Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σ. Κουνενάκη - Εφραίμογλου: Το ΕΒΕΑ στηρίζει τη νεοφυή επιχειρηματικότητα

Σ. Κουνενάκη - Εφραίμογλου: Το ΕΒΕΑ στηρίζει τη νεοφυή επιχειρηματικότητα

To EBEA συμμετείχε στην κορυφαία διοργάνωση Web Summit 2022 με 10 εταιρείες

Σχετικά Άρθρα

Δυναμική παρουσία, με 10 εταιρείες, έδωσε και φέτος, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, στην κορυφαία διοργάνωση Web Summit 2022 με τη συνεργασία του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης για λογαριασμό της Περιφέρειας Αττικής.
Η κορυφαία διεθνής έκθεση που πραγματοποιείται, κάθε χρόνο, στη Λισαβόνα από 1 έως 4 Νοεμβρίου και αφορά στο οικοσύστημα καινοτομίας και τεχνολογίας, φέτος συγκέντρωσε πάνω από 70.000 συμμετέχοντες, περισσότερους από 1000 ομιλητές, 2000 νεοφυείς εταιρείες και 1000 επενδυτές.
Σύμφωνα με ανακοίνωση, το ΕΒΕΑ εκπροσώπησαν η πρόεδρός του Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου και η διευθύντρια Διεθνών Σχέσεων Ελένη Φώτη.
H κυρία Κουνενάκη Εφραίμογλου, αναφερόμενη στις πρωτοβουλίες και τις δράσεις που υλοποιεί το επιμελητήριο για την ενίσχυση της νεοφυούς επιχειρηματικότητας δήλωσε: «Το ΕΒΕΑ εστιάζει στην ενίσχυση της καινοτομίας και της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, αναλαμβάνοντας νέες πρωτοβουλίες και δημιουργώντας ένα ευρύ δίκτυο συνεργασιών με φορείς καινοτομίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι μάλιστα το πρώτο επιμελητήριο στην Ελλάδα και την Ευρώπη που δημιούργησε Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων. Παράλληλα, ενισχύει τις επιχειρηματικές ομάδες που συμμετέχουν στις δομές καινοτομίας του, υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, τη συμμετοχή τους σε κορυφαίες διοργανώσεις, όπως το Web Summit 2022, με σκοπό τη δικτύωση και την υλοποίηση των σχεδίων τους».
Στο πλαίσιο αυτό το ΕΒΕΑ υποστήριξε την ενεργή συμμετοχή στο Web Summit 10 νεοφυών επιχειρήσεων, ενταγμένων στη Θερμοκοιτίδα νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας - Θ.Ε.Α. του ΕΒΕΑ και στον επιχειρηματικό επιταχυντή του Ευρωπαϊκού Έργου "GAZELLE: orGAniZing accELaration for high-potentiaL innovativE SMEs", συντονιστής-εταίρος του οποίου είναι το επιμελητήριο.
Στο Web Summit 2022 συμμετείχαν οι παρακάτω νεοφυείς επιχειρήσεις της Θ.Ε.Α. και του Έργου Gazelle:

  1. Omgyno https://www.omgyno.com(Θ.Ε.Α.)
  2. Rhoe https://rhoe.gr/ (Θ.Ε.Α.)
  3. Ergasia App https://ergasia.app/ (Θ.Ε.Α.)
  4. Hobsido https://hobsido.com (Θ.Ε.Α.)
  5. Project Parenting https://www.projectparenting.gr/ (Gazelle)
  6. Κleesto https://kleesto.com/ (Gazelle)
  7. Digisec A.E https://digisec.gr/ (Gazelle)
  8. Dataphoria https://www.dataphoria.gr/ (Gazelle)
  9. Traqbeat Technologies PC https://traqbeat.com/ (Gazelle)
  10. Inteligg p.c https://www.inteligg.com/ (Gazelle).
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης