Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Αποτελέσματα και επιχειρηματικές κινήσεις ωθούν υψηλότερα

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Αποτελέσματα και επιχειρηματικές κινήσεις ωθούν υψηλότερα
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Ώθηση από αποτελέσματα και επιχειρηματικές κινήσεις. Οι πληροφορίες του ΒΝ για επαφές της Reggeborgh προκειμένου να αυξήσει το ποσοστό της στην Alpha Bank ώθησαν τη μετοχή πάνω από το 1 ευρώ. Η μετοχή είχε μείνει πίσω έτσι κι αλλιώς. Από την άλλη έχουμε ήδη αναβαθμισμένες εκτιμήσεις από τις διοικήσεις των τραπεζών και ήρθαν και οι αναβαθμισμένες εκτιμήσεις από τον ΟΠΑΠ να προστεθούν στα καλά νέα των τελευταίων εβδομάδων.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Είναι μερικές φορές που δε χρειάζεσαι ούτε πληροφορίες, ούτε κινήσεις. Απλά μια ματιά στα γραφήματα και στην πορεία των άλλων μετοχών του κλάδου είναι αρκετή για να πεις «θα αγοράσω αυτήν γιατί έχει μείνει πίσω και αξίζει καλύτερης αποτίμησης». Είναι βέβαια θέμα timing, γιατί αυτή η ΑΛΦΑ μας έχει βγάλει να μην πούμε τι εδώ και μήνες που την παρακολουθούμε και την έχουμε στις επιλογές μας. Από την άλλη η ΕΤΕ σχεδόν αθόρυβα μας έχει δώσει περισσότερα. Τώρα βέβαια, η ΑΛΦΑ έχει τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας. Στα 1,0130 ευρώ με άνοδο 2,86% η ΑΛΦΑ και στο +2,81% και στα 3,84 ευρώ η ΕΤΕ. Με μικρές απώλειες οι άλλες δύο συστημικές.

VIOHALCO: Συνέχεια είχε σήμερα η χθεσινή καλή ανοδική κίνηση με τη μετοχή να περνάει ξανά πάνω από τα 4 ευρώ. Στα 4,10 ευρώ και στο +3,67%

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Έχει χαθεί το μέτρημα στα ιστορικά υψηλά! Υποκλινόμαστε…

ΔΕΗ: Όλα εξαρτώνται από τα «χέρια» που την κρατάνε και τα «μάτια» που την κοιτάνε. Αν θέλουν αυτοί, τα αποτελέσματα φτιάχνονται. Άλλωστε μπορεί κάποιος να τα βλέπει αρνητικά και κάποιος άλλος θετικά. Αν θέλουν να πάει πάνω, θα πάει… Εμείς έχουμε την άποψη ότι από τη συγκεκριμένη έχουμε μεγαλύτερες απαιτήσεις. Στη λογιστική κατάσταση αναφερόμαστε. Δεν είναι και λίγο να έχεις «κάψει» σχεδόν 1,5 δισ. ευρώ σε 9 μήνες. Με απώλειες 1,18% η μετοχή.

FOURLIS: Σε κάτι παραπάνω από 1 μήνα έχει πάρει πάνω από 20%, χωρίς να έχει προκαλέσει. Εκ των κορυφαίων στο εν λόγω διάστημα. Στα 3,12 ευρώ και στο +3,31% με τη διοίκηση να λέει πριν από λίγο πως Οκτώβρης και Νοέμβρης κινούνται με άνοδο 14% και αν συνεχιστεί αυτή η τάση και το Δεκέμβριο ο τζίρος το 2022 θα ανέλθει στα 495-500 εκατ. ευρώ.

LAVIPHARM: Η αύξηση είναι μεγάλη αφού για κάθε 1 παλιά θα πρέπει να βάλει κάποιος επενδυτής περίπου 350 ευρώ για να πάρει 10 ακόμα και κάτι. Όμως αλλάζει τελείως την εταιρεία. Μακροπρόθεσμα και αν γίνουν όσα υπόσχεται η διοίκηση θα μπορούσε να δει πολύ καλύτερα νούμερα. Σε πρώτη φάση θα πρέπει οι παλιοί μέτοχοι να πάρουν κάτι πίσω από τη μεγάλη πτώση που έχει μέσα στη χρονιά. Λόγω της τιμής διάθεσης υποχώρησε 17,25% και έκλεισε στα 0,4220 ευρώ. Νομίζουμε πως πλέον συμφέρει η αύξηση.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Συνεχίζονται οι μεγάλοι όγκοι. Επανήλθε όμως και πάνω από τα 0,50 ευρώ.

ΜΕΖΖ: Μετά τη μεγάλη άνοδο, γίνεται τώρα όπως παρατηρούμε μία δυνατή εξαέρωση. Δεν έχουμε τιμές στόχους ως στήλη, ούτε παρακολουθούμε κάποια συγκεκριμένη. Έκαναν όμως εντυπωσιακά πράγματα το τελευταίο διάστημα, ειδικά οι δύο πρόσφατες εισαγωγές. Από την άλλη παρά τις αρνητικές εξελίξεις ειδικά στο θέμα της νομοθετικής ρύθμισης οι μετοχές δεν πτοήθηκαν. Δεν αποκλείουμε η σημερινή υποχώρηση να έχει να κάνει με την πολιτική αντιπαράθεση για τους πλειστηριασμούς.

ΙΝΤΡΑΛΟΤ: Έκανε μεγάλο τζίρο και είχαμε καιρό να δούμε πάνω από 300 χιλ. τεμάχια. Έκλεισε στα 0,58 ευρώ με απώλειες 4,13%, στην τιμή δηλαδή που είχε γίνει η αύξηση.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης