Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ηχηρό μήνυμα Ρωσίας: Δεν πολεμάμε πλέον με την Ουκρανία αλλά συνολικά με τη Δύση – Ιδιαίτερα επικίνδυνη κλιμάκωση

Ηχηρό μήνυμα Ρωσίας: Δεν πολεμάμε πλέον με την Ουκρανία αλλά συνολικά με τη Δύση –  Ιδιαίτερα επικίνδυνη κλιμάκωση

Ο Ρώσος πρεσβευτής στις Ηνωμένες Πολιτείες Anatoly Antonov σχολίασε την απόφαση των ΗΠΑ για πρόσθετη προμήθεια όπλων στην Ουκρανία - Η κατάσταση δεν πρόκειται να επιλυθεί στο πεδίο της μάχης, επισήμανε ο ίδιος

Σχετικά Άρθρα

Η Δύση συνεχίζει να ακολουθεί μια λανθασμένη πολιτική πιστεύοντας ότι η κατάσταση στην Ουκρανία μπορεί να επιλυθεί στο πεδίο της μάχης, ενώ στην πραγματικότητα πρέπει να αρχίζει να εξετάζει πώς θα βρεθεί μια λύση στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, δήλωσε το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022 ο Ρώσος πρεσβευτής στις Ηνωμένες Πολιτείες Anatoly Antonov, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Tass.
«Σχετικά με τις νέες αποφάσεις της αμερικανικής διοίκησης για πρόσθετες προμήθειες όπλων στην Ουκρανία, θα ήθελα να επισημάνω ότι οι λεγόμενοι ‘’εταίροι’’ μας συνεχίζουν με μια λάθος πολιτική πιστεύοντας ότι το πρόβλημα μπορεί να λυθεί στο πεδίο της μάχης και να συνεχίσουν να ξοδεύουν περισσότερο διπλωματικό κεφάλαιο και πόρους.
Τώρα συγκεντρώνουν ένοπλες δυνάμεις κοντά στα ρωσικά σύνορα», είπε ο Antonov στους δημοσιογράφους σχολιάζοντας ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας των ΗΠΑ για το Κίεβο.
«Η κατάσταση που διαμορφώνεται είναι εξαιρετικά ανησυχητική», είπε.
«Στην Ουκρανία μάλιστα, στο ουκρανικό έδαφος, δεν πολεμάμε ενάντια στους Ουκρανούς, αλλά ενάντια στη συλλογική Δύση, η οποία προσπαθεί να υπονομεύσει τα ιστορικά θεμέλια της Ρωσίας στην περιοχή, να εξαντλήσει όλους τους οικονομικούς και στρατιωτικούς πόρους που θδιαθέτουμε  και να δημιουργήσει μια κατάσταση, στην οποία η Ρωσία δεν θα είχε ποτέ την ευκαιρία να διαπραγματευτεί ισότιμα με τις δυτικές χώρες στη διεθνή σκηνή», τόνισε ο διπλωμάτης.
Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρωσία θα καταφέρει να κερδίσει ό,τι κι αν προσπαθεί να κάνει η Ουάσιγκτον.
«Δεν έχουμε άλλη διέξοδο και καμία αμφιβολία ότι επιδιώκουμε έναν δίκαιο σκοπό και θα νικήσουμε», σημείωσε.

Ειρηνική διευθέτηση

Ο Antonov επισήμανε ότι η σημερινή κατάσταση δεν μπορεί να επιλυθεί σε πεδίο μάχης και η Δύση θα πρέπει να αρχίσει να αναζητεί οδό για τη διευθέτησή της μέσω διαπραγματεύσεων.
«Πρέπει να προσανατολιζόμεστε σήμερα όχι στην ενίσχυση του Κιέβου με πρόσθετα όπλα, αλλά για το πώς θα βρούμε μια διαπραγματευτική λύση.
Είναι αδύνατο να λυθεί πλήρως το πρόβλημα στο πεδίο της μάχης», είπε.
Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του Πενταγώνου Sabrina Singh ανακοίνωσε την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022 ότι στο πλαίσιο του νέου πακέτου βοήθειας, η Ουκρανία θα λάβει 90 ανακαινισμένα άρματα μάχης T-72, 1.100 drones Phoenix Ghost, συστήματα αεράμυνας HAWK και άλλα μέσα.

Μηδενισμός των περιορισμών στους Ρώσους πολίτες

Η Ρωσία είναι έτοιμη για μια εποικοδομητική προσέγγιση στο ζήτημα του «μηδενισμού» όλων των περιορισμών που έχουν επιβάλλει οι Ηνωμένες Πολιτείες, επισήμανε ο Antonov.
«Είμαστε έτοιμοι να υιοθετήσουμε μια πολύ εποικοδομητική προσέγγιση όσον αφορά το θέμα της μηδενισμού όλων των περιορισμών (σ.σ. προς τους Ρώσους πολίτες).
Πρέπει να αρχίσουμε να κοιτάμε σφαιρικά το ζήτημα αυτό.
Λέω - όλους τους περιορισμούς.
Δεν σημαίνει ότι ζητούνται μόνο βίζες.
Απλώς ρίξτε μια ματιά στον αριθμό των κυρώσεων που επιβλήθηκαν κατά της Ρωσίας… Είναι αδύνατο να τις θυμόμαστε όλες, υπάρχουν χιλιάδες κυρώσεις», επισήμανε στους δημοσιογράφους.
«Επιπλέον, επιβάλλουν κυρώσεις από τις οποίες υποφέρουν τελικά.
Εμφανίζονται αργότερα στο [Ρωσικό] Υπουργείο Εξωτερικών λέγοντας "Ακούστε, ακυρώστε αυτόν τον περιορισμό..."
Εμείς απαντάμε: Πώς γίνεται;
Τι γίνεται με τους διπλωμάτες μας στην Ουάσιγκτον;"
[Απαντούν] Θα διευθετηθεί αργότερα’’», σημείωσε ο Ρώσος διπλωμάτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης