Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συμφωνία σιτηρών: Σιγή ασυρμάτου από Peskov για τις συνομιλίες Ρωσίας – Τουρκίας

Συμφωνία σιτηρών: Σιγή ασυρμάτου από Peskov για τις συνομιλίες Ρωσίας – Τουρκίας
«Καλύτερα να ρωτήσετε το υπουργείο Εξωτερικών», είπε, όταν ρωτήθηκε από το Tass να σχολιάσει αυτές τις αναφορές

Απέφυγε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov να σχολιάσει δηλώσεις και αναφορές, πως Ρωσία και Τουρκία διαπραγματεύονται το καθεστώς της συμφωνίας σιτηρών, λέγοντας ότι αυτό το θέμα είναι αρμοδιότητα του υπουργείου Εξωτερικών.
«Καλύτερα να ρωτήσετε το υπουργείο Εξωτερικών», είπε, όταν ρωτήθηκε από το Tass να σχολιάσει αυτές τις αναφορές.
Σύμφωνα με τη δήλωση που αναρτήθηκε στο Twitter, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Hulusi Akar επικοινώνησε με Ρώσους ανώτατους αξιωματούχους, υπενθυμίζοντάς τους ότι η πρωτοβουλία αυτή για τις εξαγωγές σιτηρών, με την οποία έχουν αποσταλεί εκατομμύρια τόνοι τροφίμων από τον Αύγουστο, έχει αποβεί «για το καλό ολόκληρης της ανθρωπότητας και ότι η κρίση μπορούν να επιλυθεί με καλή θέληση και διάλογο».
Ανώτεροι Ρώσοι αξιωματούχοι επέκριναν τη συμφωνία εξαγωγών πριν από την προθεσμία ανανέωσης της 19ης Νοεμβρίου, και η Ουκρανία κατηγόρησε τη Ρωσία ότι καθυστερεί την πρόοδο των διαδικασιών για τη διασφάλιση διαδρόμου ασφαλούς διέλευσης για να ενισχυθεί η αλυσίδα εφοδιασμού στο λιμάνι της Μαύρης Θάλασσας.
Εάν ο διάδρομος παραμείνει κλειστός, θα μπορούσε και πάλι να προκαλέσει σοκ στις παγκόσμιες αγορές τροφίμων, επιδεινώνοντας τη διατροφική και εκτινάσσοντας τον πληθωρισμό παγκοσμίως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης