Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Με το βλέμμα στις ξένες αγορές και στην αντίσταση των 900 μονάδων – Οι τράπεζες στο επίκεντρο

ΧΑ: Με το βλέμμα στις ξένες αγορές και στην αντίσταση των 900 μονάδων – Οι τράπεζες στο επίκεντρο
Η ελληνική αγορά έχοντας μηδενίσει τις απώλειες από την αρχή του έτους, δοκιμάζει την αντίσταση των 900 μονάδων με την περιοχή 900-910 μονάδες να κρίνεται σημαντική
Σχετικά Άρθρα

Η πορεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ αλλά και τα εξαιρετικά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου ελληνικών εταιρειών, έδωσαν την ευκαιρία για μία σημαντική ανοδική κίνηση στο ελληνικό χρηματιστήριο με επαναπροσέγγιση των 900 μονάδων.
Η προσδοκία ότι η αποκλιμάκωση του πληθωρισμού θα τερματίσει την επιθετική πολιτική από τις κεντρικές τράπεζες ήταν ο λόγος για το ράλι στα χρηματιστήρια.
Η ελληνική αγορά έχοντας μηδενίσει τις απώλειες από την αρχή του έτους, δοκιμάζει την αντίσταση των 900 μονάδων με την περιοχή 900-910 μονάδες να κρίνεται σημαντική, καθώς εκεί έχουν γραφτεί τα προηγούμενα υψηλά και φαίνεται πως βγαίνουν πωλήσεις.
Στο επίκεντρο σήμερα αναμένεται να παραμείνουν οι τράπεζες με το άνοιγμα να αναμένεται σταθεροποιητικό προς ανοδικό, ενώ ανοδική κίνηση δείχνουν τα ευρωπαϊκά παράγωγα.

Eurobank Equities
Για σήμερα, οι προσδοκίες τερματισμού της επιθετικής πολιτικής σύσφιξης, δίνουν μία πινελιά ανάπαυλας στις αγορές με το Χ.Α. να αναμένεται να ανοίξει σε θετικό έδαφος πιστεύουμε.

Euroxx
Περιμένουμε πως η ελληνική αγορά θα ξεκινήσει τη συνεδρίαση αυτή την εβδομάδα έχοντας στραμμένη την προσοχή της στις διεθνείς αγορές.

Beta
Παρά τα καλά νέα το Χ.Α. την περασμένη Παρασκευή δεν κατάφερε να σπάσει την αντίσταση των 900 μονάδων και οδηγήθηκε σε κινήσεις κατοχύρωσης κερδών και συσσώρευση.
Περιμένουμε αδύναμο άνοιγμα για την εβδομάδα με τη δεύτερη ανάγνωση των αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου να περιορίζει τα περιθώρια πτώσης.

Merit
Ο ΚΜΟ 200 ημερών βρίσκεται στις 866 μονάδες. Σημεία στήριξης 862 και 840 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 900 και 924 μονάδες.

Depolas
Μικτή ήταν η εικόνα των αγορών την Παρασκευή, αλλά είναι φυσιολογικό μετά τα τελευταία κέρδη. Για τον ΓΔΧΑ, οι επόμενες ημέρες αποτελούν ένα ανοδικό στοίχημα δεδομένου ότι η φετινή πορεία του ήταν αισθητά καλύτερη από εκείνη των βασικών διεθνών μετοχικών δεικτών. Δεν βρισκόμαστε στο σημείο εκείνο που ενισχύουμε τις θέσεις μας, αλλά το περιβάλλον και τα εγχώρια εταιρικά μεγέθη δικαιολογούν καλύτερες τιμές. Το εύρος τιμών για τις επόμενες συνεδριάσεις τοποθετείται μεταξύ των 950 και 850 μονάδων. Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, την βιομηχανική παραγωγή Σεπτεμβρίου της Ευρωζώνης. Ωστόσο, εντός της εβδομάδας θα έχουμε το ΑΕΠ Γ΄ τριμήνου (αύριο) της Ευρωζώνης και τις λιανικές πωλήσεις Οκτωβρίου στις ΗΠΑ (Τετάρτη).

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης