Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε κόκκινο συναγερμό η Δύση από τις απειλές Jinping: Η Κίνα προετοιμάζεται για... οποιονδήποτε πόλεμο - Διεθνής εμπλοκή;

Σε κόκκινο συναγερμό η Δύση από τις απειλές Jinping: Η Κίνα προετοιμάζεται για... οποιονδήποτε πόλεμο - Διεθνής εμπλοκή;
Η Κίνα, η οποία έχει τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία και στρατό στον κόσμο, έχει επανειλημμένα απειλήσει να προσαρτήσει την Ταϊβάν με τη βία εάν χρειαστεί
Σχετικά Άρθρα

Σε συναγερμό τέθηκε η Δύση μετά την δήλωση του προέδρου της Κίνας Xi Xiping, ο οποίος έκανε σαφή λόγο για προετοιμασία της μεγάλης ασιατικής χώρας... για πόλεμο, όπως ανέφερε το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Reuters.
Οι ήδη τεταμένες σχέσεις με τις ΗΠΑ, η εμπλοκή με την Ταϊβάν και φυσικά ο πόλεμος στην Ουκρανία, δημιουργούν ένα κλίμα που θυμίζει μπαρούτι... με την νέα δήλωση περί πολεμικής προετοιμασίας του Κινέζου προέδρου, να αυξάνει σημαντικά το επίπεδο της ανησυχίας
Σύμφωνα με την κινεζική κρατική τηλεόραση CCTV, ο Xi δήλωσε την Τρίτη 8/11 ότι «η Κίνα θα ενισχύσει πλήρως τη στρατιωτική της εκπαίδευση και την προετοιμασία για οποιονδήποτε πόλεμο», προσθέτοντας πως: «η ασφάλεια της Κίνας είναι όλο και πιο ασταθής και αβέβαιη».

Κίνδυνος για την Ταϊβάν 

Η Κίνα, η οποία έχει τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία και στρατό στον κόσμο, έχει επανειλημμένα απειλήσει να προσαρτήσει την Ταϊβάν με τη βία εάν χρειαστεί.
Οι ειδικοί λένε ότι τα σχόλια του Xiείναι «εξαιρετικά ανησυχητικά» και η Δύση πρέπει να «τον λάβει σοβαρά υπόψη του» και να χρησιμοποιήσει όλα τα απαραίτητα μέσα για να αποτρέψει τον Κινέζο ηγέτη από την εισβολή στην Ταϊβάν.
Προς το παρόν δεν υπάρχουν επίσημες αντιδράσεις από την Ουάσινγκτον, ή την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς αξιολογείται η δήλωση του Κινέζου προέδρου. Στις τελευταίες του δηλώσεις πάντως, ο Σι Τζινπίνγκ δείχνει να έχει αλλάξει ύφος, παρουσιάζοντας το νέο επιθετικό δόγμα του Πεκίνου, το οποίο εντάθηκε μετά τις παρεμβάσεις των ΗΠΑ στην περιοχή της Νότιας Κινεζικής Θάλασσας και ειδικότερα, μετά την επίσκεψη στην Ταϊβάν της αντιπροέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Pelosi.

Νέο στρατιωτικό drone παρουσίασε το Πεκίνο 

Πάντως χθες, η Κίνα παρουσίασε το νέο στρατιωτικό drone, το οποίο έχει ήδη δοθεί για επιχειρήσεις στον στρατό.
Η Κίνα, που φιλοδοξεί να γίνει η πρώτη στρατιωτική δύναμη στον πλανήτη, παρουσίασε το νέας τεχνολογίας drone Wing Loong-10, το οποίο έθεσε ήδη στη διάθεση του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (PLA).
Σύμφωνα με μαρτυρίες στρατιωτικών παρατηρητών που παρακολουθούν τη στρατιωτική ανάπτυξη της Κίνας, το UAV έχει τεθεί σε λειτουργία ως αποκλειστικό Ηλεκτρονικό Πόλεμο (EW)-UAV με την επίσημη ονομασία WZ-10 ή WL-10.
Η Κίνα παρουσίασε για πρώτη φορά το UAV Wing Loong-10 στο Nanchang Airshow 2020.
Σύμφωνα με προκαταρκτικές πληροφορίες, το νέο drone έχει σχεδιαστεί για να εντοπίζει ηλεκτρομαγνητικά σήματα μεταξύ 100-300MHz στα 200 χιλιόμετρα, έχει μέγιστο βάρος απογείωσης MTOW 3200 κιλά και αναπτύσσει ταχύτητα 520 χιλιόμετρα την ώρα.

Ο επικεφαλής της Στρατηγικής Διοίκησης των ΗΠΑ προειδοποιεί

Προ ημερών, ο διοικητής της Στρατηγικής Διοίκησης των ΗΠΑ, ναύαρχος Richards, που επιβλέπει το πρόγραμμα των πυρηνικών όπλων, σε ομιλία του στο Ετήσιο Συμπόσιο του Naval Submarine League’s 2022 & Industry Update, προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ χάνουν την πυρηνική τους αποτροπή έναντι ανταγωνιστών όπως η Κίνα και η Ρωσία.
«Αυτή η κρίση στην Ουκρανία, στην οποία βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή, είναι απλώς η προθέρμανση» είπε ο Ρίτσαρντ, και πρόσθεσε: «Η μεγάλη κρίση έρχεται. Και δεν πρόκειται να περάσει πολύς χρόνος μέχρι να δοκιμαστούμε με τρόπους που δεν έχουμε δοκιμαστεί εδώ και πολύ καιρό», καθώς η Κίνα αναπτύσσει πυρηνικά όπλα πολύ ταχύτερα από τις ΗΠΑ, κι αυτό είναι ένα «βραχυπρόθεσμο πρόβλημα».
Αξιωματούχοι του Πενταγώνου κρούουν εδώ και χρόνια τον κώδωνα του κινδύνου για τη στρατιωτική ενίσχυση της Κίνας και την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων, αλλά τα σχόλια του διοικητή της Strat Com κάνουν την κατάσταση να φαίνεται ακόμη πιο δυσοίωνη από ό,τι άλλοι αξιωματούχοι έχουν παραδεχθεί δημοσίως.
Ο ναύαρχος Richards ζήτησε μια ριζική επανεξέταση του προβλήματος στις Ηνωμένες Πολιτείες, ώστε να μη μείνουν ακόμη περισσότερο πίσω από την Κίνα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης