Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν είναι πια υπερδύναμη, είναι μια ευάλωτη χώρα

tags :
Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν είναι πια υπερδύναμη, είναι μια ευάλωτη χώρα
Eμφανιζόμενος ενώπιον μιας ομάδας φοιτητών την «Εθνική Ημέρα Καταπολέμησης της Παγκόσμιας Αλαζονείας», ο Khamenei είπε ότι οι σύγχρονες ΗΠΑ είναι «πολύ ευάλωτες» και ότι δεν είναι πλέον η κυρίαρχη δύναμη στον κόσμο.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν πρέπει να θεωρούνται «άθικτη» δύναμη εν μέσω αυξανόμενων γεωπολιτικών εντάσεων μεταξύ του κόσμου της Ανατολής και του κόσμου της Δύσης».
Τάδε έφη ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Ayatollah Ali Khamenei, την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022.
Ειδικότερα, εμφανιζόμενος ενώπιον μιας ομάδας φοιτητών την «Εθνική Ημέρα Καταπολέμησης της Παγκόσμιας Αλαζονείας», ο Khamenei είπε ότι οι σύγχρονες ΗΠΑ είναι «πολύ ευάλωτες» και ότι δεν είναι πλέον η κυρίαρχη δύναμη στον κόσμο.
Τα σχόλια έρχονται εν μέσω αυτού που ουσιαστικά έχει μετατραπεί σε «πόλεμο δι’ αντιπροσώπων» στην Ουκρανία μεταξύ των δυνάμεων που είναι ευθυγραμμισμένες με το ΝΑΤΟ στη Δύση και της Ρωσίας, η οποία αυτήν τη στιγμή είναι σύμμαχος με έθνη όπως η Κίνα.
Τον Οκτώβριο, οι Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις κατήγγειλαν πως ιρανικά UAV επιχειρούσαν στη χώρα υπέρ της Ρωσία, πλήττοντας ακόμα και μη στρατιωτικούς στόχους.
Επίσης, αρκετοί Ιρανοαμερικανοί πολίτες παραμένουν κρατούμενοι στις ιρανικές φυλακές με την κατηγορία της κατασκοπείας, αφού επέκριναν το σημερινό καθεστώς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης