Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κινητοποιήσεις προαναγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ: Απόσυρση τώρα του νομοσχεδίου για την Υγεία

Κινητοποιήσεις προαναγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ: Απόσυρση τώρα του νομοσχεδίου για την Υγεία
"Απαιτούμε από την κυβέρνηση να μην καταθέσει προς ψήφιση το εν λόγω νομοσχέδιο", σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ

Την απόσυρση του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας ζητάει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), προαναγγέλλοντας 4ωρη στάση εργασίας για την ημέρα κατάθεσής του στη Βουλή και συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στη Βουλή.
Ακόμη, η ΠΟΕΔΗΝ προκηρύσσει παναττική στάση εργασίας, 12:00-15:00, στις 28 Νοεμβρίου και συγκέντρωση στη Σχολή Ευελπίδων (κτίριο 5) που δικάζεται η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).
Όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ «το Υπουργείο Υγείας καταθέτει στην Βουλή νομοσχέδιο που ιδιωτικοποιεί περαιτέρω το Εθνικό Σύστημα Υγείας».
«Θεμελιώδης αρχή σύστασης του Εθνικού Συστήματος Υγείας είναι η πλήρης και αποκλειστική απασχόληση του προσωπικού» , σημειώνει και προσθέτει ότι το νομοσχέδιο δίνει τη δυνατότητα σε γιατρούς του ΕΣΥ να εργάζονται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις υγείας και ιδιώτες γιατρούς να εργάζονται με μερική απασχόληση στα νοσοκομεία.
Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, «οι ρυθμίσεις αυτές θα αυξήσουν περαιτέρω την ιδιωτική δαπάνη υγείας και την προκλητή ζήτηση υπηρεσιών. Οι εν λόγω ρυθμίσεις είναι συνέχεια της θεσμοθέτησης των απογευματινών χειρουργείων στα νοσοκομεία επί πληρωμή των ασθενών».
Η ΠΟΕΔΗΝ, στην ανακοίνωσή της μεταξύ άλλων αναφέρει πως «διαφωνούμε και παρεμβαίνουμε με τις πολιτικές συγχωνεύσεων-καταργήσεων νοσοκομείων. Διεκδικούμε την ενίσχυση της δημόσιας Υγείας με επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση. Διεκδικούμε την αύξηση των δημόσιων δαπανών για την δημόσια Υγεία για να σταματήσουν οι πολίτες να βάζουν το χέρι στην τσέπη. Απαιτούμε από την κυβέρνηση να μην καταθέσει προς ψήφιση το εν λόγω νομοσχέδιο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης