Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Προσπάθεια ανοδικής διαφυγής με βοήθειες από αποτελέσματα και αγορές του εξωτερικού

ΧΑ: Προσπάθεια ανοδικής διαφυγής με βοήθειες από αποτελέσματα και αγορές του εξωτερικού
Σήμερα ανακοινώνουν μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης αποτελέσματα εννεαμήνου η Motor Oil, η Lamda Dev. και η Quest.
Σχετικά Άρθρα

Με σύμμαχο τις ευρωπαϊκές αγορές που όπως δείχνουν τα παράγωγα θα ανοίξουν ανοδικά αλλά και με τα εταιρικά αποτελέσματα, το ελληνικό χρηματιστήριο θα επιχειρήσει σήμερα να ξεφύγει από τις 900 μονάδες.
Οι επιλεκτικές κινήσεις αναμένεται να διατηρηθούν και τα χθεσινά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν θα προσφέρουν στήριξη.
Ισχυρά χαρακτηρίζονται τα αποτελέσματα του ΟΠΑΠ, ανάλογα των εκτιμήσεων της ΔΕΗ με τη διοίκηση να στέλνει μήνυμα για διανομή μερίσματος στη χρήση 2023, ενώ καλά ήταν και τα αποτελέσματα της Fourlis. Σήμερα ανακοινώνουν μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης η Motor Oil, η Lamda Dev. και η Quest.

Eurobank Equities
Τα ευρωπαϊκά παράγωγα δείχνουν ανοδικό άνοιγμα καθώς οι επενδυτές περιμένουν τα πρακτικά της FED προκειμένου να ανιχνεύσουν αναφορές για το ύψος των επιτοκίων στο μέλλον, με αξιωματούχους να στέλνουν μήνυμα χαλάρωσης της επιθετικής πολιτικής.

Optima Bank
Μετά τις δημοσιεύσεις αποτελεσμάτων εννεαμήνου περιμένουμε τον ΟΠΑΠ και τη ΔΕΗ να είναι στο επίκεντρο σήμερα.

Piraeus Securities
Περιμένουμε η αγορά να επεκτείνει την άνοδό της σήμερα λόγω της βελτιωμένης επενδυτικής ψυχολογίας στο εξωτερικό και τα καλά αποτελέσματα και τις θετικές προοπτικές από ΟΠΑΠ και ΔΕΗ.

Euroxx

Περιμένουμε συνέχιση των επιλεκτικών τοποθετήσεων λόγω των εταιρικών αποτελεσμάτων.

Beta
Το επιλεκτικό αγοραστικό ενδιαφέρον θα στηρίξει την αγορά μετά τα καλά αποτελέσματα που ανακοίνωσαν ΔΕΗ και ΟΠΑΠ και λόγω των επικαιροποιημένων προοπτικών της Τράπεζας Πειραιώς.

Depolas
Με θετικό βήμα κινήθηκαν οι βασικοί διεθνείς μετοχικοί δείκτες χθες, ενώ και ο ΓΔΧΑ έκλεισε στις 900 μονάδες, με τον όγκο συναλλαγών των τελευταίων ημέρων να εμφανίζει σημάδια βελτίωσης. Από το μέτωπο των αποτελεσμάτων η ΔΕΗ διατήρησε την επαναλαμβανόμενη λειτουργική κερδοφορία EBITDA, ενώ πέρασε την έκτακτη επιβάρυνση φόρου 276εκ.ευρώ στο Γ΄τριμηνο. Ο καθαρός δανεισμός διαμορφώθηκε στα 2,6 δισ ευρώ αναδεικνύοντας την ταμειακή πίεση. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι υλοποιείται το επενδυτικό πρόγραμμα του οργανισμού, αλλά υπό τις τρέχουσες συνθήκες, εκτιμούμε ότι ο τίτλος θα συνεχίσει το ‘’range trading’’ βραχυπρόθεσμα.
Ο ΟΠΑΠ βελτίωσε τα μεγέθη του σε ετήσια βάση στο Γ΄τρίμηνο με τα EBITDA να ανέρχονται στα 198εκ.ευρώ (+13%) και τα καθαρά κέρδη να διαμορφώνονται στα 119εκ.ευρώ (+19%). Ο τίτλος παραμένει σταθερά μία από τις κορυφαίες επιλογές μας. Βελτίωση στο τρίμηνο εμφάνισε και ο Φουρλής με τα EBITDA (opr) να κινούνται ανοδικά στα 14,7εκ ευρώ έναντι 13,3 το αντίστοιχο περσινό. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η εσωτερική αξία της Trade Estates διαμορφώνεται πλέον στα 202εκ.ευρώ.
Υπενθυμίζουμε ότι μετά το κλείσιμο σήμερα δημοσιεύουν Μotor oil, Quest και Lamda. Η μακροοικονομική ατζέντα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τους δείκτες μεταποίησης και υπηρεσιών PMI Νοεμβρίου της S&P Global για Γαλλία, Γερμανία, Ευρωζώνη και ΗΠΑ, ενώ βαρύτητα θα δοθεί στα στοιχεία αγοράς εργασίας και διαρκών καταναλωτικών αγαθών Οκτωβρίου της τελευταίας.

Merit
Ο ΚΜΟ 200 ημερών βρίσκεται στις 865 μονάδες. Σημεία στήριξης 862 και 850 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 904 και 950 μονάδες.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης