Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Κατεύθυνση από τις αγορές του εξωτερικού – Μεταβλητότητα περιμένουν οι αναλυτές

ΧΑ: Κατεύθυνση από τις αγορές του εξωτερικού – Μεταβλητότητα περιμένουν οι αναλυτές
Αναλυτές αναφέρουν πως περιμένουν μεταβλητότητα στη σημερινή συνεδρίαση και απουσία διάθεσης ανάληψης ρίσκου
Σχετικά Άρθρα

Μετά τη σημαντική κίνηση διόρθωσης χθες στο Ελληνικό Χρηματιστήριο, λόγω της αύξησης των γεωπολιτικών ανησυχιών, οι αγορές της Ευρώπης αναμένεται να ανοίξουν ανοδικά σήμερα, εξέλιξη που θα μπορούσε να βοηθήσει τις εγχώριες μετοχές.
Ωστόσο, αναλυτές αναφέρουν πως περιμένουν μεταβλητότητα και απουσία διάθεσης ανάληψης ρίσκου.
Σημειώνεται πως οι αγορές στις ΗΠΑ έκλεισαν χθες με μικρές απώλειες για τον Dow Jones και μεγαλύτερες για S&P και Nasdaq.
Σήμερα δημοσιεύει αποτελέσματα τρίτου τριμήνου η Cenergy και αύριο θα γίνει ενημέρωση των αναλυτών από τη διοίκηση.

Eurobank Equities
Για σήμερα τα ευρωπαϊκά παράγωγα παραπέμπουν σε ένα άνοιγμα χωρίς ενθουσιασμό καθώς οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί υπό το πρίσμα των γεωπολιτικών ανησυχιών και των επιθετικών σημάτων πολιτικής από αξιωματούχους της FED.

Optima Bank
Περιμένουμε από το Χ.Α. να κινηθεί ανάλογα με τις αγορές του εξωτερικού σήμερα.

Piraeus Securities
Σε αυτό το αβέβαιο περιβάλλον και μετά την υποχώρηση της αγορές, αξίες που θα μπορούσαμε να είμασταν αγοραστές είναι ο ΟΤΕ και ο ΟΠΑΠ λόγω συνδυασμού ισχυρού ισολογισμού, καλής ανάπτυξης κερδών παρά τα μακροοικονομικά ρίσκα, ενώ προσφέρουν και καλή μερισματική απόδοση.

Euroxx
Περιμένουμε μία συνεδρίαση μεταβλητότητας με τις διαθέσεις για μη ανάληψη ρίσκου να κυριαρχούν.

Beta
Μία διόρθωση της μεγάλης χθεσινής υποχώρησης είναι πιθανή λόγω τεχνικών επιπέδων και καθώς οι γεωπολιτικές ανησυχίες φαίνεται να υποχωρούν.

Depolas
Προς κατοχύρωση κερδών προχώρησε χθες ο ΓΔΧΑ, ενώ αρνητικά πρόσημα επικράτησαν και σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Στους πρωταγωνιστές της πτώσης ήταν και ο τραπεζικός δείκτης, ο οποίος δικαιολογεί και μεγαλύτερη υποχώρηση στα πλαίσια μιας φυσιολογικής διόρθωσης. Διατηρούμε το εύρος τιμών για τον ΓΔΧΑ μεταξύ των 850-950 μονάδων και αναμένουμε αύξηση της μεταβλητότητας. Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει τα μεγέθη του πληθωρισμού Οκτωβρίου της Ευρωζώνης, αν και είναι η τελευταία μέτρηση και δεν θα περιμέναμε κάποια έκπληξη. Επιπλέον, βαρύτητα θα δοθεί στα εβδομαδιαία στοιχεία εργασίας και αγοράς κατοικίας των ΗΠΑ.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης