Τελευταία Νέα
Διεθνή

State Department για τουρκολιβυκό σύμφωνο: Δεν μπορεί να υπογράφει συμφωνίες η υπηρεσιακή κυβέρνηση της Λιβύης

State Department για τουρκολιβυκό σύμφωνο: Δεν μπορεί να υπογράφει συμφωνίες η υπηρεσιακή κυβέρνηση της Λιβύης
Καλούμε όλα τα μέρη να απέχουν από ενέργειες που αυξάνουν την ένταση στην ανατολική Μεσόγειο λέει το State Department
Σχετικά Άρθρα

Σαφές μήνυμα ότι η υπηρεσιακή κυβέρνηση της Λιβύης δεν μπορεί να συνάπτει συμφωνίες που επηρεάζουν τις εξωτερικές σχέσεις και επιφέρουν μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις για την χώρα έστειλε το State Department, θέση που αν μη τι άλλο «τινάζει στον αέρα» το τουρκολιβυκό σύμφωνο.
«Σημειώνουμε ότι η υπηρεσιακή κυβέρνηση της Λιβύης υποχρεούται σύμφωνα με τις διατάξεις του οδικού χάρτη του Φόρουμ για τον Πολιτικό Διάλογο στη Λιβύη (LPDF) να μην εξετάζει νέες συμφωνίες που βλάπτουν τη σταθερότητα των εξωτερικών σχέσεων του λιβυκού κράτους ή του επιβάλλουν μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις.
Θα σας παραπέμψουμε στις κυβερνήσεις της Τουρκίας και της Λιβύης για το αποτέλεσμα των πρόσφατων συνομιλιών.
Καλούμε όλα τα μέρη να απέχουν από ενέργειες που ενέχουν τον κίνδυνο να αυξήσουν τις εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο» ανέφερε εκπρόσωπος του State Department απαντώντας σε ερώτηση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.
Ερωτηθείς για τα ενεργειακά θέματα στην ανατολική Μεσόγειο, ο Αμερικάνος αξιωματούχος σημείωσε ότι «η μακροχρόνια πεποίθησή μας είναι ότι η ανάπτυξη των πόρων στην Ανατολική Μεσόγειο θα πρέπει να προάγει τη συνεργασία και να παρέχει τα θεμέλια για διαρκή ενεργειακή ασφάλεια και οικονομική ευημερία σε ολόκληρη την περιοχή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης