Τελευταία Νέα
Οικονομία

Κουνενάκη – Εφραίμογλου (ΕΒΕΑ): Οι Ελληνίδες επιχειρηματίες μπορούν να γίνουν πρωταθλήτριες Ευρώπης - Όχι στα στερεότυπα

Κουνενάκη – Εφραίμογλου (ΕΒΕΑ):  Οι Ελληνίδες επιχειρηματίες μπορούν να γίνουν πρωταθλήτριες Ευρώπης - Όχι στα στερεότυπα
Την ώρα που οι ελληνικές εταιρείες που διευθύνονται από γυναίκες επιτυγχάνουν καλύτερη απόδοση σε όλους τους δείκτες κερδοφορίας (μελέτη ICAP), το ποσοστό των Ελληνίδων που συμμετέχουν στην ψηφιακή οικονομία και κοινωνία είναι από τα χαμηλότερα στην Ευρώπη, τονίζει η πρόεδρος του ΕΒΕΑ 

«Οι Ελληνίδες επιχειρηματίες δικαιούνται και μπορούν να γίνουν πρωταθλήτριες Ευρώπης.
Χρειάζονται όμως την υποστήριξή μας, ώστε να ξεπεράσουν στερεότυπα και προκαταλήψεις.
Την ώρα που οι ελληνικές εταιρείες που διευθύνονται από γυναίκες επιτυγχάνουν καλύτερη απόδοση σε όλους τους δείκτες κερδοφορίας (μελέτη ICAP), το ποσοστό των Ελληνίδων που συμμετέχουν στην ψηφιακή οικονομία και κοινωνία είναι από τα χαμηλότερα στην Ευρώπη.
Στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ) και στο Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών εργαζόμαστε άοκνα για να ανοίξουμε νέους δρόμους.
Στο 5ο Συμπόσιο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Γυναικών Επιχειρηματιών Επαγγελματιών BPW Cyprus, εδώ στην Κύπρο, συζητήσαμε για τα βήματα που έχουν γίνει και όσα χρειάζεται να κάνουμε ακόμη».
Αυτό σημείωσε η πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αφορμή την ομιλία της το Σάββατο (19/11/2022) στο 5ο Μεσογειακό Συμπόσιο, στην Λευκωσία.
Στόχος του συνεδρίου είναι να συζητηθούν λύσεις για την ενδυνάμωση της γυναίκας προκειμένου να μπορέσει να αναλάβει πιο δυναμικό ρόλο στις εξελίξεις και στην επιχειρηματικότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης