Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Μήνυμα JP Morgan στους long της Wall Street: «Ήρθε η ώρα να ξαναμπούν στο παιχνίδι»

Μήνυμα JP Morgan στους long της Wall Street: «Ήρθε η ώρα να ξαναμπούν στο παιχνίδι»
Οι αμερικανικές μετοχές θα σημειώσουν μακροπρόθεσμα κέρδη 8%, δεδομένου ότι οι τιμές έχουν πέσει σημαντικά
Ο David Kelly της JPMorgan Asset Management έχει ένα μήνυμα για τους μακροπρόθεσμους επενδυτές που έχουν πληγεί από τη φετινή πτώση στις αγορές μετοχών και ομολόγων: τώρα είναι η ώρα να ξαναμπουν στο παιχνίδι.
Ο επικεφαλής παγκόσμιος στρατηγικός αναλυτής της τράπεζας προέβλεψε ότι οι αμερικανικές μετοχές θα σημειώσουν μακροπρόθεσμα κέρδη 8%, δεδομένου ότι οι τιμές έχουν πέσει σημαντικά.
Ο Kelly, μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg, δήλωσε επίσης ότι τα ομόλογα είναι ελκυστικά τώρα, συνιστώντας μια ισχυρή κατανομή σε σταθερό εισόδημα.
Η αγορά ομολόγων έχει σημειώσει ένα ευρύ sell off φέτος, με τα εταιρικά ομόλογα επενδυτικής βαθμίδας να έχουν υποχωρήσει κατά περίπου 20% και τον δείκτη S&P 500 να καταγράφει πτώση παρόμοιου μεγέθους.
"Αυτή είναι μια εποχή που ένας μακροπρόθεσμος επενδυτής θα πρέπει να είναι overweight στις μετοχές.
Νομίζω ότι τα ομόλογα επιστρέφουν", δήλωσε ο Kelly στην εκπομπή Bloomberg Surveillance.

Στο επίκεντρο ο πληθωρισμός

Ένας άλλος λόγος για τους επενδυτές να παραμείνουν συγκρατημένα αισιόδοξοι θα μπορούσε να έρθει με τα στοιχεία για τον πληθωρισμό.
Ο Kelly δήλωσε ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή έχει ήδη κορυφωθεί και ο πληθωρισμός θα πρέπει να μειωθεί σταδιακά μέχρι τις αρχές του 2023, αν και αυτό μπορεί να μην είναι αρκετό για τους καταναλωτές με βάση το πολιτικό χάσμα στις ΗΠΑ.
Οι Αμερικανοί τείνουν να κρίνουν την οικονομία με βάση τις πολιτικές τους προτιμήσεις και μπορεί να τους διαφύγει όταν η πορεία αντιστραφεί, δήλωσε ο Kelly.
"Οι Ρεπουμπλικάνοι αισθάνονται πάντα χειρότερα για την οικονομία όταν υπάρχει Δημοκρατικός στον Λευκό Οίκο και το αντίστροφο".
Καθώς οι ενδιάμεσες εκλογές εξακολουθούν να κρίνονται σε όλη τη χώρα, η ελπίδα ορισμένων επενδυτών είναι ότι ο έλεγχος του ενός ή και των δύο σωμάτων του Κογκρέσου από τους Ρεπουμπλικανούς θα μειώσει πιθανώς τη δυνατότητα των Δημοκρατικών να θεσπίσουν δημοσιονομικά μέτρα για να στηρίξουν την οικονομία, εάν αυτή επιβραδυνθεί.
Αντιμέτωπη με τις ενδιάμεσες εκλογές είναι η πορεία του πληθωρισμού και η ιστορία δείχνει ότι οι μετοχές ανεβαίνουν μόλις ο αυξημένος πληθωρισμός κορυφωθεί, καθώς και ότι ο δείκτης αναφοράς S&P 500 έχει αποδώσει διψήφιες αποδόσεις ένα χρόνο αργότερα.
"Το ένα πράγμα που προκύπτει από αυτές τις εκλογές είναι ότι δεν θα υπάρξει καμία δημοσιονομική τόνωση πριν από το 2025, οπότε σε κάποιο στάδιο, η οικονομία αυτή αποδυναμώνεται ή πέφτει σε ύφεση", δήλωσε ο Kelly.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης