Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Τουρκία: Μέσω του TurkStream η ΕΕ θα προμηθεύεται ρωσικό φυσικό αέριο - Αδύνατη η απεξάρτηση

Τουρκία: Μέσω του TurkStream η ΕΕ θα προμηθεύεται ρωσικό φυσικό αέριο  - Αδύνατη η απεξάρτηση
Τι δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας Nureddin Nebati για το κοινό ενεργειακό project Ρωσίας και Τουρκίας
Σχετικά Άρθρα

Υπενθύμισε στην Ευρώπη την εξάρτησή της από το ρωσικό αέριο κυρίως κατά τις χαμηλές χειμερινές θερμοκρασίες, ο Τούρκος υπουργός Οικονομικών Nureddin Nebati., αναφερόμενος στα ρωσο-τουρκικά σχέδια για την κατασκευή κόμβου διέλευσης φυσικού αερίου την Κυριακή 30 Οκτωβρίου.
Οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Τουρκίας Vladimir Putin και Tayyip Erdogan σημγώνησαν να επεξεργαστούν λεπτομερώς και σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα το θέμα της δημιουργίας κόμβου φυσικού αερίου στην Τουρκία, μέσω του οποίου η Ρωσία θα μπορούσε να αναδρομολογήσει τη διαμετακόμιση η φυσικού αερίου από τους Nord Streams στη Μαύρη Θάλασσα.

Η εξάρτηση

«... Αν δούμε την Ευρώπη, εξαρτάται από το ρωσικό αέριο και θα περάσει τον χειμώνα σε μεγάλη δυσκολία.
Τώρα είναι απαραίτητο να γίνουν νέα βήματα και να προχωρήσουμε προς νέες δομές.
Γι' αυτό ο πρόεδρος Erdogan επισήμανε ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα για διασφαλίσει ότι η Τουρκία, η οποία θα γίνει κόμβος, θα μπορούσε να μεταφέρει ιρανικό και ρωσικό αέριο στην Ευρώπη», δήλωσε ο Nebati σε συνέντευξή του στο Arab News.

Ασφαλείς συνθήκες

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό θα συμβάλει στην εδραίωση της ειρήνης στην περιοχή και θα δημιουργήσει ασφαλείς συνθήκες για τη μεταφορά των ενεργειακών πόρων.
«Αυτή είναι μια ολοκληρωτική λύση στο πρόβλημα των υψηλών τιμών που οδήγησαν τον την παγκόσμια οικονομία σε ύφεση.
Υπό αυτή την έννοια, όπως είπε ο Πρόεδρός μας, είναι καλό που η Τουρκία είναι έτοιμη να αναλάβει την πλήρη ευθύνη και να κάνει ένα βήμα για να ανακουφίσει ολόκληρο τον κόσμο. ειδικά την Ευρώπη, σε αυτόν τον αγώνα για την προμήθεια φυσικού αερίου», υπογράμμισε ο Nebati.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης