Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

Όχημα κερδοφορίας ψάχνουν οι αντασφαλιστές και τους επενδυτές τους… πίσω

Όχημα κερδοφορίας ψάχνουν οι αντασφαλιστές και τους επενδυτές τους… πίσω
Τα μηνύματα από το Baden Baden – τι συνομολόγησαν οι αντασφαλιστές
Όχημα που θα οδηγήσει στην κερδοφορία αναζητούν οι αντασφαλιστές.
Θέλουν να πάρουν με το μέρος τους και πάλι τους επενδυτές που τους γύρισαν την πλάτη λόγω ζημιογόνων αποτελεσμάτων.
Αυτά είναι δύο από τα κύρια μηνύματα που μετέφερε το Baden – Baden Reinsurance Meeting.
Κλειδί στην επίλυση του προβλήματος οι αποδόσεις των κεφαλαίων που τα τελευταία χρόνια έχουν πέσει κάτω του κόστους κεφαλαίων, αν ο κλάδος θέλει να έχει ρόλο στην οικονομία και την κοινωνία σύμφωνα με την Guy Carpenter.
Με την εικόνα που παρουσιάζει σήμερα ο κλάδος, «την πολυπλοκότητα και την αβεβαιότητα» υποστήριξε, η AXIS Re δεν μπορεί να προσελκύσει κεφάλαια, προσθέτοντας ότι κανείς επενδυτής δεν θα ρίξει χρήμα, όταν οι αποδόσεις κινούνται κάτω του κόστους του κεφαλαίου.

Το παιχνίδι στο γήπεδο των αντασφαλιστών

Στο Baden – Baden συνομολογήθηκε ότι τα τιμολόγια χρειάζονται βελτιώσεις για να επανέλθουν οι επενδυτές στο γήπεδο των αντασφαλιστών και για να μπορέσουν οι αντασφαλιστές να κάνουν «παιχνίδι».
Επίσης, ζημιές από φυσικές καταστροφές, πληθωρισμός, γεωπολιτικές αβεβαιότητες και επιτόκια είναι προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν για να επανέλθει σε σταθερή βάση η κερδοφορία και οι αντασφαλιστές να ασχοληθούν με τα θέματα που βρίσκονται πολύ ψηλά στο καλαντάρι της οικονομίας και την κοινωνίας: την κλιματική αλλαγή και την χρηματοδότηση της πράσινης ανάπτυξης, ωστόσο στο σημείο αυτό θα πρέπει να ειπωθεί ότι ασφαλιστικές και αντασφαλιστικές αναμένουν να δουν τις βελτιώσεις που θα κάνει η ΕΚΤ και η EIOPA με το καθεστώς Solvency II το οποίο αποτρέπει εν μέρει τις επενδύσεις των ασφαλιστών σε μεγάλα έργα υποδομών.

Πελάτες με χαμηλό ιστορικό ασφαλισμένων ζημιών

Με το μάτι στραμμένο στην κερδοφορία, οι αντασφαλιστές στο Baden Baden συμφώνησαν να διαθέσουν τα κεφάλαια τους σε τομείς επιχειρήσεων που αποφέρουν υψηλότερες αποδόσεις ήτοι σε επενδύσεις υψηλότερου ρίσκου και πελάτες που έχουν χαμηλό ιστορικό ασφαλισμένων ζημιών.
Μία νέα τάση για τον κλάδο των αντασφαλιστών είναι η αναζήτηση νέων ικανών στελεχών και όχι η ανακύκλωση αυτών μεταγραφές.

Έλενα Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης