Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα αναζωπύρωση των κρουσμάτων Covid στην Κίνα - Ανησυχίες για καθολικά λουκέτα

tags :
Νέα αναζωπύρωση των κρουσμάτων Covid στην Κίνα - Ανησυχίες για καθολικά λουκέτα
Το τελευταίο κύμα δοκιμάζει την αποφασιστικότητα της Κίνας να επιμείνει στις προσαρμογές που έχει κάνει στην πολιτική της zero covid
Μαθητές σε σχολεία σε διάφορες περιοχές του Πεκίνου έκαναν online μαθήματα τη Δευτέρα, αφού οι αξιωματούχοι κάλεσαν τους κατοίκους σε ορισμένες από τις πιο πληγείσες περιοχές να παραμείνουν στο σπίτι τους, καθώς τα κρούσματα COVID στην πρωτεύουσα της Κίνας και σε εθνικό επίπεδο αυξήθηκαν.
Η Κίνα δίνει μάχη με πολυάριθμες αναζωπυρώσεις του COVID-19, από την Zhengzhou στην κεντρική επαρχία Henan έως την Chongqing στα νοτιοδυτικά και για την Κυριακή ανέφερε 26.824 νέα τοπικά κρούσματα, πλησιάζοντας το ανώτατο όριο της πανδημίας της χώρας τον Απρίλιο.
Καταγράφηκαν επίσης δύο θάνατοι στο Πεκίνο.
Η Zhengzhou, μια νότια πόλη σχεδόν 19 εκατομμυρίων κατοίκων που δίνει μάχη με τη μεγαλύτερη από τις πρόσφατες επιδημίες της Κίνας, διέταξε πενθήμερο αποκλεισμό της πολυπληθέστερης της περιοχής Baiyun .
Ανέστειλε επίσης τις υπηρεσίες εστίασης και έκλεισε τα νυχτερινά κέντρα και τα θέατρα στην Tianhe, όπου βρίσκεται η κύρια επιχειρηματική περιοχή της πόλης.

Τι θα συμβεί με την πολιτική zero covid

Το τελευταίο κύμα δοκιμάζει την αποφασιστικότητα της Κίνας να επιμείνει στις προσαρμογές που έχει κάνει στην πολιτική της zero covid, η οποία καλεί τις πόλεις να είναι πιο στοχευμένες στα μέτρα καταστολής και να απομακρυνθούν από τα καθολικά λουκέτα και τα τεστ που έχουν στραγγαλίσει την οικονομία και απογοητεύσει τους κατοίκους.
Αρκετές κινεζικές πόλεις άρχισαν να κόβουν τις συνήθεις δοκιμές της κοινότητας COVID-19 την περασμένη εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένης της βόρειας πόλης Shijiazhuang, η οποία έγινε αντικείμενο έντονων εικασιών ότι θα μπορούσε να αποτελέσει πεδίο δοκιμών για χαλάρωση της πολιτικής.
Αυτό προκάλεσε ανησυχία σε ορισμένους κατοίκους της περιοχής.
Όμως αργά την Κυριακή, η Shijiazhuang ανακοίνωσε ότι θα διεξάγει μαζικές δοκιμές σε έξι από τις οκτώ περιφέρειές της τις επόμενες πέντε ημέρες, αφού τα νέα ημερήσια τοπικά κρούσματα έφτασαν τα 641.
Ενθάρρυνε επίσης τους κατοίκους να κάνουν ηλεκτρονικές αγορές και διέταξε ορισμένα σχολεία να αναστείλουν τη δια ζώσης διδασκαλία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης