Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία ζητάει διάλογο με τις ΗΠΑ ώστε να επιλυθεί το ουκρανικό, το θέλει το 60% των αμερικανών... αλλά υπάρχουν σοβαρά εμπόδια

Η Ρωσία ζητάει διάλογο με τις ΗΠΑ ώστε να επιλυθεί το ουκρανικό, το θέλει το 60% των αμερικανών... αλλά υπάρχουν σοβαρά εμπόδια

Η Ρωσία άνοιξε παράθυρο ευκαιρίας για διάλογο με τις ΗΠΑ για την επίλυση του Ουκρανικού

Εάν οι αμερικανοί ήταν διατεθειμένοι να ακούσουν τις ανησυχίες της Ρωσίας και να επιστρέψουν στην συζήτηση για τις εγγυήσεις ασφαλείας θα μπορούσαν να ξεκινήσουν συνομιλίες μεταξύ του ρώσου Προέδρου Putin και του αμερικανικού Προέδρου Biden.
Η πλατφόρμα για να επιλυθεί το Ουκρανικό πρέπει να αποτελέσει βάση διαπραγμάτευσης μεταξύ της Ρωσίας και των ΗΠΑ…

Για πρώτη φορά η Ρωσία κάνει τέτοιο άνοιγμα για διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ υποδηλώνει τις προθέσεις της Ρωσικής πλευράς να διευθετηθεί το Ουκρανικό.
Η Ρωσία επιμένει στο ζήτημα των εγγυήσεων και μόνο μια προφορική δήλωση ότι η Ουκρανία δεν θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ δεν επαρκεί.

Οι δηλώσεις των ρώσων ήρθαν λίγο μετά την απόφαση της Ρωσίας να αποσυρθεί από την συμφωνία των σιτηρών αφού οι Ουκρανικές δυνάμεις με στήριξη από την Βρετανία και τις ΗΠΑ χρησιμοποίησε drones από αέρα και θάλασσα ώστε να χτυπήσουν τον ρωσικό στόλο στην Σεβαστούπολη.
Ήδη οι ρώσοι κατηγόρησαν ευθέως την Βρετανία ότι κρύβεται πίσω από δύο τρομοκρατικές επιθέσεις

1)Το χτύπημα στους υποθαλάσσιους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream 1 και 2 που ανήκουν στην Ρωσία.
Οι Ρώσοι ευθέως κατηγόρησαν την Βρετανία ότι πραγματοποίησε το σαμποτάζ και την δολιοφθορά.

2)Οι ρώσοι κατηγορούν για το χτύπημα στην γέφυρα της Κριμαίας τις ουκρανικές δυνάμεις και τις βρετανικές δυνάμεις ότι από κοινού συντόνισαν την τρομοκρατική επίθεση σε μια πολιτική γέφυρα που ενώνει την Ρωσία με την Κριμαία.

Οι Ρωσικές δυνάμεις έχουν οριοθετήσει τα εδάφη, ελέγχουν το Donbass στα Ανατολικά δηλαδή τις περιοχές του Luhansk και του Donetsk.
Ελέγχουν το 60% της Zaporizhia και μαζί και το πυρηνικό εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και το μεγαλύτερο μέρος της Kherson στα νότια…
Η Ρωσία δεν φαίνεται να εξετάζει παραχώρηση εδαφών πλην ορισμένων π.χ. την Δυτική Kherson ή το πυρηνικό εργοστάσιο της Zaporizhia αυτά θα μπορούσε η Ρωσία να τα διαπραγματευτεί όχι όμως το Donbass και την Ανατολική Kherson και προφανώς την Κριμαία...

Οι Αμερικανοί... ψηφίζουν στις 8 Νοεμβρίου 2022 και το πιθανότερο σενάριο είναι ότι οι δημοκρατικοί θα ηττηθούν.
Οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν δηλώσει ότι θα επανεξετάσουν τις συμφωνίες οικονομικής και στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία...
Εάν αυτό συμβεί και ο Zelensky ο Ουκρανός Πρόεδρος δεν θα έχει άλλες επιλογές από το να προσέλθει σε διαπραγματεύσεις με τους ρώσους.... εάν οι αμερικανοί... μειώσουν την στρατιωτική βοήθεια.
Τώρα το αποκλείουν οι Ουκρανοί που ασκούν πίεση στις ρωσικές δυνάμεις σε όλα α σημεία επαφής στο μέτωπο...
Ο Zelensky υπέγραψε και διάταγμα που απαγορεύει συνομιλίες με τον Putin τον ρώσο Πρόεδρο αλλά αυτά... είναι ανούσιες επικοινωνιακές κινήσεις...

Το ΝΑΤΟ έχει μετατρέψει την Ουκρανία σε de facto εταίρο

Η επίσημη γραμμή του ΝΑΤΟ παρέμεινε ότι δεν θα επέτρεπε ποτέ στη Ρωσία να ασκήσει στην πραγματικότητα οποιοδήποτε είδος δικαίωμα αρνησικυρίας για το ποια χώρα θα ενταχθεί στην συμμαχία.
Το κυριότερο είναι ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ έχουν αυξήσει σημαντικά την υποστήριξή τους στην Ουκρανία, μετατρέποντας την σε de facto εταίρο του ΝΑΤΟ.

Οι αμερικανοί πολίτες είναι υπέρ του διαλόγου με την Ρωσία

Και όμως, πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι περισσότεροι Αμερικανοί θέλουν διπλωματική λύση μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας, ιδιαίτερα λόγω των αυξανόμενων φόβων για πυρηνική αντιπαράθεση.
Με βάση δημοσκόπηση σχεδόν το 60% των Αμερικανών θα υποστήριζε τις Ηνωμένες Πολιτείες να εμπλακούν σε διπλωματικές προσπάθειες «το συντομότερο δυνατό» για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι η Ουκρανία πρέπει να κάνει παραχωρήσεις στη Ρωσία, σύμφωνα με ευρήματα νέας δημοσκόπησης.
Η έρευνα,που διεξήχθη από το Data for Progress για λογαριασμό του Quincy Institute for Responsible Statecraft, διαπίστωσε επίσης ότι το 49% δήλωσε ότι η κυβέρνηση Biden και το Κογκρέσο δεν έχουν κάνει αρκετά βήματα ώστε να επιλύσουν το Ουκρανικό με διάλογο.

Επιπλέον, όπως ανέφερε η δεξαμενή σκέψης Quincy Institute for Responsible Statecraft, ο πόλεμος της Ουκρανίας δεν συγκαταλέγεται καν στις τρεις κύριες ανησυχίες των αμερικανών.
«Μόλις 6% είπε ότι ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι μεταξύ των τριών κορυφαίων πιο σημαντικών ζητημάτων που αντιμετωπίζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες σήμερα, με τα τρία πρώτα να είναι ο πληθωρισμός (46%), οι θέσεις εργασίας και η οικονομία (31%) και η βία με όπλα (26%)….

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης