Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας: Αδίστακτος και επικίνδυνος για τη δημοκρατία πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης - Αποκαλύπτεται ένα καθεστώς σήψης και παρακμής

Τσίπρας: Αδίστακτος και επικίνδυνος για τη δημοκρατία πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης - Αποκαλύπτεται ένα καθεστώς σήψης και παρακμής
"Οι υποκλοπές ήρθαν να καταδείξουν ότι η αθλιότητα των πολιτικών τους, χρειάστηκε και εξίσου άθλια μέσα για να επιβληθεί", σύμφωνα με τον Α. Τσίπρα

«Ο κ. Μητσοτάκης απέδειξε ότι είναι ένας αδίστακτος και επικίνδυνος για τη δημοκρατία πρωθυπουργός, που ακόμη και σήμερα δείχνει αμετανόητος. Ευτυχώς, στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα και το σημαντικότερο όλων είναι ότι η δημοκρατία βρίσκει τον τρόπο να υπερισχύσει απέναντι σε αυτούς που τόλμησαν να την υπονομεύσουν», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας.
Ο κ. Τσίπρας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ελευθερία» της Λάρισας κάνοντας αναφορά στο θέμα των παρακολουθήσεων, τόνισε πως «ο κ. Μητσοτάκης επιχείρησε να στήσει καθεστώς. Ένα καθεστώς που μοίρασε δισεκατομμύρια κρατικού χρήματος με απευθείας αναθέσεις σε ημέτερους, διαπλεκόταν με την παρασιτική ελίτ, έχτισε μηχανισμό προπαγάνδας με άξονα μια σειρά από ΜΜΕ και την ίδια στιγμή, άφηνε την κοινωνία ανοχύρωτη απέναντι σε κάθε κίνδυνο.
Από την πανδημία και την ακρίβεια, μέχρι την ενεργειακή κρίση. Οι υποκλοπές ήρθαν να καταδείξουν ότι η αθλιότητα των πολιτικών τους, χρειάστηκε και εξίσου άθλια μέσα για να επιβληθεί».
Όπως είπε, «αυτό που αποκαλύπτεται σήμερα είναι ένα καθεστώς σήψης και παρακμής, που υπονόμευσε τη δημοκρατία και τη θεσμική τάξη. Όσο περνά ο καιρός θα βρισκόμαστε μπροστά στην αποκάλυψη πρακτικών πρωτοφανών για μια ευρωπαϊκή δημοκρατία στον 21ο αιώνα.», σημειώνοντας πως τώρα «είναι η στιγμή που πρέπει να δώσουμε ένα τέλος σε όλο αυτό, τώρα είναι η ώρα της ευθύνης όλων μας να καθαρίσουμε το σπίτι μας».
«Η δημοκρατία σήμερα χρειάζεται να επιστρατεύσει το μεγαλύτερό της όπλο για να αφήσει πίσω της αυτή τη σκοτεινή περίοδο και όσους την προκάλεσαν. Και αυτό το όπλο δεν είναι τίποτα άλλο από τη δράση και την ενεργή συμμετοχή όλων στον αγώνα για την πολιτική αλλαγή. Για να επιστρέψει η ασφάλεια και η προοπτική στην πατρίδα μας», συμπλήρωσε.
Σημείωσε δε, πως «από την πρώτη στιγμή που βγήκε στο φως αυτή η φάμπρικα των υποκλοπών, με τις υποθέσεις του κ. Κουκάκη και του κ. Ανδρουλάκη, είπαμε ότι αυτά αποτελούν την κορυφή του παγόβουνου. Είναι σαφές ότι όσο προχωρούν οι αποκαλύψεις, θα βλέπουμε και το εύρος αυτής της αρρωστημένης πρακτικής».

Το σχέδιο ΣΥΡΙΖΑ

Σχετικά με το «σχέδιο εξόδου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», ο κ. Τσίπρας τόνισε πως «έχουμε και το όραμα και το πρόγραμμα και τους ανθρώπους που θα δουλέψουν μέρα-νύχτα για να γίνει η Ελλάδα μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα. Μια χώρα δίκαιη, που θα ελαφρύνει άμεσα τα βάρη της ακρίβειας στα βασικά αγαθά, την ενέργεια και τα καύσιμα, θα στηρίξει το διαθέσιμο εισόδημα και θα βάλει άμεσα σε εφαρμογή ένα συνολικό πλάνο για την ανάταση της παραγωγής στη χώρα».

Για υδρογονάνθρακες

Αναφερόμενος τις έρευνες για υδρογονάνθρακες, ο κ. Τσίπρας είπε πως «3,5 χρόνια αφού τις υπογράψαμε, η κυβέρνηση υλοποιεί τις συμφωνίες για έρευνες, προφανώς σε ένα επικοινωνιακό πλαίσιο που έχει στόχο την αλλαγή ατζέντας από την ακρίβεια και τις υποκλοπές».
Όπως σημείωσε, «δεν χρειαζόμαστε όμως αποσπασματικές κινήσεις, αλλά μια στρατηγική που θα μας βοηθάει στην κάλυψη των άμεσων αναγκών μας απέναντι στην ενεργειακή κρίση, αλλά και μεσοπρόθεσμα απέναντι στην κλιματική. Χωρίς δογματισμούς, αλλά και χωρίς να επαναπαυόμαστε σε εύκολες λύσεις.
Πρέπει να αξιοποιήσουμε τις ενεργειακές δυνατότητες της Ελλάδας ως κόμβο, αλλά και ως παραγωγό τουλάχιστον για τις εγχώριες ανάγκες μας. Αυτό σημαίνει, πρώτα απ’ όλα, ανάπτυξη των ΑΠΕ και των ενεργειακών κοινοτήτων, αλλά και αξιοποίηση υδρογονανθράκων στον βαθμό που το επιτρέπουν τα χρονικά πλαίσια στα οποία έχουμε δεσμευτεί σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο».

Για ελληνοτουρκικά

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική και για τα ελληνοτουρκικά, μιλώντας για «έλλειψη στρατηγικής» από μια κυβέρνηση «που κινείται στον αυτόματο πιλότο του πιστού και δεδομένου σύμμαχου των ΗΠΑ με περιστασιακές, αλλά ανούσιες αντιτουρκικές κορόνες».
Όπως ανέφερε, «εκεί στην Ανατολική Μεσόγειο αντί να παρακολουθούμε τρίτους να καθορίζουν τις εξελίξεις, πρέπει εμείς να πάρουμε την πρωτοβουλία. Να επεκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα και να ανοίξουμε τον διάλογο με Λιβύη, Αίγυπτο και Τουρκία για οριοθέτηση ΑΟΖ/υφαλοκρηπίδας στη Χάγη στην Ανατολική Μεσόγειο. Ασφαλώς, με όρο τη συμμετοχή και της Κύπρου, ώστε η ενέργεια να αποτελέσει καταλύτη και για το Κυπριακό. Είδαμε τι έγινε με το Ισραήλ και τον Λίβανο. Δύο χώρες που συμφώνησαν σε οριοθέτηση, ενώ είναι σε πόλεμο».
Υπογράμμισε πως «για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η Ελλάδα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη από κανέναν. Οι συμμαχίες μας πρέπει να στηρίζονται στη βάση του αμοιβαίου οφέλους. Ακόμη και με την αποδεδειγμένα φίλη Γαλλία. Δεν γίνεται να δίνουμε 7 δισ. για φρεγάτες και αεροσκάφη και να μην υπάρχει πρόβλεψη ούτε μια βίδα να παραχθεί στην εθνική αμυντική μας βιομηχανία. Πράγμα το οποίο θα επιδιώξουμε να διορθωθεί με μια προοδευτική κυβέρνηση».

Στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης η ερημοποίηση του κάμπου

Τέλος, αναφερόμενος σε ζητήματα που απασχολούν τη Θεσσαλία και συγκεκριμένα τις προειδοποιήσεις για επερχόμενη ερημοποίησή της, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι έχουν παγώσει σχεδόν όλα τα έργα που ήταν δρομολογημένα από μας, σχετικά με τα φράγματα στα Φάρσαλα, τον Τύρναβο και την Ελασσόνα και τα έργα μεταφοράς νερού από τη λίμνη Κάρλα».
«Η ερημοποίηση του κάμπου αποτελεί στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης της ΝΔ να εγκαταλείψει την αγροτική παραγωγή σε όλα τα επίπεδα», πρόσθεσε και κατέληξε λέγοντας ότι «η δική μας στρατηγική επιλογή είναι να της δώσουμε μια νέα ώθηση, νέα εργαλεία και κατεύθυνση ώστε να πρωτοστατήσει στην ανάταξη της ελληνικής οικονομίας τα επόμενα χρόνια. Το μεγάλο ερώτημα της επόμενης μέρας είναι να οργανώσουμε σε στέρεες βάσεις την εγχώρια παραγωγή. Οι απαντήσεις υπάρχουν, οι επεξεργασίες υπάρχουν, απαιτείται άμεσα η μεγάλη πολιτική αλλαγή για να ξεκινήσουμε δουλειά και να μη χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος για τον αγροτικό κόσμο και τους ανθρώπους της παραγωγής συνολικά».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης