Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Η πολιτική ορθότητα θα καταστήσει τις ΗΠΑ παγκόσμιο περίγελω – Δεν απόδέχονται τις διαφορετικές απόψεις

Κίνα: Η πολιτική ορθότητα θα καταστήσει τις ΗΠΑ παγκόσμιο περίγελω – Δεν απόδέχονται τις διαφορετικές απόψεις

Ο Αμερικανός διανοούμενος John Mearsheimer επικρίθηκε για μια άποψη που έρχεται σε αντίθεση με την πολιτική ορθότητα όσον αφορά τις ευθύνες τις Δύσης στην υπόθεση της Ουκρανίας

Οι ΗΠΑ κινδυνεύουν να πέσουν θύμα από τους σημαντικούς πολιτικούς επιστήμονές τους που περιφρονούν την αλήθεια υπέρ της πολιτικής ορθότητας, γράφει η Κινεζική Global Times την Κυριακή 12 Νοεμβρίου .
«Αυτοί που κάποτε θεωρούν ότι βρέθηκαν στο απόγειο της δόξας τους μπορεί μια μέρα να γίνουν περίγελως.
Όταν η ιστορία μετατρέπεται σε κωμωδία
Ίσως οι ΗΠΑ θα έπρεπε να το (ξσνα)σκεφτούν.
Εάν συνεχίσουν σε λάθος δρόμο χωρίς διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στη δημοίσια σφαίρα, τότε μια μέρα η το τέλος του συστήματός τους θα έχει ήδη έρθει» – σημείωσε ο συγγραφέας, εντοπίζοντας αναλογίες με τη γνωστή θεωρία του Αμερικανού πολιτικού επιστήμονα Francis Fukuyama για το Tέλος της Iστορίας.
Το δημοσίευμα εξηγεί ότι ο Αμερικανός εμπειρογνώμονας John Mearsheimer επικρίθηκε για μια άποψη που έρχεται σε αντίθεση με την πολιτική ορθότητα.
Δήλωσε ότι η Δύση, δηλαδή τα κράτη και το ΝΑΤΟ, ευθύνονται για τη συνεχιζόμενη κρίση στην Ουκρανία .
Η θέση του Mearsheimer είναι αντίθετη με την πολιτική ορθότητα που υπάρχει στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Με άλλα λόγια, δεν υπάρχει χώρος στις ΗΠΑ για συζητήσεις σχετικά με το ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο σε αυτή τη σύγκρουση και ο μόνος «ένοχος» θα πρέπει πάντιτε να είναι η Ρωσία», εξηγεί το άρθρο.
Η Γη δεν περιστρέφεται γύρω από Αμερικανούς πολιτικούς και επιστήμονες.
Και επειδή ο κόσμος είναι ποικιλόμορφος και έχει πολλά κέντρα ισχύος, καμία θεωρία δεν μπορεί να δώσει τον τόνο για το μέλλον της ανθρωπότητας, κατέληξε ο κινέζος σχολιαστής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης