Τελευταία Νέα
Διεθνή

(ΟΗΕ): Δηλώσεις με αιχμές κατά της Ουκρανίας για να δεχθεί όρους ειρήνευσης

(ΟΗΕ): Δηλώσεις με αιχμές κατά της Ουκρανίας για να δεχθεί όρους ειρήνευσης

Τι δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ στο περιθώριο της 12ης συνόδου κορυφής ASEAN-ΟΗΕ στην Καμπότζη

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Antonio Guterres δήλωσε το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2022 ότι είναι σημαντικό να δημιουργηθούν συνθήκες για ειρήνευση στην Ουκρανία, σύμφωνα με το κείμενο της ομιλίας του που δόθηκε στη δημοσιότητα από την υπηρεσία Τύπου του ΟΗΕ.
«Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να αποκατασταθεί ο διάλογος και σταδιακά να αρχίσουμε να κοιτάμε ένα μέλλον όπου θα επικρατεί η ειρήνη», επισήμνε σε συνέντευξη Τύπου στο περιθώριο της 12ης συνόδου κορυφής ASEAN-ΟΗΕ στην Καμπότζη.
Ο επικεφαλής του ΟΗΕ σημείωσε ότι κάθε είδους ειρήνη θα πρέπει να βασίζεται στις αξίες του Χάρτη του ΟΗΕ και του διεθνούς δικαίου.
Στις 4 Οκτωβρίου 2022, ο Ουκρανός πρόεδρος Vladimir Zelensky ενέκρινε απόφαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας να μην διεξάγει καμία διαπραγμάτευση με τον Ρώσο ηγέτη Vladimir Putin.
Με τη σειρά του, ο Putin απάντησε στις 31 Οκτωβρίου ότι δεν είδε καμία ευκαιρία να συζητήσει κανενός είδους συμφωνία με την Ουκρανία, εφόσον η κυβέρνηση του Κιέβου δεν δείχνει καμία επιθυμία να το κάνει.
Ωστόσο, τόνισε ο Putin, η καλή θέληση της Μόσχας είναι γνωστή και δεν υπόκειται σε καμία μεταστροφή.
Το μόνο που χρειάζεται για να επιτευχθούν συμφωνίες είναι να καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης