Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Μείωση 30% στις τιμές λιανικής ηλεκτρικής ενέργειας αναμένεται τον Νοέμβριο

Μείωση 30% στις τιμές λιανικής ηλεκτρικής ενέργειας αναμένεται τον Νοέμβριο
Οι χρεώσεις των παρόχων εκτιμάται ότι θα κινηθούν κατά μέσον όρο μεταξύ 0,40 και 0,45 ευρώ/KWh
Αποκλιμάκωση της τάξης του 30% αναμένεται στα τιμολόγια λιανικής της ηλεκτρικής ενέργειας για το Νοέμβριο που θα ανακοινώσουν σήμερα οι προμηθευτές. Όπως αναφέρουν παράγοντες της αγοράς σε καμία περίπτωση οι καταναλωτές δεν θα δουν σήμερα τιμές της τάξης των 0,60 ευρώ/MWh όπως συνέβη τον προηγούμενο μήνα καθώς η μείωση της τιμής του φυσικού αερίου θα αποτυπωθεί και στα τιμολόγια του ηλεκτρισμού.


Έτσι οι χρεώσεις των παρόχων που θα ανακοινωθούν εκτιμάται ότι θα κινηθούν κατά μέσον όρο μεταξύ 0,40 και 0,45 ευρώ/KWh, αλλά η τελική τιμή που θα κληθούν να καταβάλουν οι καταναλωτές θα εξαρτηθεί από το ύψος της επιδότησης που θα ανακοινώσει κατά πάσα πιθανότητα αύριο ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας. Υπενθυμίζεται πάντως ότι ο στόχος που έχει τεθεί από την κυβέρνηση είναι ο μέσος όρος της τιμής που πληρώνουν οι καταναλωτές να είναι της τάξης των 0,20-0,23 ευρώ/KWh.
Κατά συνέπεια η διαφορά έως τα 0,40-0,45 ευρώ/MWh θα καλυφθεί μέσω των επιδοτήσεων.
Πάντως παρά το γεγονός ότι οι τιμές χονδρικής του ηλεκτρισμού αποκλιμακώθηκαν τον Οκτώβριο, σε σχέση με τους δυο προηγούμενους μήνες, η ελληνική αγορά το τελευταίο διάστημα παραμένει ακριβή σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης