Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Βαρουφάκης για ΜέΡΑ25 Ιταλίας: Απέναντι στον συστηματοποιημένο φασισμό που υπηρετεί την λιτότητα πρέπει να παλέψουμε παντού

Βαρουφάκης για ΜέΡΑ25 Ιταλίας: Απέναντι στον συστηματοποιημένο φασισμό που υπηρετεί την λιτότητα πρέπει να παλέψουμε παντού
Δηλώσεις Βαρουφάκη για την ίδρυση του ΜέΡΑ25 Ιταλίας στη Ρώμη
Στη Ρώμη για την ιδρυτική εκδήλωση του ΜέΡΑ25 Ιταλίας βρέθηκε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης για να χαιρετίσει τις ιδρυτικές εργασίες του ιταλικού αδερφού κόμματος του ΜέΡΑ25.
Στην ομιλία του, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΜέΡΑ25, ο Γιάνης Βαρουφάκης αναφέρθηκε στη συστηματικοποίηση του φασισμού στην Ιταλία και τόνισε πως η οικονομική πολιτική της ακροδεξιάς δεν διαφέρει από αυτήν του νεοφιλελεύθερου συστήματος ως προς τη λιτότητα για τους πολλούς που ακόμα και ο φασίστας Mussolini πρέσβευε ως οικονομική πολιτική στην Ιταλία.
Επίσης, σημειώνεται ότι αναφέρθηκε ακόμα «στον ταξικό πόλεμο του συστήματος των Βρυξελλών που δεν διστάζει να βρίσκει εφαρμογή ακόμα και με την φασίστρια Giorgia Meloni», ενώ επισήμανε την «ανάγκη μιας πραγματικά αριστερής εναλλακτικής για την Ιταλία, την Ελλάδα και την Ευρώπη συνολικά αντιπαραβάλλοντας και αυτό που έγινε με την συνθηκολόγηση του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα το 2015».

Πετυχαίνουν τους απάνθρωπους στόχους τους

«Αυτοί που πρέπει να κάνουν κάτι είναι η Αριστερά. Αυτή ευθύνεται, αυτή είναι ένοχη, αυτή απέτυχε και έχουμε σήμερα τους φασίστες, τους τραπεζίτες, τους γραφειοκράτες, την Μελόνι κ.λπ.
Η ακροδεξιά, το σύστημα, οι ολιγάρχες κάνουν αυτό που πρέπει να κάνουν γι' αυτούς.
Πετυχαίνουν τους απάνθρωπους στόχους τους.
Εμείς πρέπει να κάνουμε κάτι στην Ιταλία, στην Ελλάδα, στην Γερμανία, στην Ευρώπη, παντού.
Τώρα είναι η ώρα.
Αυτή είναι η ευκαιρία της Αριστεράς και του ΜέΡΑ25» ανέφερε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25.
Την ιδρυτική εκδήλωση για το ΜέΡΑ25 Ιταλίας, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, άνοιξε ο γραμματέας του κόμματος Federico Dolce, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και η γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γερμανίας που ιδρύθηκε πέρυσι το Νοέμβριο με την παρουσία του Γιάνη Βαρουφάκη στο Βερολίνο, Julijana Zita.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης