Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοδος στη Wall, με το βλέμμα στις ενδιάμεσες εκλογές και στον πληθωρισμό - O S&P +0,86%, στο +0,74% Nasdaq

tags :
Άνοδος στη Wall, με το βλέμμα στις ενδιάμεσες εκλογές και στον πληθωρισμό - O S&P +0,86%, στο +0,74% Nasdaq

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street...

Άνοδο κατέγραψαν οι κυριότεροι δείκτες στη Wall Street τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου, με την προσοχή των επενδυτών να συγκεντρώνουν οι ενδιάμεσες εκλογές και τα στοιχεία για τον πληθωρισμό…

Σημειώνεται πως οι ενδιάμεσες εκλογές θα καθορίσουν ποιο κόμμα θα ελέγχει το Κογκρέσο και θα επηρεάσει την κατεύθυνση των μελλοντικών δαπανών.
Οι Δημοκρατικοί ελέγχουν, επί του παρόντος, τη Βουλή, ενώ έχουν την πλειοψηφία στη Γερουσία.
Ωστόσο, σύμφωνα με τη Lori Calvasina της RBC, «ένας Δημοκρατικός πρόεδρος, με ρεπουμπλικανικό ή διασπασμένο Κογκρέσο, σημαίνει κέρδη άνω του μέσου όρου». 
Σε αυτό το κλίμα, o βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημείωσε άνοδο +1,3%, στις 32.827 μονάδες.
Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 κατέγραψε άνοδο +0,96%, στις 3.806 μονάδες
Ο σύνθετος τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε άνοδο +0,85%, στις 10.564 μονάδες
Καταγραφή_408.JPG

Στο ταμπλό, η Apple βρέθηκε στο επίκεντρο σήμερα, καθώς κατάφερε να απορροφήσει τις ενδοσυνεδριακές πιέσεις και να κλείσει με κέρδη 0,4%. Οι ανησυχίες τροφοδοτήθηκαν αφού ανακοίνωσε ότι η παραγωγή iPhone έχει μειωθεί προσωρινά λόγω των περιορισμών του Covid-19 στην Κίνα.
Η Apple ανακοίνωσε ότι τα προβλήματα είναι στο εργοστάσιο της Foxconn στην Κίνα, το οποίο είναι η μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής iPhone στον κόσμο.
Στον αντίποδα, οι μετοχές κατηγορίας Α της Berkshire Hathaway ενισχύθηκαν κατά 1,5%, αφού ο όμιλος κατέγραψε σταθερή αύξηση των λειτουργικών κερδών κατά το τρίτο τρίμηνο.
Τα λειτουργικά κέρδη του ομίλου – τα οποία περιλαμβάνουν τα κέρδη από τις θυγατρικές του επιχειρήσεις, όπως οι ασφάλειες, οι σιδηρόδρομοι και οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας – ανήλθαν σε 7,761 δισ. δολάρια το τρίτο τρίμηνο, αυξημένα κατά 20% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. 

Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 4,22%, ενώ το 2ετές βρέθηκε στο 4,71%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε κατά 0,7% έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,0031 δολ.

Στα εμπορεύματα, το πετρέλαιο κατέγραψε άνοδο 0,9% στα 91,8 δολ. το βαρέλι, ενώ κέρδη σημείωσε και ο χρυσός κλείνοντας στα 1.680 δολάρια ανά ουγγιά με άνοδο 0,2%. 

Ήπια άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές, o DAX +0,6%

Ήπια άνοδο σημειώνουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με το βλέμμα να στρέφεται στις κρίσιμες ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ στις 8 Νοεμβρίου.
Την προσεχή Πέμπτη θα ανακοινωθούν και τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, στον απόηχο της νέας αύξησης επιτοκίων από τη Fed κατά 0,75%.
Στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύθηκε 0,55%, στις 13.533 μονάδες, μετά τα θετικά στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημείωσε πτώση -0,48%, στις 7.299 μονάδες.
Στις 6.416 μονάδες με οριακές διακυμάνσεις διαπραγματεύτηκε ο CAC 40 στο Παρίσι.
Ο FTSE MIB στο Μιλάνο σημείωσε οριακές μεταβολές, στις 23.493 μονάδες.
αφδσ_1.JPG
Στο ταμπλό, οι μετοχές των ορυχείων και των εταιρειών πολυτελείας υποχώρησαν μετά τη διάψευση των προσδοκιών για χαλάρωση των αυστηρών μέτρων COVID-19 της Κίνας κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.
Ο δείκτης αναφοράς STOXX 600 ενισχύθηκε κατά 0,33%, μετά από τέσσερις συνεχόμενες εβδομάδες κερδών.
Οι εκτεθειμένες στην Κίνα ευρωπαϊκές μεταλλευτικές εταιρείες σημείωσαν πτώση 0,6%, ενώ οι μετοχές πολυτελείας, συμπεριλαμβανομένων των LVMH, Kering, Pernod Ricard και Hermes International υποχώρησαν μεταξύ 0,7% και 1,6%.
Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι στην Κίνα επανέλαβαν τη δέσμευσή τους για αυστηρούς περιορισμούς για την COVID-19 κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, απογοητεύοντας τους επενδυτές που ήλπιζαν σε χαλάρωση των μέτρων.
Ξεχωριστά, τα στοιχεία έδειξαν ότι οι κινεζικές εξαγωγές και οι εισαγωγές συρρικνώθηκαν αμφότερες τον Οκτώβριο και έπεσαν έξω από τις προβλέψεις.

Στο μακροοικονομικό μέτωπο, άνοδο μεγαλύτερη των εκτιμήσεων σημείωσε η γερμανική βιομηχανική παραγωγή τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της ομοσπονδιακής στατιστικής υπηρεσίας, καθώς τα εργοστάσια παρήγαγαν περισσότερα καταναλωτικά και κεφαλαιουχικά αγαθά παρά τις διαταραχές στην αλυσίδα εφοδιασμού.
Η βιομηχανική παραγωγή στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης διευρύνθηκε κατά 0,6% κατά τη διάρκεια του μήνα, από την προς τα κάτω αναθεωρημένη συρρίκνωση κατά 1,2% τον Αύγουστο και πάνω από τις προβλέψεις των οικονομολόγων για ανάπτυξη 0,2%.
Η άνοδος στηρίχθηκε στη δύναμη των καταναλωτικών και κεφαλαιουχικών αγαθών, όπου η παραγωγή αυξήθηκε κατά 1,4% και 1,1% αντίστοιχα.
Ωστόσο, οι αυξήσεις αυτές αντισταθμίστηκαν από την πτώση της παραγωγής στους ενεργοβόρους κλάδους της βιομηχανίας κατά 0,9% σε μηνιαία βάση.
Οι εμπλοκές στην αλυσίδα εφοδιασμού που οφείλονται στον πόλεμο στην Ουκρανία εξακολούθησαν επίσης να δυσχεραίνουν τον ευρύτερο βιομηχανικό τομέα της χώρας, ιδίως όσον αφορά την επεξεργασία παραγγελιών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης