιασμό να συγχωνευτούν οι δύο εταιρείες στη συνέχεια.
Η διαδικασία μπορεί να κρατήσει έως έξι μήνες.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως με την κίνηση να πουλήσει τη δραστηριότητα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, από τη μία χάνει ένα σημαντικό περιουσιακό στοιχείο, αλλά από την άλλη βελτιώνει σημαντικά το χρηματοοικονομικό προφίλ του ομίλου και θα απαλλαγεί από ένα σημαντικό χρηματοοικονομικό κόστος που ετησίως ξεπερνούσε τα 40 εκατ. ευρώ.
Υπενθυμίζεται πως το ομόλογο των 670 εκατ. ευρώ είχε επιτόκιο 6,375%.

Τονίζεται πως μετά τις 15/12 οι όροι του ομολόγου προβλέπουν πληρωμή σε περίπτωση εξαγοράς κάτι παραπάνω από αυτό που δόθηκε στους ομολογιούχους λίγους μήνες πριν.
Σύμφωνα με τη λογιστική κατάσταση εξαμήνου, ο όμιλος είχε συνολικά χρηματοοικονομικά έξοδα 45,5 εκατ. ευρώ τα οποία μείωναν σημαντικά τα λειτουργικά κέρδη, περιορίζοντας τα κέρδη προ φόρων.
Ο συνολικός δανεισμός ήταν στα 1,22 δισ. ευρώ ενώ υπήρχαν ταμειακά διαθέσιμα 382 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης