Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Μύδροι Zhao (CEO Binance) για Roubini: Tοξικός, γεμάτος αρνητική ενέργεια - Δεν ξέρει τι του γίνεται και θα παραμείνει φτωχός

Μύδροι Zhao (CEO Binance) για Roubini: Tοξικός, γεμάτος αρνητική ενέργεια - Δεν ξέρει τι του γίνεται και θα παραμείνει φτωχός
Μεγάλη κόντρα... στο οικοσύστημα
Σχετικά Άρθρα

Σφοδρή κόντρα φαίνεται πως ξέσπασε στο οικοσύστημα των κρυπτονομισμάτων, με τον διευθύνοντα σύμβουλο του μεγαλύτερου ανταλλακτηρίου στον κόσμο, δηλαδή της Binance, Changpeng Zhao, ευρύτερα γνωστού ως CZ, να καταφέρεται με πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς εναντίον του οικονομολόγου – star Νouriel Roubini, για παλαιότερες δηλώσεις του σε σχέση με τον κόσμο της κρυπτογράφησης. 
Πιο συγκεκριμένα, εμφανιζόμενος στη Σύνοδο Κορυφής Μέσης Ανατολής και Αφρικής του Ινστιτούτου Milken, ο Changpeng Zhao, κατ’ αρχάς, κλήθηκε να απαντήσει σε tweet του Sam Bankman-Fried, που τον αποκάλεσε άσπονδο… εταίρο.
«Όταν κουτσομπολεύεις συνεργάτες σου την ώρα που το σπίτι σου καίγεται, κάπου το 'χεις χάσει.
Δεν ήξερα το πρόβλημα στο FTX.
Αν το ξέραμε, θα είχαμε πουλήσει τα token FTT εδώ και πολύ καιρό.
Αντί να τουιτάρει [ο Bankman-Fried], θα έπρεπε να δουλεύει» είπε και συνέχισε:
«Όταν ήρθε σε μένα, ήξερα ότι ήταν απελπισμένος.
Γρήγορα καταλάβαμε ότι υπήρχαν πολύ μεγαλύτερα προβλήματα απ' όσα φανταζόμασταν».
Όταν ρωτήθηκε αν πιστεύει ότι ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του FTX είναι απατεώνας, είπε ότι είναι σοκαρισμένος, αλλά θα αφήσει άλλους να κρίνουν. 
Τόνισε δε πως ήξερε ότι «υπήρξαν ψέματα και κατάχρηση κεφαλαίων ανθρώπων».

«Είμαι σοκαρισμένος που είπε ψέματα σε όλους.
Δεν το ήξερα μέχρι πριν από μια εβδομάδα», είπε. 

Η απάντηση στον Dr Doom

Τις προηγούμενες ημέρες ο φημισμένος οικονομολόγος είχε καταφερθεί κατά του οικοσυστήματος των κρυπτονομισμάτων αλλά προσωπικά κατά του CZ και της Binance…
Η απάντηση του Zhao στην κριτική ήταν… Χαρακτηριστική: «Δεν μας νοιάζει τι είπε, δεν ξέρει τι του γίνεται, είναι απλά ένας αγενής.
Η αρνητική ενέργεια δεν σε πάει μακριά στη ζωή… και, γενικά, αυτοί οι άνθρωποι παραμένουν φτωχοί και μίζεροι».
Κατά τ’ άλλα, ο διευθύνων σύμβουλος της Binance είπε ότι τα κρυπτονομίσματα «θα είναι καλά».
Yπενθυμίζεται πως ανακοίνωσε σχέδια για ένα ταμείο ανάκαμψης σε σχέση με τα κρυπτονομίσματα.
«Θέλουμε οι ισχυροί παίκτες του κλάδου να προστατεύσουν τους καλούς παίκτες του κλάδου που μπορεί να πληγωθούν βραχυπρόθεσμα», είπε ο Zhao.
«Βραχυπρόθεσμα υπάρχει πολύς πόνος, αλλά μακροπρόθεσμα θα κάνουμε αυτόν τον κλάδο πιο υγιή», κατέληξε.

Τι είχε πει ο Roubini 

Ως ένα "οικοσύστημα που είναι εντελώς διεφθαρμένο" χαρακτήρησε την κρυπτογράφηση ο οικονομολόγος Nouriel Roubini, ζητώντας την απαγόρευσή τους.
Μιλώντας σε πάνελ στο Abu Dhabi Finance Week, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης δήλωσε ότι "το μάθημα των τελευταίων εβδομάδων είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να φύγουν από εδώ".
Η πρόσφατη αναταραχή στην αγορά κρυπτογράφησης οδήγησε στην κατάρρευση ενός από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια κρυπτογράφησης στον κόσμο, του FTX, με την αποκάλυψη του εξαιρετικά επικίνδυνου και μη βιώσιμου δανεισμού από την εταιρεία και τα σχετικά επενδυτικά κεφάλαια.
Η τιμή του bitcoin έπεσε κάτω από τα 17.000 δολάρια για πρώτη φορά από το 2020 και ορισμένοι φοβούνται ότι η μετάδοση θα μπορούσε να εξαπλωθεί και να ανατρέψει άλλους σημαντικούς παίκτες, όπως η Crypto.com, αν και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας έχει διαψεύσει κάτι τέτοιο.
"Δεν μπορώ να πιστέψω ότι η CZ και η Binance έχουν άδεια λειτουργίας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Έχει απαγορευτεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, ερευνάται από το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για ξέπλυμα χρήματος", δήλωσε ο Roubini, ο οποίος είχε το παρατσούκλι "Dr. Doom" για τις προηγούμενες απαισιόδοξες προβλέψεις του, συμπεριλαμβανομένης της πρόβλεψης της κατάρρευσης της αγοράς ακινήτων το 2007-2008.
Τον Σεπτέμβριο, το Reuters ανέφερε ότι οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς των ΗΠΑ είχαν ζητήσει το 2020 από την Binance εσωτερικά αρχεία σχετικά με τους ελέγχους της κατά του ξεπλύματος χρήματος, μαζί με τις επικοινωνίες που αφορούσαν την CZ.
Οι χώρες έχουν υιοθετήσει διαφορετικές στάσεις όσον αφορά την εποπτεία των επιχειρήσεων κρυπτογράφησης, καθώς ο κλάδος έχει διογκωθεί σε μέγεθος τα τελευταία χρόνια.
Άλλες χώρες, όπως η Ινδία, έχουν προσπαθήσει να απαγορεύσουν εντελώς τις συναλλαγές κρυπτογράφησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης