Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Ο Erdogan κούνησε τον δάχτυλο στον Scholz: Τηρείστε ουδέτερη στάση στο ελληνοτουρκικό

Ο Erdogan κούνησε τον δάχτυλο στον Scholz: Τηρείστε ουδέτερη στάση στο ελληνοτουρκικό
Ο Τούρκος πρόεδρος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γερμανό καγκελάριο, Olaf Scholz
Σχετικά Άρθρα

Για τη στάση της Γερμανίας απέναντι στην ελληνοτουρκική διαμάχη -που τους τελευταίους μήνες έχει λάβει επικίνδυνες διαστάσεις- έψεξε ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan, τον Γερμανό καγκελάριο, Olaf Scholz.
«Η Άγκυρα αναμένει από τη Γερμανία να επιστρέψει στην ουδέτερη στάση όσον αφορά τις σχέσεις Τουρκίας κι Ελλάδας» επεσήμανε ο Erdogan στον Scholz κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας τους.
Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε πως αποδίδει «ιδιαίτερη σημασία» στον στενό διάλογο που έχει αναπτυχθεί με τον Γερμανό καγκελάριο για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων σε κάθε τομέα. «Ο διάλογος Τουρκίας - ΕΕ, οι διαπραγματεύσεις για την επικαιροποίηση της τελωνειακής ένωσης, οι συνομιλίες για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ πρέπει να αναζωογονηθούν» φέρεται να επεσήμανε ο Erdogan στον Γερμανό καγκελάριο.

Το μήνυμα Μητσοτάκη σε Τουρκία από Εσθονία

Από την πλευρά του, πάντως, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, απηύθυνε νέο μήνυμα στην Τουρκία σε δηλώσεις του από την Εσθονία. Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι «υπάρχει μόνο ένας τρόπος επίλυσης των διαφορών με την Τουρκία: το Διεθνές Δίκαιο» ενώ δήλωσε ότι ενημέρωσε την Εσθονή πρωθυπουργό, Kaja Kallas, για την τουρκική προκλητικότητα.
Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως είναι «απαράδεκτη η αμφισβήτηση της εδαφικής κυριαρχίας και η επιθετική ρητορική εκ μέρους της Τουρκίας».
Επίσης, ο πρωθυπουργός άφησε αιχμές και για το γεγονός ότι η Τουρκία δεν έχει εφαρμόσει τις δυτικές κυρώσεις στη Ρωσία. «Πρέπει να πείσουμε κράτη μέλη του ΝΑΤΟ να εφαρμόζουν τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας οι οποίες είναι αποτελεσματικές» επεσήμανε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης