Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Θεός αγαπάει την Ευρώπη... Μίνι καλοκαίρι σε Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία έως τον Δεκέμβριο

Ο Θεός αγαπάει την Ευρώπη... Μίνι καλοκαίρι σε Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία έως τον Δεκέμβριο
Προβλέπονται εκτεταμένες θερμότερες από τις κανονικές θερμοκρασίες για την ήπειρο
Μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής Ευρώπης είναι έτοιμο για ένα ασυνήθιστα θερμό τέλος του μήνα, με το Παρίσι να βλέπει θερμοκρασίες πιο συνηθισμένες σε μια καλοκαιρινή ημέρα παρά σε μια ημέρα του Φθινοπώρου.
Οι θερμοκρασίες στη γαλλική πρωτεύουσα θα φθάσουν έως και τους 25 βαθμούς Κελσίου την Πέμπτη, σύμφωνα με την υπηρεσία πρόγνωσης Maxar Technologies.
Άλλες μεγάλες πόλεις, από το Λονδίνο μέχρι τη Φρανκφούρτη και τη Μαδρίτη, θα έχουν επίσης πολύ θερμότερες ημέρες από το κανονικό.
Οι καθυστερήσεις τόσο στον χειμερινό καιρό όσο και στην υψηλότερη κατανάλωση καυσίμων αποτελούν ευλογία για το ενεργειακό σύστημα της περιοχής, καθώς οι προμήθειες ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου από τη Ρωσία έχουν μειωθεί και πολλά έθνη υποφέρουν από χαμηλότερη από το κανονικό πυρηνική παραγωγή.
c3a355c0c5fd41b44ee90d7d2c8704e1.webp

Πάνω από το μέσο όρο οι θερμοκρασίες

Το ασυνήθιστα θερμό φθινόπωρο σήμαινε ότι η Ευρώπη δημιούργησε ισχυρά επίπεδα αποθήκευσης φυσικού αερίου για το χειμώνα αντί να μειώσει τις προμήθειες.
"Προβλέπονται εκτεταμένες θερμότερες από τις κανονικές θερμοκρασίες για την ήπειρο", ανέφερε η Maxar.
Οι θερμοκρασίες κυμαίνονται πολύ πάνω από το μέσο όρο, ανέφερε.
Οι προοπτικές επιβεβαιώνουν τις επίσημες προβλέψεις που έγιναν νωρίτερα αυτό το μήνα.
Η Meteo France, η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία της Γαλλίας, είχε προβλέψει ότι η χώρα θα παραμείνει κατά μέσο όρο θερμότερη από το κανονικό μέχρι τον Δεκέμβριο.
Και οι επιστήμονες της Υπηρεσίας Κλιματικής Αλλαγής Copernicus δήλωσαν ότι οι ευρωπαϊκές θερμοκρασίες πιθανόν να είναι σημαντικά πάνω από το κανονικό κατά τη διάρκεια της περιόδου αιχμής της θέρμανσης μεταξύ Δεκεμβρίου και Φεβρουαρίου.
Βραχυπρόθεσμα, οι μέσες αποκλίσεις για τις επόμενες πέντε ημέρες κυμαίνονται γενικά μεταξύ 4-8C πάνω από το κανονικό σε ολόκληρη την κεντρική Ευρώπη.
Η θερμοκρασία στο Λονδίνο θα κορυφωθεί αυτή την εβδομάδα στους 20C, ενώ στη Μαδρίτη θα φτάσει τους 26C.
Εν τω μεταξύ, για την περίοδο 29 Οκτωβρίου έως 2 Νοεμβρίου προβλέπονται συνολικά 27,4 ημέρες θέρμανσης, πολύ κάτω από τον μέσο όρο των 10 ετών που είναι 44,1 ημέρες, σύμφωνα με την Maxar.
Αυτό είναι ένα μέτρο για τη μέτρηση της ενεργειακής ζήτησης, με υψηλότερους αριθμούς να αντικατοπτρίζουν περισσότερο κρύο και περισσότερα καύσιμα που καίγονται για θέρμανση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης