Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Solomon (Goldman Sachs): Πόσο θα κρατήσει η bear market; - Έρχεται σύντομα η ανάκαμψη της Wall Street

Solomon (Goldman Sachs): Πόσο θα κρατήσει η bear market; - Έρχεται σύντομα η ανάκαμψη της Wall Street
Αυτό που περνάμε αυτή τη στιγμή είναι μια επαναφορά των προσδοκιών αποτίμησης
Oι κεφαλαιαγορές θα ανακάμψουν τους επόμενους μήνες, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Goldman Sachs, David Solomon, ο οποίος εμφανίστηκε αισιόδοξος για το 2023.
"Νομίζω ότι αυτό που περνάμε αυτή τη στιγμή είναι μια επαναφορά των προσδοκιών αποτίμησης", δήλωσε σε συνέντευξή του στο CNBC.
"Τους επόμενους μήνες, θα δούμε μια μικρή ανάκαμψη στις κεφαλαιαγορές όταν ο κόσμος συνηθίσει αυτή την προσαρμογή των αποτιμήσεων".

Τα χαμηλά επιτόκια

Ενώ ένα περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων επέτρεψε στις νεοεισηγμένες εταιρείες να ευδοκιμήσουν και να δουν τις αποτιμήσεις τους να διογκώνονται γρήγορα κατά τα πρώτα στάδια της πανδημίας, η αγορά αρχικών δημόσιων προσφορών (IPO) σημείωσε πτώση φέτος.
Οι εταιρείες που είναι εισηγμένες στις ΗΠΑ συγκέντρωσαν έσοδα ύψους 4,8 δισ. δολαρίων κατά το πρώτο εξάμηνο του 2022 έναντι 155 δισ. δολαρίων το 2021, σύμφωνα με την EY και την Dealogic.
Οι κύριοι υπαίτιοι περιλαμβάνουν την εκτίναξη του πληθωρισμού, τις αυξήσεις των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και τα λουκέτα της Covid που οδήγησαν τους επενδυτές από τα ριψοκίνδυνα, υψηλής ανάπτυξης στοιχήματα σε ασφαλέστερες, αμυντικές μετοχές.
Ενώ αυτοί οι αντίξοοι άνεμοι συνεχίζουν να υφίστανται, αλλά η αγορά προσαρμόζεται στη νέα της πραγματικότητα, σύμφωνα με τον Solomon.
"Υπάρχει πάντα ένα σωρό εταιρείες που πρέπει να εισαχθούν στο χρηματιστήριο", δήλωσε.
"Είμαστε τρία τρίμηνα σε ένα δύσκολο περιβάλλον για τις κεφαλαιαγορές.
Η ιστορία θα σας έλεγε ότι τρία, τέσσερα, πέντε, έξι τρίμηνα θα έχετε αυτή την αναπροσαρμογή", πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης