Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα μαζική ρωσική πυραυλική επίθεση στην Ουκρανία – Στόχος υποδομές αερίου, εργοστάσια πυραύλων σε Οδησσό, Dnipro

Νέα μαζική ρωσική πυραυλική επίθεση στην Ουκρανία – Στόχος υποδομές αερίου, εργοστάσια πυραύλων σε Οδησσό, Dnipro
Στο στόχαστρο των ρωσικών επιθέσεων και το μεγάλο εργοστάσιο Pivdenmash στο Dnipro
Σχετικά Άρθρα

(upd) Νέα μαζική πυραυλική επίθεση κατά κρίσιμων υποδομών της Ουκρανίας εξαπέλυσε νωρίτερα σήμερα Πέμπτη 17/11 το πρωί η Ρωσία, βάζοντας στο στόχαστρο της εγκαταστάσεις φυσικού αερίου και εργοστάσια παραγωγής πυραύλων σε Οδησσό και Dnipro, τη στιγμή που σκληρές μάχες μαίνονται στα ανατολικά της Ουκρανίας, στο Donbass, με τις ρωσικές δυνάμεις να επιφέρουν συντριπτικά χτυπήμα στον ουκρανικό στρατό.
Σύμφωνα με τις ουκρανικές Αρχές, οι πύραυλοι έπληξαν τις περιοχές της Οδησσού, του Mikolayev και του Dnipro, ενώ σειρήνες για αεροπορική επίθεση ήχησαν και πάλι στο Κίεβο.
Από την αεροπορική αυτή επίθεση δεν έχουν αναφερθεί θύματα.
Η Naftogaz, η εταιρεία ενέργειας της Ουκρανίας, επιβεβαίωσε ότι η Ρωσία πραγματοποίησε μαζική επίθεση στις υποδομές της εταιρείας φυσικού αερίου Ukrgazvydobuvannia στην ανατολική Ουκρανία.

Επίθεση σε εοργοστάσιο πυραύλων

Όπως υποστήριξε ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Denys Shmyhal, η ρωσική πυραυλική επίθεση έπληξε και μεγάλο εργοστάσιο πυραύλων στο Dnipro.
«Πύραυλοι πετούν αυτή τη στιγμή πάνω από το Κίεβο.
Τώρα βομβαρδίζουν τις εγκαταστάσεις μας παραγωγής αερίου, βομβαρδίζουν τις επιχειρήσεις μας στο Dnipro και το Pivdenmash» υπογράμμισε ο Shmyhal, o οποίος ωστόσο δεν διευκρίνισε σε ποιες εγκαταστάσεις αερίου αναφερόταν.
Πάντως, το Κίεβο ανακοίνωσε πως τα αντιαεροπορικά συστήματα λειτούργησαν, καταρρίπτοντας πολλούς από τους ρωσικούς πυραύλους, οι οποίοι για ακόμα μια φορά στόχευσαν τις ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας.

Αφελής τακτική

Σε δηλώσεις του ο επικεφαλής της προεδρικής διοίκησης της Ουκρανίας, Andriy Yermak υποστήριξε ότι με αυτές τις επιθέσεις, «ο εχθρός πιστεύει ότι θα εξασθενήσει την άμυνα μας και ότι θα μας κτυπήσει πισώπλατα».
«Πρόκειται για μια αφελής τακτική δειλών ηττημένων, για την οποία είμαστε έτοιμοι.
Η Ουκρανία έχει ήδη αντέξει εξαιρετικά δύσκολα χτυπήματα του εχθρού, τα οποία δεν είχαν τα αποτελέσματα που ανέμεναν οι Ρώσοι δειλοί.
Προχωράμε.
Μην αγνοείτε τις σειρήνες για τις αεροπορικές επιθέσεις.
Δεν θα τα καταφέρουν.
Θα τους συντρίψουμε» ανέφερε ο Yermak.

Κατεστραμμένο το 40% των υποδομών

Από τις αρχές Οκτωβρίου και λίγο μετά την ουκρανική επίθεση στη γέφυρα της Κριμαίας, οι Ρώσοι έχουν εντείνει τις επιθέσεις τους στις ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας.
Όπως άλλωστε ανακοίνωσε και ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky, μέχρι στιγμής έχει καταστραφεί τουλάχιστον το 40% των ενεργειακών υποδομών.
Είναι χαρακτηριστικό πως στην πυραυλική επίθεση της 15ης Νοεμβρίου, οι Ρώσοι εκτόξευσαν περίπου 100 πυραύλους, εκ των οποίων – όπως υποστηρίζει το Κίεβο – κατερρίφθησαν τα τρία τέταρτα αυτών.

Νέο αίτημα για όπλα

Η Ουκρανία επιμένει στην ανάγκη να σταλούν περισσότερα αντιαεροπορικά και πυραυλικά συστήματα από τη Δύση.
«Σήμερα το πρωί η Ρωσία εξαπέλυσε άλλη μια ομοβροντία πυραύλων εναντίον κρίσιμων υποδομών της Ουκρανίας.
Ο Putin θέλει να στερήσει από εκατομμύρια ανθρώπους το ηλεκτρικό και τη θέρμανση, εν μέσω θερμοκρασιών κάτω από το μηδέν.
Στείλτε στην Ουκρανία περισσότερα αντιαεροπορικά και πυραυλικά αμυντικά συστήματα για να αποφευχθεί αυτή η τραγωδία.
Οι καθυστερήσεις κοστίζουν ζωές» υποστήριξε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Oleg Nikolenko.

Pasechnik: Οι Ουκρανοί ελέγχουν μόλις το 1% του Luhansk

Πέρα από τα πυραλικά χτυπήματα, σφοδρές μάχες εκτυλίσσονται στα ανατολικά της Ουκρανίας, στο Donbass.
Σε δηλώσεις του ο κυβερνήτης του Luhansk, Leonid Pasechnik υποστήριξε ότι οι Ουκρανοί ελέγχουν μόλις το 1% του εδάφους του Luhansk, επαρχία που από τα τέλη Σεπτεμβρίου έχει προσαρτηθεί στη Ρωσική Ομοσπονδία.
Σύμφωνα με τον Pasechnik, ο ουκρανικός στρατός ελέγχει το χωριό Belogorovska και δύο ακόμα οικισμούς.

Σκληρές μάχες στο Donbass

Οι ρωσικές δυνάμεις στο Luhansk ανακοίνωσαν πως ο ουκρανικός στρατός υπέστη μεγάλες απώλειες στις μάχες των τελευταίων 24 ωρών.
Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι οι Ουκρανοί μετρούν τουλάχιστον 55 νεκρούς στρατιώτες και μεγάλο αριθμό κατεστραμμένου στρατιωτικού εξοπλισμού.
Σκληρές μάχες αναφέρονται και στο Donetsk, με τις ρωσικές δυνάμεις να υποστηρίζουν πως εξολόθρευσαν πάνω από 30 Ουκρανούς στρατιώτες στις μάχες του τελευταίου 24ωρου στην ευρύτερη περιοχή.

Μεταφέρει ισχυρές δυνάμεις στη Zaporizhia η Ουκρανία

Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Zaporizhia, άλλοι τρεις τραυματίστηκαν στο Kharkiv ενώ τρεις τραυματίες αναφέρθηκαν και στην Οδησσό.
Σε δηλώσεις του ο Vladimir Rogov, επικεφαλής του κινήματος «Μαζί με τη Ρωσία» στη Zaporizhia, υποστήριξε ότι η Ουκρανία μετακινεί ισχυρές δυνάμεις πυροβολικού στην περιοχή, ενώ έκανε λόγο και για την ανάπτυξη δυνάμεων για δολιοφθορές στα εδάφη που τελούν υπό τον έλεγχο της Ρωσίας.
«Τους περιμένουμε» υποστήριξε χαρακτηριστικά ο Rogov.

Κατέρριψαν ουκρανικό drone στην Κριμαία

Οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν πως κατέρριψαν ουκρανικό drone στην περιοχή της Κριμαίας, κοντά στον υποσταθμό ηλεκτρικής ενέργειας Kafa.
Όπως ανακοινώθηκε, το drone καταρρίφθηκε ενώ θραύσματα του έπεσαν στον υποσταθμό, χωρίς όμως να προκαλέσουν ζημιές και να επηρεαστεί η παροχή της ηλεκτρικής ενέργειας στην ευρύτερη περιοχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης