Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Σε λειτουργία ξανά τα εργοστάσια άνθρακα για την παραγωγή άνθρακα

Γερμανία: Σε λειτουργία ξανά τα εργοστάσια άνθρακα για την παραγωγή άνθρακα
Τα εργοστάσια θα επεκτείνουν τη λειτουργία τους ως μέρος του σχεδίου της γερμανικής κυβέρνησης...

Τη λειτουργία μονάδων παραγωγής 3 γιγαβάτ με καύση άνθρακα, για να διασφαλίσει ότι υπάρχουν επαρκείς προμήθειες ηλεκτρικής ενέργειας, προκειμένου να περάσει τον χειμώνα εν μέσω περιορισμένων προμηθειών φυσικού αερίου από τη Ρωσία, σχεδιάζει η Γερμανία.
Η Utility Steag GmbH θα προσθέσει τέσσερις μονάδες λιθάνθρακα χωρητικότητας 2,5 γιγαβάτ στην αγορά εντός των επόμενων εβδομάδων, ενώ η Uniper SE θα παρατείνει τη λειτουργία της μονάδας ηλεκτροπαραγωγής Scholven-C των 345 μεγαβάτ με καύση άνθρακα, ανέφεραν οι εταιρείες.
Τα εργοστάσια θα επεκτείνουν τη λειτουργία τους ως μέρος του σχεδίου της γερμανικής κυβέρνησης να εκκινήσει την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με καύση άνθρακα για να προσπαθήσει να εξοικονομήσει φυσικό αέριο.
Ακόμη και με τα αποθέματά τους πλήρη, η Γερμανία πρέπει να εξασφαλίσει περισσότερες εισαγωγές φυσικού αερίου, σύμφωνα με τον διαχειριστή του δικτύου της χώρας. 
Η Uniper επανέφερε ήδη τον Αύγουστο το εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής Heyden-4 των 875 μεγαβάτ, δημιουργώντας συνολικά περίπου 4 γιγαβάτ λιθάνθρακα που προστέθηκαν στο σύστημα.
Η Γερμανία σχεδιάζει να ανοίξει εκ νέου μονάδες 6,9 γιγαβάτ και 1,9 γιγαβάτ άνθρακα για να ενισχύσει τις προμήθειες, σε μια κίνηση που θα επιβραδύνει τους στόχους της χώρας για σταδιακή έξοδο από τα ορυκτά καύσιμα μέχρι το 2038.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης