Χρηματιστήριο

ΟΠΑΠ: Στα 720 εκατ. ευρώ η εκτίμηση για τα EBITDA του 2022 – Αισιοδοξία για το 2023

ΟΠΑΠ: Στα 720 εκατ. ευρώ η εκτίμηση για τα EBITDA του 2022 – Αισιοδοξία για το 2023
Η εξαιρετική λειτουργική κερδοφορία διατηρεί ισχυρή οικονομική θέση με καθαρό δανεισμό μόλις 244 εκατ. ευρώ που δίνει δείκτη net debt/ΕΒΙΤDA 0,35x
Σχετικά Άρθρα

Τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το τρίτο τρίμηνο ο ΟΠΑΠ, υποστηρίζουν ένα υψηλότερο EBITDA σημείωναν χθες το πρωί στα σχόλιά τους οι αναλυτές, και η διοίκηση του Οργανισμού δεν τους χάλασε την πρόβλεψη.
Στην τηλεδιάσκεψη ο Jan Caras CEO του ΟΠΑΠ προχώρησε στην αναβάθμιση της εκτίμησης για τα EBITDA του 2022 στα 720 εκατ. ευρώ.
Όμως και αυτή η εκτίμηση ίσως αποδειχθεί χαμηλή σύμφωνα με κάποιους αναλυτές.
Υπενθυμίζεται πως στην τηλεδιάσκεψη που είχε γίνει για τα αποτελέσματα εξαμήνου, είχε μειώσει την αρχική εκτίμηση στα 700 εκατ. ευρώ περίπου, λόγω των συνθηκών που επικρατούσαν στις οικονομίες παγκοσμίως.
Η αρχική εκτίμηση ήταν μεταξύ 720 και 740 εκατ. ευρώ και την είχε επιβεβαιώσει με τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου, επομένως τώρα η διοίκηση επιστρέφει στην αρχική της εκτίμηση, όπως σημείωσε και ο CEO.
Για το τέταρτο τρίμηνο δεν υπάρχει λόγος για να μην αισιοδοξεί είπε η διοίκηση, όπως και για την επόμενη χρονιά, τονίζοντας πως δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα φέρει καλά αποτελέσματα, χωρίς ωστόσο να δώσει κάποια εκτίμηση, ενώ τόνισε πως τα μάκρο είναι ένας παράγοντας που δεν πρέπει να υποεκτιμηθεί.
Ο Pavel Mucha, οικονομικός διευθυντής ανέφερε πως η Ελληνική Οικονομία σημειώνει μεγάλη ανάπτυξη λόγω του τουρισμού και των μέτρων στήριξης της κυβέρνησης.
Σε αυτό το πλαίσιο βλέπει πως η ζήτηση παραμένει ισχυρή.
Αναφορικά με τη μερισματική πολιτική, αναλυτές ρώτησαν αν θα είναι στα περσινά επίπεδα (1,50 ευρώ) και η διοίκηση επανέλαβε την υπόσχεση για τουλάχιστον 1 ευρώ.
To Joker πήγε εξαιρετικά λόγω και των συνεχόμενων jackpot.
Τα υψηλότερα συνολικά έσοδα έφεραν αύξηση και στα κόστη, όπως τα κόστη προσωπικού και διαφήμισης.
Η εξαιρετική λειτουργική κερδοφορία διατηρεί ισχυρή οικονομική θέση με καθαρό δανεισμό μόλις 244 εκατ. ευρώ που δίνει δείκτη net debt/ΕΒΙΤDA 0,35x.
Επίσης, στο Πάμε Στοίχημα οι αλλαγές της διοίκησης από τα μέσα Σεπτεμβρίου οδήγησαν στην προσφορά στους παίκτες καλύτερων αποδόσεων ή όπως είπε ο CEO στις καλύτερες αποδόσεις που έχει προσφέρει ποτέ και μάλιστα ήδη τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά από το πως έχουν αποδεχθεί αυτές τις αποδόσεις οι παίκτες.
Ξεκαθάρισε επίσης πως δεν είναι κίνηση να φέρει πελάτες από το online στο πρακτορείο, αλλά πελάτες που ήταν στο πρακτορείο και δεν έπαιζαν Πάμε Στοίχημα τώρα παίζουν.
Το παγκόσμιο κύπελλο είναι σε εξέλιξη και θα δείξει αν οι κινήσεις που έγιναν είναι στη σωστή κατεύθυνση.
Τα VLTs συνεχίζουν να ανακάμπτουν με τον ΟΠΑΠ να συνεχίζει να επενδύει σε βελτίωση των μηχανημάτων και στην εμπειρία του παίκτη.
Η πορεία του online έφτασε σε επίπεδα ρεκόρ και αποτελεί τον καταλύτη της ανάπτυξης.
Αναφορικά με την πώληση της Betano αναμένουν να ολοκληρωθεί το Δεκέμβριο και να βελτιώσει περίπου 50 εκατ. ευρώ τις ταμειακές ροές.
Τέλος ερωτώμενη η διοίκηση για τη διαμάχη με το Ελληνικό Δημόσιο αναφορικά με τα Ελληνικά Λαχεία, δεν είχε κάποιο νέο και περιμένει από το 2023 να υπάρξει κάποια εξέλιξη.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankignews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης